Reteta crab umplut cu bacon si parmezan

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingredientele retetei: 10 crabi mici, 300 g piept afumat (bacon), 300 g ceapa, 50 g usturoi, 250 g paine, 500 ml lapte, 75 g patrunjel verde, 50 g unt, 100 ml rom, 100 ml ulei, 25 g parmezan ras, 3 g piper, 10 g ardei iute, 2 g piper macinat (rosu), 25 g sare.

Prepararea mancarii:  Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Painea se inmoaie in lapte. Ardeiul iute se spala, se curata de seminte si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Crabii se fierb in apa cu sare si piper, circa 15 minute. Se scurg, se decorticheaza, se curata si se pun la cuptor intr-o tava cu ulei si rom, la 180 grade C, unde se tin circa 10 minute. Intr-o tigaie cu ulei incalzit se pune pieptul afumat si se inabusa pe foc iute, se adauga ceapa si se tine pe foc 5 minute, amestecand tot timpul. Se ia de pe foc si se adauga painea stoarsa, patrunjelul, usturoiul si carnea de crab, se condimenteaza cu piper, sare si ardei iute. In capace de inox unse cu unt se pune compozitia, se presara cu parmezan ras si se gratineaza.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *