Repatriati si cu 300 de euro in buzunar, romii se gandesc deja cum sa se intoarca in Franta - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Repatriati si cu 300 de euro in buzunar, romii din Baia Mare se gandesc deja cum sa se intoarca in Franta

Romii care au revenit la Baia Mare dupa ce au fost expulzati, cu zece zile in urma, din Franta, fara sa primeasca "ajutorul" de 300 de euro, au declarat ca intentioneaza sa se intoarca, saptamana viitoare, la Lille, relateaza La Voix du Nord in editia electronica.
Familia Varga a fost repatriata cu zece zile in urma, printr-o horarare a prefecturii, iar in prezent locuieste intr-un bloc insalubru din Baia Mare. "Dar aici nu exista bani sau de lucru. Nu exista nimic pentru noi. La Lille, oamenii sunt foarte draguti si generosi, mai ales cu copiii. Este un loc mai bun pentru cersit si tot restul" decat Baia Mare, a declarat unul dintre memebrii familiei. "Eu si familia mea dorim foarte mult sa ne integram in societatea franceza, sa ne scolarizam copiii. Vrem sa muncim, orice", a declarat un Mihai Varga. Ei spera sa ajunga saptamana viitoare inapoi, la Lille.
Conform unui sondaj realizat de Agentia Regionala de Studiu si Actiune Sociala (AREAS), care a intervievat 687 dintre romii care locuiesc la Lille, 26% dintre cei 1.200 de tigani care locuiesc in metropola franceza erau locuitori ai judetului Maramures (nord-vestul Romaniei), majoritatea din Baia Mare. In timp, verii, unchii si prietenii acestora s-au mutat si ei la Lille.

Sursa: zf.ro

22.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *