Carnati proaspeti de porc

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

Ingrediente: Carne de porc semigrasa - 3 kg, grasime rezultata din fasonarea carnii - 1 kg, carne de vita cal. I - 1 kg,   Usturoi - 200 g, Cimbru - 10 g, Sare - 100 g, mate porc 10 m.

Carnea de vaca si de porc, curatate de pielite si tendoane, se spala si se taie in bucati. Grasimea se taie in bucati mici. Usturoiul curatat se piseaza cu sare si i se adauga putina apa. Matele se spala in mai multe ape si se tin in apa rece. Carnea, impreuna cu grasimea, se toaca cu masina la care se monteaza sita cu ochiuri mari de 6 mm. Se amesteca cu sare, piper, cimbru si mujdei de usturoi si se amesteca bine pentru omogenizare. (daca este nevoie, la framantare se adauga si putina supa de oase). Cu aceasta compozitie se umplu matele, folosind masina de tocat de la care se scot sita si cutitul si se monteaza o palnie speciala. Carnatii obtinuti se pastreaza la frigider 5-6 ore pentru fezandare.
Se prajesc in untura infierbantata, la cuptor, se frig pe gratar, la tigaie etc. si se servesc calzi, cu diferite garnituri din legume, cele preferate fiind varza calita si fasole boabe.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *