Reduceri de personal, la Muzeul National Brukenthal din Sibiu, pana la sfarsitul anului - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Reduceri de personal, la Muzeul National Brukenthal, pana la sfarsitul anului

Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, a declarat marti, la Sibiu, ca miercuri sau cel tarziu saptamana viitoare, va fi adoptata hotararea prin care vor fi reduse peste 600 de posturi in institutiile subordonate ministerului. In cazul Sibiului, a declarat acesta, este vorba despre 17 posturi la Muzeul National Brukenthal.
638 de posturi vor fi reduse la institutiile aflate in subordinea Ministerului Culturii si Patrimoniului, la sfarsitul acestui an si inceputul anului viitor, potrivit ministrului Kelemen Hunor. "Se va face o reducere de aproape 12 la suta. Vor ramane, astfel, 7000 de posturi. Sper ca vor fi acordate toate avizele pentru ca maine sau saptamana vitoare hotararea sa fie adoptata", a declarat Hunor.
La Muzeul National Brukenthal, vor fi reduse 17 posturi fata de situatia actuala. Directorul MNB, Sabin Luca, numea, in urma cu putin timp, decizia ministerului de diminuare a posturilor drept o "hacuire a institutiilor culturale". Potrivit acestuia, activitatea muzeului ar fi grav afectata de reduceri in contextul in care a fost, de asemenea, redus numarul de posturi in randul celor care asigurau paza muzeului cu 20 la suta. Angajatii institutiei sibiene spun ca nu vor mai putea atrage vizitatori la fel ca in anii precedenti, in contextul in care nu exista bugetul necesar organizarii activitatilor de zi cu zi. Reducerea posturilor la nivelul ministerului va aduce economii de doua milioane de lei, potrivit declaratiilor ministrului la Sibiu. Conform acestuia, este vorba, in acest caz, despre o solidaritate cu Guvernul.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *