Retete Piept de pui

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Piept de pui cu lamaie
Ingrediente:
piept de pui dezosat, felii de cascaval, zeama de lamaie, 2 linguri margarina, condimente, sare, piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii si se bat. Se pune margarina intr-un vas si se topeste in cuptorul cu microunde. Feliile de piept de pui se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza, sareaza. Se prajesc cate 7 min. pe fiecare parte. se pune cate o felie de cascaval intre doua felii de carne si se prinde cu o scobitoare de lemn, se pun in vasul in care s-a prajit carnea si se mai rade putin cascaval pe deasupra. Se lasa aprox. 5 min.


Piept de pui in sos soya cu legume
Ingrediente:
jumatate de pipt, 2 cepe verzi, un ardei gras, o conserva de ananas, 2 catei de usturoi, sos soya,1 1/2 cana orez, sare, piper, condiment chinezesc.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui fasi lunguiete si se pune intr-o farfurie peste care se pun 2 linguri sos se soya.Se lasa la frigider cam 2 ore. Se taie ceata, ardeiul usturoiul .Se calesc fiecare separat intr-o linguruta de ulei incins. Se strecoara ananasul se suc si se prajeste si el separat. La final se prajeste carnea de pui. Intre timp se fierbe orezul. La final se amesteca toate legumele cu carnea si orezul fiert .Se sareaza,pipereaza si se condimenteaza cu condiment chinezesc. Pentru cei care prefera mancarea condimentata atunci cand prajesc ardeiul pot sa taie si un ardei iute sa il caleasca.


Piept de pui la cuptor
Ingrediente:
500 g piept de pui 3 cartofi 1 morcov 1 ceapa mica 1 ardei sau un gogosar 2-3 catei de usturoi ulei sare, piper, 2-3 fire de patrunjel verde tocat optional: condimente (rozmarin, cimbru), 1/2 pahar de vin alb (sau bere)
Mod de preparare:
Pieptul de pui se transeaza in bucati mai mari. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie rustic, bucati mari sau rondele. Ardeiul sau gogosarul se taie cubulete. Intr-o tava (se poate folosi si tava de la aragaz) se pune o bucata mare de folie de aluminiu. Pe folie se aranjeaza carnea si legumele. Se pregateste un mujdei din usturoi, 1/2 -1 lingurita sare; cand usturoiul este complet sfaramat se adauga 3-5 linguri de ulei, piper macinat, ceapa tocata, optional alte condimente, vegeta si cateva linguri de vin alb sau bere. Se amesteca si se varsa peste pieptul de pui si legumele de pe folia de aluminiu. Se impacheteaza folia de aluminiu cu grija pentru a nu se rupe si se da tava la cuptor aproximativ o ora. Pieptul de pui la cuptor se poate prepara cu diferite legume. Daca doriti insa sa puneti rosii este bine sa folositi rosii mici, pe care sa le curatati de coaja si sa le puneti intregi, pentru a nu intari carnea. Cand este gata, scoateti pieptul de pui de la cuptor si aranjati-l pe farfurii. Presarati apoi putin patrunjel verde tocat si masa poate fi servita.


Piept de pui Pane
Ingrediente:
4 bucati de piept de pui 3 linguri cu faina 3 oua 3 linguri cu pesmet 3 linguri cu fulgi de porumb un pahar cu ulei 1kg cartofi 500 g castraveti marar verde sare piper.
Mod de preparare:
Fileurile de pui se bat ca sa se aplatizeze putin. Se sareaza, se pipereaza, apoi se trec prin faina, prin ouale batute, prin pesmat, apoi iar prin oua si, la urma prin fulgii de porumb. Se prajesc in mult ulei incins si, dupa ce s-au rumenit frumos, se lasa putin pe o hartie absorbanta pentru a scadea cantitatea de ulei ramasa in invelisul carnii. Pentru garnitura se fierb cartofii taiati cubulete in apa cu sare, se presara cu piper si marar tocat si se servesc cu o salata de castraveti proaspeti sau murati.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *