Lapte de pasare
Migdalele se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt. Batonul de vanilie se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele, apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca. Toata rete...
Migdalele se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt. Batonul de vanilie se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele, apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca. Toata rete...
500 g capsuni, 100 g zahar pudra, 500 g mascarpone, 370 ml suc de portocale, 200 ml frisca, 250 piscoturi. Vezi toata reteta de Tiramisu: Tiramisu - retete culinare 5 deserturi pe care sa le i...
Ingrediente prajitura alba ca zapada: Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 ling...
Ingrediente Alune cu ciocolata: 400 g zahar, 3 linguri cacao, 7 linguri apa, 150 g margarina, 4 galbenusuri, 200 g faina, un praf de copt, 4 albusuri, 50 g unt, 100 g ciocolata menaj, o cana de alune ...
Ingrediente Aschii de migdala in ciocolata: 100 g ciocolata amaruie, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 lingura cu varf zahar, 120 g aschii (stifturi) de migdala.Mod de preparare:Se rupe ciocolata bu...
Ingrediente Bavarois de vanilie: 1/2 l lapte, 6 oua intregi, 200 g de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 g de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale.Mod...
Ingrediente Bilute cu nuca de cocos : 50 g unt, 125 g zahar, un ou, 1/2 sticluta esenta de rom, 125 g faina, un albus, 300 g cocosMod de preparare:Untul se amesteca cu zaharul, 2 pachete zahar vanilat...
Ingrediente biscuiti cu ciocolata si bostan: 150 g ciocolata amaruie, 1 lingura smantana subtire, 1 bucata de bostan (100 g), 20 g unt, 120 g zahar tos, 1 varf de cutit de scortisoara, 80 g migdale pi...
Ingrediente Blanc manger de ciocolata :4 batoane de ciocolata, 1 l lapte, 120 g zahar, 8 foi de galtina.Mod de preparare:Se topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca ...
Ingrediente Boccelute cu branza : Aluat: 150 g branza de vaci, un praf de sare, un plic zahar vanilat, 5 linguri ulei, 5 linguri lapte, 300 g faina, un praf de copt.Umplutura: 100 g caise uscate, coaj...
Ingrediente Braduti cu portocale: 4 galbenusuri, 170 g zahar, o lingura zeama de portocala, coaja rasa de la 1/2 de portocala, 300 g migdale macinate.Pentru garnisit: 100 g zahar pudra, o lingura lich...
Cantuccini cu ciocolataIngrediente:Pentru aluat: 300 g faina, 2 lingurite cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua intregi, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare.In plus...
Ingrediente Cataif cu frisca: Foaia: 3 oua, cca 270 g faina.Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom.Umplutura: 1 kg frisca.Mod de preparare:Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s...
Ingrediente Cheese Cake in stil New York: 230 g pesmet prajit, 2+5 oua, 1,135 kg branza de vaci, 350 g zahar, 25 g faina, coaja rasa de la o lamie, 5 g vanilie, 65 g frisca.Mod de preparare:Se s...
Chifle dulci simpleIngrediente: - 1 1/2 pahar lapte - 5 galbenusuri - 1 1/2 pahar zahar - 1 kg faina - 300 g unt sau margarina - 40 g drojdie - 1/2 lingurita sare; pentru ungerea chiflelor: - 1 lingur...
Choux a la creme cu fructe Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă, 150 g făină, 1 linguriţă zahăr, 75 g unt, 3-4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare.Pentru umplutură: frişcă bătută, căpşuni sau z...
Clafoutis cu piersiciIngrediente: 1 kg piersici galbene, 1 lamaie, 3 oua, 1 lingura faina, 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate), 100 g zahar, 1 zahar vanilat, 300 ml lapte, 20 g unt, 1 var...
Corn cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, o lămîie, 75 ml apă rece, 1 ou, 50 g lapte praf, 1 borcan gem de caise, 100 g zahăr pudră, un vîrf de cuţit de s...
Ingrediente coronite cu alune: - 100 g unt - 160 g faina - 100 g zahar pudra - 100 g alune prajite si macinate - 4 galbenusuri.Mod de preparare:Untul spuma se freaca cu zaharul, se adauga galbenusuril...
Ingrediente Crema de mere la cuptor : 8-10 mere mijlocii, acrisoare.Pentru aluat: 120 g faina, 100 g zahar, 6 linguri de lapte, putin untdelemn, 20 g unt, 2 oua, 1/2 pachet praf de copt, 1 praf ...
Ingrediente Crostata di mele cu dulceata: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 l...
Ingrediente Crumble cu pere : Pentru razatura: 170 g faina, 85 g zahar, 1 galbenus, 90 g unt, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat.Pentru umplutura: 500 g pere, grasime pentru uns forma, 20 ...
Ingrediente Cuib de viespe cu scortisoara: 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 45 ml apa, 3 oua, 450 g faina, 2 linguri zahar, 3/4 cub de drojdie.Pentru umplutura: 100 g unt sau margarina topite, 100 g za...
Ingrediente Coltunasi cu gutui si miere: 1,5 kg gutui, 500 g zahar, 350 g faina cernuta, 200 g unt moale, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1 varf de cutit anason, 1 varf de cutit vanilie (baton ras), 4 li...
Ingrediente Chelsea Buns cu glazura: 2 cesti faina, 1/2 plic praf de copt, 1/4 ceasca zahar tos fin, 30 g unt taiat bucatele, 1/3 ceasca lapte, 1 ou.Umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasc...
Deliciu cu mere, miere si nuciIngrediente: 4 mere mari, 125 g miez de nuca, 100 g zahar, 2 linguri de miere, 120 g unt inmuiat + 20 g normal, 4 oua, 170 g faina, 1 lamaie.Mod de preparare:Porniti cupt...
Ingrediente Dios Pite cu nuca: Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra.Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4...
Ecler cu ciocolata si frisca:Ingrediente: Ecler: unt 100 g; faina 125 g; jumatate de lingurita cu sare; oua 4 buc.; apa 125 ml. Crema de ciocolata: o cana cu lapte rece; trei linguri de zahar; d...
Ingrediente Fiadone cu portocale:500 g urdă dulce (bine scursă), 6 ouă, 500 g zahăr, 1 portocală, 1 lingură rachiu de fructe (facultativ), 20 g unt, sare.Mod de preparare:Încingeţi cuptorul la...
Flan cu dovleac si coaja de portocalaIngrediente: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte, 2 portocale mici, 4 oua, 350 g aluat fraged, 200 ml lapte, 45 g faina, 180 g zahar tos fin, 10 g unt, 1 lin...
Foetaj cu fragi sau zmeura Ingrediente: 350 g faina, 250 g unt sau untura, 250 g zahar pudra, 250 g fragi sau zmeura, 2-3 galbenusuri, 2-3 linguri de zahar vanilat, 3-4 albusuri.Mod de preparare:Aluat...
Ingrediente Fructe marinate cu orez si portocale : 200 g orez, 700 ml lapte degresat, sare iodata, 3-4 linguri zahar, 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat - 2 pachetele), o portocala (coaja si zeam...
Ingrediente Galosi cu gutui si cu miere : 1,5 kg gutui coapte, 500 g zahar, 350 g faina cernuta, 200 g unt inmuiat, 2 oua, sucul unei lamai, 2 cuisoare aromate, 1 punguta de zahar vanilat, 4 linguri d...
Ingrediente Gogoloase cu scortisoara: 3 albusuri de ou, 250 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, o lingurita de scortisoara, 300 g alune macinate, 60 g alune intregi.Mod de preparare:Se b...
Ingrediente Inimi cu sos de zmeura: 1 pachet aluat de foetaj, 1 pachet crema de vanilie instant, 500 ml lapte dulce, 100 g fistic, 100 g migdale, 200 ml frisca, 1 borcan gem de zmeura, 2 portocale, 20...
Ingrediente Insula plutitoare cu caramel: Pentru crema: 1 l lapte, 2 batoane vanilie, 8 galbenusuri, 120 g zahar.Pentru insula: 8 albusuri, 120 g zahar.Pentru caramel: 250 g zahar, 120 ml apa.Mod de p...
Ingrediente Islere cu nuci sau alune: Pentru aluat: 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama d...
Jaluzele cu nectarine Ingrediente: 4 nectarine, 400 g aluat foetaj, 50 g faina, 80 g dulceata de caise, un ou, 30 g unt, 40 g migdale taiate, sare.Mod de preparare:Se intinde aluatul pe planseta infai...
Ingrediente Karidopitta Prajitura greceasca cu nuci: 250 g samburi de nuca, 125 g unt (la temperatura camerei), 125 g zahar, 1/2 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 125 g pesmet, 125 g faina, 65 ml lapte,...
Ingrediente Klafoutis cu cirese: 500 g cirese coapte (fara codite), 30 g unt, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, putina sare, 1/3 ceasca zahar, 4 oua (batute usor), 30...
Ingrediente Leckerli cu miere si nucsoara: Pentru aluat: 1 lamaie, 375 g miere de salcam, 250 g zahar, 1 1/2 lingura scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare macinate, putina nucsoara, 100 g migda...
Ingrediente Madelaine cu stafide: 4 oua, 100 g unt, 150 g faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g nuci tocate.Mod de preparare:Se ung bine cu margarina si se tapet...
Ingrediente Magie neagra cu ciocolata amaruie: Pentru blat: 50 g ciocolata amaruie, 4 oua, 40 g Maizena (zeamil), 60 g zahar pudra, 1 lingura zahar tos, 1 varf de cutit sare.Pentru umplutura: 150 g br...
Melcisori cu mereIngrediente: Aluat: 150 g iaurt, 60 ml ulei, 70 g zahar, 300 g faina, 1 pachet praf de copt, coaja de la o 1 lamiie.Umplutura: 400 g mere curatate, 1 lamiie - sucul si coaja, 30 g zah...
Ingrediente Mere cu orez si sodou: 3/4 kg mere, o ceasca orez, 5-6 linguri zahar, 2 linguri unt, scortisoara, putin pesmet. Sodou: 2 galbenusuri, 4 linguri zahar, o ceasca lapte, zahar van...
Ingrediente Mere in boccele : 1 foaie aluat de foetaj (din comert), 3 mere, 1 lamaie, 3 linguri dulceata de captuni, 1 galbenus de ou, 30 g unt, 2 linguri de rom, zahar tos, frisca.Mod de preparare:Cu...
Ingrediente Mini-briose cu ciocolata :3 oua, 150 g unt, 120 g zahar, 300 g faina, 1 banana, 100 g crema de ciocolata din comert, 3 cuburi de ciocolata neagra, zahar vanilinat, coaja rasa de la 1/2 por...
Ingrediente Mini-tarte cu banane : 300 g faina, 180 g unt, 80 g zahar tos, 3 oua, 150 g pudra budinca de vanilie, 2 banane, 50 g fulgi de cocos, zahar vanilinat, praf de copt, o lingurita de esenta de...
Ingrediente Mini-tarte cu nuci : 200g nuci, dulceata de nuci, Pentru aluat: 200 g faian, 100g miere, 125g margarina, 50g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara. Pentru crema: 250g margarina , 250g marme...
Ingrediente Napolitane cu foi:Pentru napolitane cumpar de obicei foile din comert insa fiti atente pentru ca sunt 2 marimi de foi: unele mari, putin mai mari decat o tava de cuptor si altele sunt mai ...
Prajitura negresaIngrediente : 500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, staf...
Omleta dulce cu lichior de portocale Ingrediente: 8 oua, 40 g unt, 1 lingura esenta de vanilie, 50 g zahar pudra, 50 g zahar tos, 3 linguri lichior (amarui) de portocale, coaja de la o portocala, sare...
Ingrediente Pandispan: 6 oua 6 linguri de zahar + zahar vanilat 6 linguri de faina un praf de sare.Modul de preparare a pandispanului: Pandispanul se poate prepara in trei feluri: 1. Se bat ou...
Pasca cu branza de vaci IIngrediente: 1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn), 200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare. Umplutura: ...
Ingrediente Patrate cu migdale zdrobite : 250 g miez de paine uscata, 100 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 500 ml lapte, 2 oua, 70 g migdale zdrobite, 20 g unt.Mod de preparare:Se faramiteaza miezul de...
Ingrediente Portocale cu sos caramel: 4 portocale mari, 1 lamaie mai verde, 160 g zahar pudra + inca 50 g, cateva frunze de menta.Mod de preparare:Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti...
Ingrediente Prajitura afine cu crusta : 500 g afine proaspete, 500 g mere de vara, 1 lamaie, 100 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20 g unt, 150 g zahar brun (sau tos), 150 g faina, 20 g frisca n...
Prajitura cu branza, nuci si lamaieIngrediente: - 2 cutii de branza Philadelphia - 125 gr de unt moale - 40 gr de zahar pudra - o esenta de vanilie - 160 gr + 30 gr de faina - 3 linguri de nuci tocate...
Ingrediente Prajitura Albinita : Blatul: 400 g faina, 1 ou, 150 g zahar, 30 g unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 g unt (nesar...
Prajitura cu mere Ingrediente:5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150 g miere, 150 g faina, 200 g unt.Pentru caramel: 20 bucati de zahar (100 g).Mod de preparare:Incingeti cuptorul la 180 grade C si prepara...
Ingrediente prajitura amandina: PT. BLAT AI NEVOIE DE: 6 oua, 200 g zahar tos, 30 ml apa rece, 30 ml ulei, 20 g cacao,8 linguri faina. PT. SIROP AI NEVOIE DE: 400 ml apa, 200 g zahar, 3 plicuri cappuc...
Ingrediente Prajitura Ambasador :Blatul: 7 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri pesmet foarte fin, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, vanilie.Crema: 1 l lapte, 8 oua, 10 linguri zaha...
Ingrediente Prajitura americana cu alune : Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc.Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razato...
Ingrediente Prajitura Appeltarta cu zmeura: Pentru aluat: 250 g unt moale, 250 g zahar, 4 oua, 1 varf de cutit praf de copt, 1 lingura rom, 250 g faina.Pentru umplutura: 500 g mere, 100 g unt, ...
Ingrediente Prajitura
Ingrediente Prajitura Berlineza:375 g de faina 1 praf de copt 1 ou 180 g de margarina 80 g de zahar sare 2 cesti de marmelada de mere 80 g de stafide 1 lingurita de scortisoara pisata 2 linguri de ami...
Ingrediente Prajitura Bohema cu frisca: Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 2 linguri apa, 4 linguri nuci macinate, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.Spuma: 6 albusuri, 12 linguri zahar, 1...
Ingrediente Prajitura Bounti:Pentru aluat 600 g faina tip 000 1 lingura mare de untura 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 galbenus ou 2 linguri mari de caca...
Prajitura caramel simplaIngrediente: Pentru aluatul de strudel: 100 g faina, o lingura ulei, un galbenus. Pentru garnitura: 1/2 baton de vanilie, 200 g smantana dulce (frisca nebatuta), 2 linguri zaha...
Ingrediente Prajitura alsaciana cu mere :5 mere, 300 g zahar, 160 g faina, 3 oua, 100 ml smantana groasa, 160 g unt, 50 g stafide, 50 g migdale curatate si taiate feliute, 50 ml calvados, 1 praf de sc...
Prajitura cu alune si ciocolata Ingrediente: 100 g unt moale + 20 g pentru forma, 100 g zahar tos, 4 oua (galbenusuri si albusuri separate), 100 g iaurt, 100 g alune curatate si taiate (zdrobite...
Ingrediente Prajitura cu banane : 200 g unt, 1/2 cana zahar, 1/4 cana miere, 2 oua usor batute, 1 cana de banane zdrobite, 2 cani de faina amestecata cu un praf de copt.Mod de preparare:Se incinge cup...
Ingrediente Prajitura cu biscuiti si doua creme : Blat: 6 linguri faina, 6 oua, 250 g zahar, 150 g nuca macinata, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.Creme: 3 oua, 3 linguri faina, 250 g zahar, 1 can...
Ingrediente Prajitura cu cacao : Aluatul: 200 g faina, 200 g nuci macinate, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, 120 g zahar, 30 g cacao, 20 g rom, o lingurita praf de copt.Spuma: 4 albusuri, 200 g zahar to...
Prajitura cu caise sau pruneIngrediente: trei oua; 8 linguri zahar si 8 cu lapte; o cana cu faina; ulei 5 linguri; un pliculet de praf de copt; un varf de cutit cu sare; caise sau prune - ...
Prajitura cu capsuni (I)Ingrediente: 300 g capsuni 250 g iaurt 250 g frisca 200 ml sirop de capsuni 125 g faina 125 g gris 100 g gem capsuni 100 g zahar tos 60 g unt 15 g zahar pudra vanilat 2 oua 1/2...
Prajitura cu ciocolata Ingrediente: 250 g unt, 200 g ciocolata amara (fara umplutura), 300 ml cafea tare sau espresso, 400 g zahar pudra, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt, 50 g cacao, 2 oua, 1 ba...
Ingrediente prajitura cu cirese: 500g cirese; 500 g faina; un varf de cutit cu sare; trei linguri cu zahar; trei linguri cu zahar pudra; doua oua; lapte proaspat - 300 ml; 50 gr. de unt; trei lingurit...
Ingrediente Prajitura cu curmale si nuci: 125 g faina, 125 g gris, 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 lingurite praf de copt, un baton de vanilie.Garnitura: 250 g curmale, 60 g samburi de nuca, 2 linguri...
Ingrediente Prajitura cu dovleac si morcovi : 700 g dovleac, 200 g morcovi mijlocii, 300 g zahar, 4 oua, 350 g faina, 100 g stafide, 100 g samburi de nuca, 350 ml untdelemn, 2 lingurite praf de copt, ...
Ingrediente Prajitura cu foi de pricomigdale si crema de vanilie:500 g zahar, 500 g nuci macinate, 2 pachete unt, 1 cana lapte, 4 pachete zahar vanilat, 6 linguri zeamil sau faina, 10 oua,zahar farin....
Ingrediente Prajitura cu fulgi si coacaze : 1 pachet aluat de foetaj, 500 ml frisca, 1 plic budinca de vanilie, 450 ml lapte dulce, 250 g coacaze rosii, zahar vanilinat, 150 g zahar tos, 500 ml apa, e...
Prajitura cu gem FigaroIngrediente: 500 g faina 15 g drojdie 1 pahar lapte 2 linguri zahar 100 g unt 2 oua 1 ceasca cu nuci macinate gem sare.Mod de preparare :Se pune drojdia in laptele caldut in car...
Ingrediente Prajitura cu gutui :4 gutui, 350 g miere, 140 g zahar tos, 270 g faina, praf de copt, 3 oua, pudra de anason, pudra de ghimbir, 1 lingurita pudra de scortisoara, 75 g unt, 2 pliculete zaha...
Ingrediente Prajitura cu iaurt si biscuiti: - un pachet de biscuiti patrati - 2 borcanele de iaurt (470g fiecare) - 10 linguri de zahar - 2 pliculete de zahar vanilat - 2 pliculete de gelatina - o can...
Ingrediente Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie : 2 1/2 cesti faina, o lingurita praf de copt, o ceasca zahar tos fin, 250 ml iaurt, 250 ml lapte, 2 oua batute usor.Pentru sirop: 1/4 ceasca zahar to...
Ingrediente Prajitura cu lapte batut si capsuni: 3 oua, 500 ml lapte batut, 15 linguri zahar, 18 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat, 1 esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, faina cat cuprinde, 1 ...
Ingrediente Prajitura cu mango : 400 g faina, 130 g unt, 150 g zahar tos, 50 g zahar brun, 2 bucati mango, 2 oua, miere, zahar vanilinat, pudra de scortisoara, esenta de rom, praf de copt, 1/4 linguri...
Ingrediente Prajitura cu martipan : 2 oua, 150 g zahar tos, 250 ml apa, 500 g faina, 1 lingurita de praf de copt, 6 linguri de cacao, zahar vanilinat, 300 g unt, 300 g zahar pudra, esenta de rom, sare...
Prajitura cu nuca si cafea Ingrediente: Pentru blat: 2 oua, 2 cani zahar, 3 cani faina, 2 linguri unt (sau margarina, sau untura), 2 pliculete praf de copt, 1 cana lapte dulce.Pentru crema: 1 pachet m...
Ingrediente Prajitura de orez cu fructe uscate: 160 g orez (cu bobul rotund), 1 l lapte, zeama si coaja de la o portocala, un varf de cutit de sare, 20 g unt pentru forma, 8 prune uscate, 6 caise usca...
Ingrediente Prajitura cu pere: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50...
Ingrediente Prajitura cu piersici: 1 kg piersici,1/2 cana de zahar, 2 oua,1/2 pliculet praf de copt, 1/2 pliculet amoniac, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 1/2 pahar apa minerala, 5 cani faina.Mod ...
Ingrediente Prajitura cu portocale: 2 cesti faina, 7 g drojdie uscata, 1/3 ceasca coaja glasata de lamaie si portocala, 2 linguri zahar fin, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 5-6 linguri lapt...
Ingrediente Prajitura cu pricomigdale si branza de vaca:60 g pricomigdale maruntite în mixer (se gasesc în comert), 100 g unt.Umplutura: 500 g brînza de vaca, 2/3 ceasca zahar tos fin, 1 lingurita ...
Prajitura cu prune şi biscuiti Ingrediente: Pentru aluat: faina, 1 pachetel drojdie uscata, 100 ml lapte caldut, 80 g zahar, 150 g unt moale, 1 ou. Pentru umplutura: 1,5 kg prune, 700 ml lapte, 1 pli...
Ingrediente Prajitura cu smochine: 450 ml lapte dulce, 4 oua, 100 g zahar tos, 140 g faina, 20 g cacao, 3 linguri cu miere, 100 ml ulei, esenta de rom, un praf de sare, zahar vanilinat, praf de copt, ...
Ingrediente Prajitura cu stafide: 250 g faina, 150 g stafide, 250 g unt inmuiat, 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat, 4 oua, 2 lamai netratate, 1 pachet de praf de copt, 80 ml de rom.Mod de pre...
Prajitura cu visine Ingrediente: 350 g unt, 320 g zahar tos, 6 oua, 100 g ciocolata alba, 1 borcan mare de compot de visine, 1 pliculet praf de copt, esenta de vanilie, 2 pliculete zahar vanilinat, 80...
Ingrediente Prajitura de dovleac cu glazura: Aluatul: 120 g biscuiti faramitati, 250 g miez de dovleac (circa 400 g cu coaja), 5 oua, 175 g zahar, 225 g migdale macinate, 25 g amidon, 1/2 plic praf de...
Ingrediente prajitura desteapta cu vanilie: - 9 oua - 250g zahar - un pachet de unt - 9 linguri de faina - un pachet de zahar vanilat - 1L lapte Mod de preparare:Untul se taie bucatele si se tope...
Ingrediente Prajitura Excelenta cu nuci:Aluatul: 250 g unt, untura sau margarina, 500 g faina 2 oua 20 g drojdie 2-3 linguri smantana. Umplutura: 300 g nuci macinate 300 g zahar zahar vanilat marmelad...
Ingrediente Prajitura lapte de pasare: 1 litru lapte 8 oua 1 cana de zahar (350 g) 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 varf de lingurita sare.Mod de preparare:Se pune laptele pe foc, sa ...
Ingrediente prajitura Tiramisu : 400 g piscoturi; crema Mascarpone 250 g; patru oua; patru linguri de zahar; trei cescute de cafea fara zahar; cacao pudra, pentru ornat. Mod de prepar...
Ingrediente Prajituri americane Brownies: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 ...
Ingrediente Prajitura preferata cu vanilie: 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou intreg, smantana cat cere.Pentru crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 1/2 l lapte, 4 linguri fa...
Ingrediente Prajitura Devonshire Scones: 3 cani de faina amestecata cu un pachetel de praf de copt, 2 linguri de zahar, 60 g unt taiat bucatele, 1 cana de lapte, 1 ou batut pentru uns, gem de capsuni,...
Ingrediente Prajitura frageda cu prune :750 g prune, 300 g zahar, 250 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 4 oua, 1/2 plic praf de copt, 100 g zeamil, 250 g faina, 2 linguri pesmet, 30 g stifturi de mig...
Ingrediente Prajitura in camasa de ciocolata : 80 g ciocolata amara, 4 oua, 80 g zahar, 80 g unt, 1 baton de vanilie, 80 g migdale sau alune macinate.In plus: grasime si zahar pentru forme, 100 g cioc...
Ingrediente Prajitura in patru parti: 250 g oua (cantarite in coaja), 250 g unt topit + o lingurita de unt proaspat, 250 g zahar, 250 g faina + o lingura de faina, 2 linguri de zahar vanilat.Mod de pr...
Ingrediente Prajitura moale cu nuca si ciocolata: 100 g samburi de nuca, 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita), 80 g zahar, 1/2 ceasca de cafea tare, sare.Mo...
Ingrediente Placintele cu mere si flori de soc :2 oua, 1/8 l lapte, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 90 g faina, 6 flori mari de soc, 2 mere acrisoare (mici), unt pentr...
Prajitura CremsnitIngrediente: 1 pachet foi de cremsnit Crema cremsnit preparata din: 1 l lapte 10 linguri amidon (120 g) 200 g unt 8 oua 300 g zahar zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaieMod de pre...
Prajitura Arlechin simplaIngrediente: Alautul: 600 g faina, 250 g unt, 3 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 1 lingura smintina, 1 plic praf de copt, 1 virf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri, 7 linguri ge...
Prajitura AmandinaIngrediente: Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 g zahar, 300 g faina, 1-2 praf de copt. Crema cacao: 250 g zahar, 350 g margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie. Glazura: 3/4 cioc...
Baclava (I) Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.Mod de preparare:Intr-o tava mijlociu emailata...
Batoane cu ciocolata si alune Ingrediente: 225 g unt moale, 100 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 3 galbenusuri, 2 varfuri de cutit scortisoara, 200 g faina, 40 g cacao, 1 lingurita praf de copt, 125 g ...
Briose cu banane si ghimbir Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 115 g unt, 3 ouă, 3 banane, praf de copt, pudră de scorţişoară, zahăr vanilinat, esenţă de migdale, ghimber, sare, 5...
Placinta cu piersici Ingrediente: Blatul: 2 linguri apa rece, 1 galbenus mare, 1 cana (de 250 g) faina, 1/4 cana + 2 linguri unt nesarat, taiat In bucatele mici, un varf de cutit de sareUmplutura: 1 c...
Ingrediente salam de biscuiti: -1/2 kg biscuiti -1/2 kg rahat -300 g nuci sau alune -50 g stafide -25 ml esenta rom -170 ml apa -50 g cacao -zahar vanilat -coaja de portocala -1varf cutit sare.Mod de ...
Ingrediente sarlota de prune uscate cu crema : - 2 pahare prune uscate - 3 linguri coaja de portocala zaharizita - 3 linguri rase amidon alimentar - 1/2 pahar zahar pudra - zeama de la o lamaie - 1/2 ...
Ingrediente sendvis dulce:300 g inghetata de piersici 2-3 piersici din compot 200 g margarina 150 g zagar 4 oua Esenta de rom 300 g faina 50 g amidon 1 plic de praf de copt 100 ml lapteMod de preparar...
Ingrediente Tarta Tatin: Blat tarta Tatin: 300 g faina 1 ou + 1 galbenus 150 g unt 100 g zahar coaja lamaie Umplutura tarta Tatin: 1 kg mere 150 g unt 150 g zaharMod de preparare Tarta Ta...
Ingrediente Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi: 125g faina 90g unt 1 galbenus 1 lingura apa rece 1 lingurita rasa zahar 1 praf de sare capsuni(caise sau struguri, kiwi)Mod de p...
Ingrediente Tarta cu capsuni si crema de vanilie:200g faina 140g unt 100g zahar 2 galbenusuri zahar pudra pentru pudrat crema de vanilie: 1/2l lapte 140g zahar 4 galbenusuri 50g faina vanilie.Mod de p...
Ingrediente Tarta cu piersici coapte:125 g unt 125 g zahar 250 g faina 1 ou 600 g piersici pesmet Crema: 25 g amidon 1/4 l lapte 60 g zahar 3 galbenusuri 1 ou 65 g unt.Mod de preparare :Se lucreaza un...
Ingrediente tarta cu capsuni si ananas: faina 250 g; unt 150 g; zahar 75 g; un albus; un plic si 1/2 de budinca de vanilie; lapte 0.55l; capsuni 300 g; ananas 100 g; jumatate d...
Ingrediente Turta dulce: faina 500 gr.; zahar 200 gr.; doua oua intregi + doua galbenusuri; doua lingurite bicarbonat stins; miere 9 linguri; o lingurita scortisoara pisataMod de preparare:Faceti un a...
Ingrediente Tarte cu dulceata capsuni:250 g faina 3 oua 100 g unt 50 g zahar 50 ml lapte un varf de cutit sare 2 plicuri zahar vanilat 200 g frisca 200 g capsuni 50 g gem (dulceata) de capsuni jeleu d...