Reactia oamenilor de afaceri la majorarea TVA: De la “Suntem speriati. Ne e frica sa nu ne blocam psihic” pâna la “Nu vom rezista"

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Reactia oamenilor de afaceri la majorarea TVA: De la “Suntem speriati. Ne e frica sa nu ne blocam psihic” pâna la “Nu vom rezista la o asemenea terapie”

Decizia Guvernului de a mari fiscalitatea a pus pe jar mii de firme românesti. Oamenii de afaceri din toata tara spun ca business-urile lor, deja lovite de efectele crizei economice, nu vor rezista unei majorari a TVA la 24%. Daca o parte dintre ei se declara speriati, alti patroni spun ca se vor reprofila pe export pentru a supravietui.
Majorarea TVA la 24% a adus panica în lumea afacerilor din Iasi . Milionarii, mai ales cei care au dezvoltate bussiness-urile în domeniul productiei bunurilor de larg consum, sunt convinsi ca toate vânzarile se vor bloca.
"Suntem speriati! Cred ca acesta este cuvântul care descrie cel mai bine starea. Si nu e vorba de crestrea preturilor, ci mai degraba de posibilitatea de a intra într-un blocaj psihic. Toata lumea se va bloca, inclusiv consumatorii. Ma astept ca toate planurile de achizitii de bunuri de folosinta îndelungata sa fie amânata cu 3 sau chiar 6 luni. Oamenii vor acorda atentie consumului curent. Si asta ne va afecta si mai grav", a declarat omul de afaceri iesean Adrian Butuca, care patroneaza o fabrica de mobila si o editura de carte.

sursa: gandul.info.ro
 Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *