Lapte de pasare

Migdalele se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt. Batonul de vanilie se taie marunt si se pune la fiert impreuna cu laptele, apoi se strecoara, iar bucatile de vanilie se arunca. Toata rete...

Tiramisu cu capsuni

500 g capsuni, 100 g zahar pudra, 500 g mascarpone, 370 ml suc de portocale, 200 ml frisca, 250 piscoturi. Vezi toata reteta de Tiramisu: Tiramisu - retete culinare 5 deserturi pe care sa le i...

Alba ca zapada

Ingrediente prajitura alba ca zapada: Crema: 1/2 l lapte 3 linguri rase cu faina 1 pachet (250 g) unt 275 g zahar 1 lamaie 1 varf de lingurita sare Foi: 500 g faina 100 g zahar 3 oua 6 ling...

Alune cu ciocolata

Ingrediente Alune cu ciocolata: 400 g zahar, 3 linguri cacao, 7 linguri apa, 150 g margarina, 4 galbenusuri, 200 g faina, un praf de copt, 4 albusuri, 50 g unt, 100 g ciocolata menaj, o cana de alune ...

Aschii de migdala in ciocolata

Ingrediente Aschii de migdala in ciocolata: 100 g ciocolata amaruie, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 lingura cu varf zahar, 120 g aschii (stifturi) de migdala.Mod de preparare:Se rupe ciocolata bu...

Bavarois de vanilie

Ingrediente Bavarois de vanilie:  1/2 l lapte, 6 oua intregi, 200 g de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 g de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale.Mod...

Bilute cu nuca de cocos

Ingrediente Bilute cu nuca de cocos : 50 g unt, 125 g zahar, un ou, 1/2 sticluta esenta de rom, 125 g faina, un albus, 300 g cocosMod de preparare:Untul se amesteca cu zaharul, 2 pachete zahar vanilat...

Biscuiti cu ciocolata si bostan

Ingrediente biscuiti cu ciocolata si bostan: 150 g ciocolata amaruie, 1 lingura smantana subtire, 1 bucata de bostan (100 g), 20 g unt, 120 g zahar tos, 1 varf de cutit de scortisoara, 80 g migdale pi...

Blanc manger de ciocolata

Ingrediente Blanc manger de ciocolata :4 batoane de ciocolata, 1 l lapte, 120 g zahar, 8 foi de galtina.Mod de preparare:Se topesc batoanele de ciocolata cu 2 linguri de apa, frecand, pana se face ca ...

Boccelute cu branza

Ingrediente Boccelute cu branza : Aluat: 150 g branza de vaci, un praf de sare, un plic zahar vanilat, 5 linguri ulei, 5 linguri lapte, 300 g faina, un praf de copt.Umplutura: 100 g caise uscate, coaj...

Braduti cu portocale

Ingrediente Braduti cu portocale: 4 galbenusuri, 170 g zahar, o lingura zeama de portocala, coaja rasa de la 1/2 de portocala, 300 g migdale macinate.Pentru garnisit: 100 g zahar pudra, o lingura lich...

Cantuccini cu ciocolata

Cantuccini cu ciocolataIngrediente:Pentru aluat: 300 g faina, 2 lingurite cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua intregi, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare.In plus...

Cataif cu frisca

Ingrediente Cataif cu frisca: Foaia: 3 oua, cca 270 g faina.Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom.Umplutura: 1 kg frisca.Mod de preparare:Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s...

Cheese Cake in stil New York

Ingrediente Cheese Cake in stil New York:  230 g pesmet prajit, 2+5 oua, 1,135 kg branza de vaci, 350 g zahar, 25 g faina, coaja rasa de la o lamie, 5 g vanilie, 65 g frisca.Mod de preparare:Se s...

Chifle dulci simple, cu nuci

Chifle dulci simpleIngrediente: - 1 1/2 pahar lapte - 5 galbenusuri - 1 1/2 pahar zahar - 1 kg faina - 300 g unt sau margarina - 40 g drojdie - 1/2 lingurita sare; pentru ungerea chiflelor: - 1 lingur...

Choux a la creme cu fructe

Choux a la creme cu fructe Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă, 150 g făină, 1 linguriţă zahăr, 75 g unt, 3-4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare.Pentru umplutură: frişcă bătută, căpşuni sau z...

Clafoutis cu caise piersici cirese afine

Clafoutis cu piersiciIngrediente: 1 kg piersici galbene, 1 lamaie, 3 oua, 1 lingura faina, 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate), 100 g zahar, 1 zahar vanilat, 300 ml lapte, 20 g unt, 1 var...

Corn cu gem de caise nuca si scortisoara

Corn cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, o lămîie, 75 ml apă rece, 1 ou, 50 g lapte praf, 1 borcan gem de caise, 100 g zahăr pudră, un vîrf de cuţit de s...

Coronite cu alune

Ingrediente coronite cu alune: - 100 g unt - 160 g faina - 100 g zahar pudra - 100 g alune prajite si macinate - 4 galbenusuri.Mod de preparare:Untul spuma se freaca cu zaharul, se adauga galbenusuril...

Crema de mere la cuptor

Ingrediente Crema de mere la cuptor :  8-10 mere mijlocii, acrisoare.Pentru aluat: 120 g faina, 100 g zahar, 6 linguri de lapte, putin untdelemn, 20 g unt, 2 oua, 1/2 pachet praf de copt, 1 praf ...

Crostata di mele cu dulceata

Ingrediente Crostata di mele cu dulceata: Pentru aluatul fraged: 175 g faina, 1 varf de cutit sare, 100 g unt moale, 50 g zahar, 1 galbenus.Pentru umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie, 2 l...

Crumble cu pere

Ingrediente Crumble cu pere : Pentru razatura: 170 g faina, 85 g zahar, 1 galbenus, 90 g unt, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat.Pentru umplutura: 500 g pere, grasime pentru uns forma, 20 ...

Cuib de viespe cu scortisoara

Ingrediente Cuib de viespe cu scortisoara: 200 ml lapte, 1 lingurita sare, 45 ml apa, 3 oua, 450 g faina, 2 linguri zahar, 3/4 cub de drojdie.Pentru umplutura: 100 g unt sau margarina topite, 100 g za...

Coltunasi cu gutui si miere

Ingrediente Coltunasi cu gutui si miere: 1,5 kg gutui, 500 g zahar, 350 g faina cernuta, 200 g unt moale, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1 varf de cutit anason, 1 varf de cutit vanilie (baton ras), 4 li...

Chelsea Buns cu glazura

Ingrediente Chelsea Buns cu glazura: 2 cesti faina, 1/2 plic praf de copt, 1/4 ceasca zahar tos fin, 30 g unt taiat bucatele, 1/3 ceasca lapte, 1 ou.Umplutura: 30 g unt moale, 1 lingura zahar, 1 ceasc...

Deliciu cu mere, miere si nuci

Deliciu cu mere, miere si nuciIngrediente: 4 mere mari, 125 g miez de nuca, 100 g zahar, 2 linguri de miere, 120 g unt inmuiat + 20 g normal, 4 oua, 170 g faina, 1 lamaie.Mod de preparare:Porniti cupt...

Dios Pite cu nuca

Ingrediente Dios Pite cu nuca: Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra.Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4...

Ecler cu ciocolata si frisca

Ecler cu ciocolata si frisca:Ingrediente: Ecler: unt 100 g; faina 125 g;  jumatate de lingurita cu sare; oua 4 buc.; apa 125 ml. Crema de ciocolata: o cana cu lapte rece; trei linguri de zahar; d...

Fiadone cu portocale

Ingrediente Fiadone cu portocale:500 g urdă dulce (bine scursă), 6 ouă, 500 g zahăr, 1 portocală, 1 lingură rachiu de fructe (facultativ), 20 g unt, sare.Mod de preparare:Încingeţi cuptorul la...

Flan cu dovleac si coaja de portocala

Flan cu dovleac si coaja de portocalaIngrediente: 800 g dovleac curatat de coaja si seminte, 2 portocale mici, 4 oua, 350 g aluat fraged, 200 ml lapte, 45 g faina, 180 g zahar tos fin, 10 g unt, 1 lin...

Foetaj cu fragi sau zmeura

Foetaj cu fragi sau zmeura Ingrediente: 350 g faina, 250 g unt sau untura, 250 g zahar pudra, 250 g fragi sau zmeura, 2-3 galbenusuri, 2-3 linguri de zahar vanilat, 3-4 albusuri.Mod de preparare:Aluat...

Fructe marinate cu orez si portocale

Ingrediente Fructe marinate cu orez si portocale : 200 g orez, 700 ml lapte degresat, sare iodata, 3-4 linguri zahar, 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat - 2 pachetele), o portocala (coaja si zeam...

Galosi cu gutui si cu miere

Ingrediente Galosi cu gutui si cu miere : 1,5 kg gutui coapte, 500 g zahar, 350 g faina cernuta, 200 g unt inmuiat, 2 oua, sucul unei lamai, 2 cuisoare aromate, 1 punguta de zahar vanilat, 4 linguri d...

Gogoloase cu scortisoara

Ingrediente Gogoloase cu scortisoara:  3 albusuri de ou, 250 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, o lingurita de scortisoara, 300 g alune macinate, 60 g alune intregi.Mod de preparare:Se b...

Inimi cu sos de zmeura

Ingrediente Inimi cu sos de zmeura: 1 pachet aluat de foetaj, 1 pachet crema de vanilie instant, 500 ml lapte dulce, 100 g fistic, 100 g migdale, 200 ml frisca, 1 borcan gem de zmeura, 2 portocale, 20...

Insula plutitoare cu caramel

Ingrediente Insula plutitoare cu caramel: Pentru crema: 1 l lapte, 2 batoane vanilie, 8 galbenusuri, 120 g zahar.Pentru insula: 8 albusuri, 120 g zahar.Pentru caramel: 250 g zahar, 120 ml apa.Mod de p...

Islere cu nuci sau alune

Ingrediente Islere cu nuci sau alune: Pentru aluat: 300 g faina, 300 g margarina, 150 g nuci sau alune (prajite si apoi macinate), 150 g zahar pudra, 1 ou, 1 varf de cutit bicarbonat (stins cu zeama d...

Jaluzele cu nectarine prune

Jaluzele cu nectarine Ingrediente: 4 nectarine, 400 g aluat foetaj, 50 g faina, 80 g dulceata de caise, un ou, 30 g unt, 40 g migdale taiate, sare.Mod de preparare:Se intinde aluatul pe planseta infai...

Karidopitta Prajitura greceasca cu nuci

Ingrediente Karidopitta Prajitura greceasca cu nuci: 250 g samburi de nuca, 125 g unt (la temperatura camerei), 125 g zahar, 1/2 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 125 g pesmet, 125 g faina, 65 ml lapte,...

Klafoutis cu cirese

Ingrediente Klafoutis cu cirese:  500 g cirese coapte (fara codite), 30 g unt, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, putina sare, 1/3 ceasca zahar, 4 oua (batute usor), 30...

Leckerli cu miere si nucsoara

Ingrediente Leckerli cu miere si nucsoara: Pentru aluat: 1 lamaie, 375 g miere de salcam, 250 g zahar, 1 1/2 lingura scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare macinate, putina nucsoara, 100 g migda...

Madelaine cu stafide si nuci

Ingrediente Madelaine cu stafide:  4 oua, 100 g unt, 150 g faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g nuci tocate.Mod de preparare:Se ung bine cu margarina si se tapet...

Magie neagra cu ciocolata amaruie

Ingrediente Magie neagra cu ciocolata amaruie: Pentru blat: 50 g ciocolata amaruie, 4 oua, 40 g Maizena (zeamil), 60 g zahar pudra, 1 lingura zahar tos, 1 varf de cutit sare.Pentru umplutura: 150 g br...

Melcisori cu mere nuca branza

Melcisori cu mereIngrediente: Aluat: 150 g iaurt, 60 ml ulei, 70 g zahar, 300 g faina, 1 pachet praf de copt, coaja de la o 1 lamiie.Umplutura: 400 g mere curatate, 1 lamiie - sucul si coaja, 30 g zah...

Mere cu orez si sodou

Ingrediente Mere cu orez si sodou:  3/4 kg mere, o ceasca orez, 5-6 linguri zahar, 2 linguri unt, scortisoara, putin pesmet.  Sodou: 2 galbenusuri, 4 linguri zahar, o ceasca lapte, zahar van...

Mere in boccele

Ingrediente Mere in boccele : 1 foaie aluat de foetaj (din comert), 3 mere, 1 lamaie, 3 linguri dulceata de captuni, 1 galbenus de ou, 30 g unt, 2 linguri de rom, zahar tos, frisca.Mod de preparare:Cu...

Mini-briose cu ciocolata

Ingrediente Mini-briose cu ciocolata :3 oua, 150 g unt, 120 g zahar, 300 g faina, 1 banana, 100 g crema de ciocolata din comert, 3 cuburi de ciocolata neagra, zahar vanilinat, coaja rasa de la 1/2 por...

Mini-tarte cu banane

Ingrediente Mini-tarte cu banane : 300 g faina, 180 g unt, 80 g zahar tos, 3 oua, 150 g pudra budinca de vanilie, 2 banane, 50 g fulgi de cocos, zahar vanilinat, praf de copt, o lingurita de esenta de...

Mini-tarte cu dulceata de nuci

Ingrediente Mini-tarte cu nuci : 200g nuci, dulceata de nuci, Pentru aluat: 200 g faian, 100g miere, 125g margarina, 50g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara. Pentru crema: 250g margarina , 250g marme...

Napolitane cu foi

Ingrediente Napolitane cu foi:Pentru napolitane cumpar de obicei foile din comert insa fiti atente pentru ca sunt 2 marimi de foi: unele mari, putin mai mari decat o tava de cuptor si altele sunt mai ...

Negresa cu nuci

Prajitura negresaIngrediente : 500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, staf...

Omleta dulce cu lichior de portocale

Omleta dulce cu lichior de portocale Ingrediente: 8 oua, 40 g unt, 1 lingura esenta de vanilie, 50 g zahar pudra, 50 g zahar tos, 3 linguri lichior (amarui) de portocale, coaja de la o portocala, sare...

Pandispan

Ingrediente Pandispan: 6 oua 6 linguri de zahar + zahar vanilat 6 linguri de faina un praf de sare.Modul de preparare a pandispanului: Pandispanul se poate prepara in trei feluri: 1. Se bat ou...

Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza de vaci IIngrediente:  1 kg faina, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 l lapte, 50 g drojdie, 150 g unt (sau untdelemn), 200 g zahar tos, vanilie, coaja de lamaie, sare. Umplutura: ...

Patrate cu migdale zdrobite

Ingrediente Patrate cu migdale zdrobite : 250 g miez de paine uscata, 100 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 500 ml lapte, 2 oua, 70 g migdale zdrobite, 20 g unt.Mod de preparare:Se faramiteaza miezul de...

Portocale cu sos caramel

Ingrediente Portocale cu sos caramel: 4 portocale mari, 1 lamaie mai verde, 160 g zahar pudra + inca 50 g, cateva frunze de menta.Mod de preparare:Spalati lamaia sub jetul de apa, stergeti-o, decojiti...

Prajitura afine cu crusta

Ingrediente Prajitura afine cu crusta : 500 g afine proaspete, 500 g mere de vara, 1 lamaie, 100 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20 g unt, 150 g zahar brun (sau tos), 150 g faina, 20 g frisca n...

Prajitura cu branza de vaca

Prajitura cu branza, nuci si lamaieIngrediente: - 2 cutii de branza Philadelphia - 125 gr de unt moale - 40 gr de zahar pudra - o esenta de vanilie - 160 gr + 30 gr de faina - 3 linguri de nuci tocate...

Prajitura Albinita cu gem de caise

Ingrediente Prajitura Albinita : Blatul: 400 g faina, 1 ou, 150 g zahar, 30 g unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 g unt (nesar...

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere Ingrediente:5 mere (soiul Golden), 3 oua, 150 g miere, 150 g faina, 200 g unt.Pentru caramel: 20 bucati de zahar (100 g).Mod de preparare:Incingeti cuptorul la 180 grade C si prepara...

Prajitura amandina cu cappuccino

Ingrediente prajitura amandina: PT. BLAT AI NEVOIE DE: 6 oua, 200 g zahar tos, 30 ml apa rece, 30 ml ulei, 20 g cacao,8 linguri faina. PT. SIROP AI NEVOIE DE: 400 ml apa, 200 g zahar, 3 plicuri cappuc...

Prajitura Ambasador

Ingrediente Prajitura Ambasador :Blatul: 7 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri pesmet foarte fin, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, vanilie.Crema: 1 l lapte, 8 oua, 10 linguri zaha...

Prajitura americana cu alune

Ingrediente Prajitura americana cu alune : Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc.Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razato...

Prajitura Appeltarta cu zmeura

Ingrediente Prajitura Appeltarta cu zmeura:  Pentru aluat: 250 g unt moale, 250 g zahar, 4 oua, 1 varf de cutit praf de copt, 1 lingura rom, 250 g faina.Pentru umplutura: 500 g mere, 100 g unt, ...

Prajitura Austriaca cu mere

Ingrediente Prajitura Austriaca cu mere: Aluatul: 200 g unt, 200 g zahar, 3 linguri suc de lamaie, 4 oua, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt.Pentru umplutura: 1 kg mere dulci-acrisoare, 1 ou, 2 lin...

Prajitura Berlineza cu stafide

Ingrediente Prajitura Berlineza:375 g de faina 1 praf de copt 1 ou 180 g de margarina 80 g de zahar sare 2 cesti de marmelada de mere 80 g de stafide 1 lingurita de scortisoara pisata 2 linguri de ami...

Prajitura Bohema cu frisca

Ingrediente Prajitura Bohema cu frisca: Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 2 linguri apa, 4 linguri nuci macinate, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt.Spuma: 6 albusuri, 12 linguri zahar, 1...

Prajitura Bounti cu nuca de cocos

Ingrediente Prajitura Bounti:Pentru aluat 600 g faina tip 000 1 lingura mare de untura 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 galbenus ou 2 linguri mari de caca...

Prajitura caramel cu piersici

Prajitura caramel simplaIngrediente: Pentru aluatul de strudel: 100 g faina, o lingura ulei, un galbenus. Pentru garnitura: 1/2 baton de vanilie, 200 g smantana dulce (frisca nebatuta), 2 linguri zaha...

Prajitura alsaciana cu mere

Ingrediente Prajitura alsaciana cu mere :5 mere, 300 g zahar, 160 g faina, 3 oua, 100 ml smantana groasa, 160 g unt, 50 g stafide, 50 g migdale curatate si taiate feliute, 50 ml calvados, 1 praf de sc...

Prajitura cu alune si ciocolata

Prajitura cu alune si ciocolata  Ingrediente: 100 g unt moale + 20 g pentru forma, 100 g zahar tos, 4 oua (galbenusuri si albusuri separate), 100 g iaurt, 100 g alune curatate si taiate (zdrobite...

Prajitura cu banane

Ingrediente Prajitura cu banane : 200 g unt, 1/2 cana zahar, 1/4 cana miere, 2 oua usor batute, 1 cana de banane zdrobite, 2 cani de faina amestecata cu un praf de copt.Mod de preparare:Se incinge cup...

Prajitura cu biscuiti si doua creme

Ingrediente Prajitura cu biscuiti si doua creme : Blat: 6 linguri faina, 6 oua, 250 g zahar, 150 g nuca macinata, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.Creme: 3 oua, 3 linguri faina, 250 g zahar, 1 can...

Prajitura cu cacao

Ingrediente Prajitura cu cacao : Aluatul: 200 g faina, 200 g nuci macinate, 100 g unt, 1/4 l lapte, 4 oua, 120 g zahar, 30 g cacao, 20 g rom, o lingurita praf de copt.Spuma: 4 albusuri, 200 g zahar to...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise sau pruneIngrediente: trei oua; 8 linguri zahar si 8 cu lapte; o cana cu faina; ulei 5 linguri; un pliculet de praf de copt;  un varf de cutit cu sare;  caise sau prune - ...

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni (I)Ingrediente: 300 g capsuni 250 g iaurt 250 g frisca 200 ml sirop de capsuni 125 g faina 125 g gris 100 g gem capsuni 100 g zahar tos 60 g unt 15 g zahar pudra vanilat 2 oua 1/2...

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata Ingrediente: 250 g unt, 200 g ciocolata amara (fara umplutura), 300 ml cafea tare sau espresso, 400 g zahar pudra, 300 g faina, 1 lingurita praf de copt, 50 g cacao, 2 oua, 1 ba...

Prajitura cu cirese

Ingrediente prajitura cu cirese: 500g cirese; 500 g faina; un varf de cutit cu sare; trei linguri cu zahar; trei linguri cu zahar pudra; doua oua; lapte proaspat - 300 ml; 50 gr. de unt; trei lingurit...

Prajitura cu curmale si nuci

Ingrediente Prajitura cu curmale si nuci: 125 g faina, 125 g gris, 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 lingurite praf de copt, un baton de vanilie.Garnitura: 250 g curmale, 60 g samburi de nuca, 2 linguri...

Prajitura cu dovleac si morcovi

Ingrediente Prajitura cu dovleac si morcovi : 700 g dovleac, 200 g morcovi mijlocii, 300 g zahar, 4 oua, 350 g faina, 100 g stafide, 100 g samburi de nuca, 350 ml untdelemn, 2 lingurite praf de copt, ...

Prajitura cu foi de pricomigdale si vanilie

Ingrediente Prajitura cu foi de pricomigdale si crema de vanilie:500 g zahar, 500 g nuci macinate, 2 pachete unt, 1 cana lapte, 4 pachete zahar vanilat, 6 linguri zeamil sau faina, 10 oua,zahar farin....

Prajitura cu fulgi si coacaze

Ingrediente Prajitura cu fulgi si coacaze : 1 pachet aluat de foetaj, 500 ml frisca, 1 plic budinca de vanilie, 450 ml lapte dulce, 250 g coacaze rosii, zahar vanilinat, 150 g zahar tos, 500 ml apa, e...

Prajitura cu gem Figaro

Prajitura cu gem FigaroIngrediente: 500 g faina 15 g drojdie 1 pahar lapte 2 linguri zahar 100 g unt 2 oua 1 ceasca cu nuci macinate gem sare.Mod de preparare :Se pune drojdia in laptele caldut in car...

Prajitura cu gutui

Ingrediente Prajitura cu gutui :4 gutui, 350 g miere, 140 g zahar tos, 270 g faina, praf de copt, 3 oua, pudra de anason, pudra de ghimbir, 1 lingurita pudra de scortisoara, 75 g unt, 2 pliculete zaha...

Prajitura cu iaurt si biscuiti

Ingrediente Prajitura cu iaurt si biscuiti: - un pachet de biscuiti patrati - 2 borcanele de iaurt (470g fiecare) - 10 linguri de zahar - 2 pliculete de zahar vanilat - 2 pliculete de gelatina - o can...

Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie

Ingrediente Prajitura cu iaurt si sirop de lamaie : 2 1/2 cesti faina, o lingurita praf de copt, o ceasca zahar tos fin, 250 ml iaurt, 250 ml lapte, 2 oua batute usor.Pentru sirop: 1/4 ceasca zahar to...

Prajitura cu lapte batut si capsuni

Ingrediente Prajitura cu lapte batut si capsuni: 3 oua, 500 ml lapte batut, 15 linguri zahar, 18 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat, 1 esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, faina cat cuprinde, 1 ...

Prajitura cu mango

Ingrediente Prajitura cu mango : 400 g faina, 130 g unt, 150 g zahar tos, 50 g zahar brun, 2 bucati mango, 2 oua, miere, zahar vanilinat, pudra de scortisoara, esenta de rom, praf de copt, 1/4 linguri...

Prajitura cu martipan

Ingrediente Prajitura cu martipan : 2 oua, 150 g zahar tos, 250 ml apa, 500 g faina, 1 lingurita de praf de copt, 6 linguri de cacao, zahar vanilinat, 300 g unt, 300 g zahar pudra, esenta de rom, sare...

Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca si cafea Ingrediente: Pentru blat: 2 oua, 2 cani zahar, 3 cani faina, 2 linguri unt (sau margarina, sau untura), 2 pliculete praf de copt, 1 cana lapte dulce.Pentru crema: 1 pachet m...

Prajitura de orez cu fructe uscate

Ingrediente Prajitura de orez cu fructe uscate: 160 g orez (cu bobul rotund), 1 l lapte, zeama si coaja de la o portocala, un varf de cutit de sare, 20 g unt pentru forma, 8 prune uscate, 6 caise usca...

Prajitura cu pere

Ingrediente Prajitura cu pere: Pentru aluat (fraged): 250 g unt (margarina), 400 g faina, 100 g zahar, un ou intreg, un galbenus. Pentru umplutura: 1 kg pere coapte, 100 g stafide, 50 ml vin dulce, 50...

Prajitura cu piersici

Ingrediente Prajitura cu piersici: 1 kg piersici,1/2 cana de zahar, 2 oua,1/2 pliculet praf de copt, 1/2 pliculet amoniac, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 1/2 pahar apa minerala, 5 cani faina.Mod ...

Prajitura cu portocale

Ingrediente Prajitura cu portocale:  2 cesti faina, 7 g drojdie uscata, 1/3 ceasca coaja glasata de lamaie si portocala, 2 linguri zahar fin, 2 lingurite coaja rasa de portocala, 5-6 linguri lapt...

Prajitura cu pricomigdale si branza de vaca

Ingrediente Prajitura cu pricomigdale si branza de vaca:60 g pricomigdale maruntite în mixer (se gasesc în comert), 100 g unt.Umplutura: 500 g brînza de vaca, 2/3 ceasca zahar tos fin, 1 lingurita ...

Prajitura cu prune si biscuiti

Prajitura cu prune şi biscuiti Ingrediente: Pentru aluat: faina, 1 pachetel drojdie uscata, 100 ml lapte caldut, 80 g zahar, 150 g unt moale, 1 ou. Pentru umplutura: 1,5 kg prune, 700 ml lapte, 1 pli...

Prajitura cu smochine

Ingrediente Prajitura cu smochine: 450 ml lapte dulce, 4 oua, 100 g zahar tos, 140 g faina, 20 g cacao, 3 linguri cu miere, 100 ml ulei, esenta de rom, un praf de sare, zahar vanilinat, praf de copt, ...

Prajitura cu stafide

Ingrediente Prajitura cu stafide: 250 g faina, 150 g stafide, 250 g unt inmuiat, 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat, 4 oua, 2 lamai netratate, 1 pachet de praf de copt, 80 ml de rom.Mod de pre...

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine Ingrediente: 350 g unt, 320 g zahar tos, 6 oua, 100 g ciocolata alba, 1 borcan mare de compot de visine, 1 pliculet praf de copt, esenta de vanilie, 2 pliculete zahar vanilinat, 80...

Prajitura de dovleac cu glazura

Ingrediente Prajitura de dovleac cu glazura: Aluatul: 120 g biscuiti faramitati, 250 g miez de dovleac (circa 400 g cu coaja), 5 oua, 175 g zahar, 225 g migdale macinate, 25 g amidon, 1/2 plic praf de...

Prajitura Desteapta cu vanilie

Ingrediente prajitura desteapta cu vanilie: - 9 oua - 250g zahar - un pachet de unt - 9 linguri de faina - un pachet de zahar vanilat - 1L lapte Mod de preparare:Untul se taie bucatele si se tope...

Prajitura Excelenta cu nuci

Ingrediente Prajitura Excelenta cu nuci:Aluatul: 250 g unt, untura sau margarina, 500 g faina 2 oua 20 g drojdie 2-3 linguri smantana. Umplutura: 300 g nuci macinate 300 g zahar zahar vanilat marmelad...

Prajitura lapte de pasare cu esenta de rom

Ingrediente Prajitura lapte de pasare: 1 litru lapte 8 oua 1 cana de zahar (350 g) 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura esenta de rom 1 varf de lingurita sare.Mod de preparare:Se pune laptele pe foc, sa ...

Prajitura Tiramisu cu crema Mascarpone

Ingrediente prajitura Tiramisu : 400 g piscoturi; crema Mascarpone 250 g;  patru oua; patru linguri de zahar;  trei cescute de cafea fara zahar; cacao pudra, pentru ornat. Mod de prepar...

Prajituri americane Brownies

Ingrediente Prajituri americane Brownies: 100 g unt, 100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), 300 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1 fiola esenta de vanilie, 3 oua mari, 125 g faina, 2 linguri cacao (25 ...

Prajitura preferata cu vanilie

Ingrediente Prajitura preferata cu vanilie: 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou intreg, smantana cat cere.Pentru crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 1/2 l lapte, 4 linguri fa...

Prajitura Devonshire Scones

Ingrediente Prajitura Devonshire Scones: 3 cani de faina amestecata cu un pachetel de praf de copt, 2 linguri de zahar, 60 g unt taiat bucatele, 1 cana de lapte, 1 ou batut pentru uns, gem de capsuni,...

Prajitura frageda cu prune

Ingrediente Prajitura frageda cu prune :750 g prune, 300 g zahar, 250 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 4 oua, 1/2 plic praf de copt, 100 g zeamil, 250 g faina, 2 linguri pesmet, 30 g stifturi de mig...

Prajitura in camasa de ciocolata

Ingrediente Prajitura in camasa de ciocolata : 80 g ciocolata amara, 4 oua, 80 g zahar, 80 g unt, 1 baton de vanilie, 80 g migdale sau alune macinate.In plus: grasime si zahar pentru forme, 100 g cioc...

Prajitura in patru parti

Ingrediente Prajitura in patru parti: 250 g oua (cantarite in coaja), 250 g unt topit + o lingurita de unt proaspat, 250 g zahar, 250 g faina + o lingura de faina, 2 linguri de zahar vanilat.Mod de pr...

Prajitura moale cu nuca si ciocolata

Ingrediente Prajitura moale cu nuca si ciocolata: 100 g samburi de nuca, 100 g ciocolata amaruie, 4 oua, 1 bucata coaja de portocala glasata (zaharisita), 80 g zahar, 1/2 ceasca de cafea tare, sare.Mo...

Placintele cu mere si flori de soc

Ingrediente Placintele cu mere si flori de soc :2 oua, 1/8 l lapte, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 90 g faina, 6 flori mari de soc, 2 mere acrisoare (mici), unt pentr...

Retete de Cremsnit

Prajitura CremsnitIngrediente: 1 pachet foi de cremsnit Crema cremsnit preparata din: 1 l lapte 10 linguri amidon (120 g) 200 g unt 8 oua 300 g zahar zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaieMod de pre...

Retete de prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin simplaIngrediente: Alautul: 600 g faina, 250 g unt, 3 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 1 lingura smintina, 1 plic praf de copt, 1 virf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri, 7 linguri ge...

Retete de prajitura Amandina

Prajitura AmandinaIngrediente: Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 g zahar, 300 g faina, 1-2 praf de copt. Crema cacao: 250 g zahar, 350 g margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie. Glazura: 3/4 cioc...

Retete de prajitura Baclava

Baclava (I) Ingrediente: 1/2 kg foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa.Mod de preparare:Intr-o tava mijlociu emailata...

Retete de Batoane cu ciocolata

Batoane cu ciocolata si alune Ingrediente: 225 g unt moale, 100 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 3 galbenusuri, 2 varfuri de cutit scortisoara, 200 g faina, 40 g cacao, 1 lingurita praf de copt, 125 g ...

Retete de Bomboane

Bomboane colorate pentru ornatIngrediente: 2 foi sau 6 granule de gelatina, 60 ml apa, cca 1/4 kg zahar pudra, coloranti vagetali (rosu, verde, oranj sau cacao).Mod de preparare:Gelatina se lasa sa se...

Retete de Briose

Briose cu banane si ghimbir  Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 115 g unt, 3 ouă, 3 banane, praf de copt, pudră de scorţişoară, zahăr vanilinat, esenţă de migdale, ghimber, sare, 5...

Retete de placinta

Placinta cu piersici Ingrediente: Blatul: 2 linguri apa rece, 1 galbenus mare, 1 cana (de 250 g) faina, 1/4 cana + 2 linguri unt nesarat, taiat In bucatele mici, un varf de cutit de sareUmplutura: 1 c...

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Ingrediente salam de biscuiti: -1/2 kg biscuiti -1/2 kg rahat -300 g nuci sau alune -50 g stafide -25 ml esenta rom -170 ml apa -50 g cacao -zahar vanilat -coaja de portocala -1varf cutit sare.Mod de ...

Sarlota de prune uscate cu crema

Ingrediente sarlota de prune uscate cu crema : - 2 pahare prune uscate - 3 linguri coaja de portocala zaharizita - 3 linguri rase amidon alimentar - 1/2 pahar zahar pudra - zeama de la o lamaie - 1/2 ...

Sendvis dulce cu inghetata de piersici

Ingrediente sendvis dulce:300 g inghetata de piersici 2-3 piersici din compot 200 g margarina 150 g zagar 4 oua Esenta de rom 300 g faina 50 g amidon 1 plic de praf de copt 100 ml lapteMod de preparar...

Tarta Tatin cu mere

Ingrediente Tarta Tatin: Blat tarta Tatin: 300 g faina 1 ou + 1 galbenus 150 g unt 100 g zahar coaja lamaie Umplutura tarta Tatin: 1 kg mere 150 g unt 150 g zaharMod de preparare Tarta Ta...

Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi

 Ingrediente Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi: 125g faina 90g unt 1 galbenus 1 lingura apa rece 1 lingurita rasa zahar 1 praf de sare capsuni(caise sau struguri, kiwi)Mod de p...

Tarta cu capsuni si crema de vanilie

Ingrediente Tarta cu capsuni si crema de vanilie:200g faina 140g unt 100g zahar 2 galbenusuri zahar pudra pentru pudrat crema de vanilie: 1/2l lapte 140g zahar 4 galbenusuri 50g faina vanilie.Mod de p...

Tarta cu piersici coapte

Ingrediente Tarta cu piersici coapte:125 g unt 125 g zahar 250 g faina 1 ou 600 g piersici pesmet Crema: 25 g amidon 1/4 l lapte 60 g zahar 3 galbenusuri 1 ou 65 g unt.Mod de preparare :Se lucreaza un...

Tarta cu capsuni si ananas

 Ingrediente tarta cu capsuni si ananas: faina 250 g; unt 150 g;  zahar 75 g; un albus;  un plic si 1/2 de budinca de vanilie;  lapte 0.55l; capsuni 300 g; ananas 100 g; jumatate d...

Turta dulce simpla

Ingrediente Turta dulce: faina 500 gr.; zahar 200 gr.; doua oua intregi + doua galbenusuri; doua lingurite bicarbonat stins; miere 9 linguri; o lingurita scortisoara pisataMod de preparare:Faceti un a...

Tarte cu dulceata de capsuni

Ingrediente Tarte cu dulceata capsuni:250 g faina 3 oua 100 g unt 50 g zahar 50 ml lapte un varf de cutit sare 2 plicuri zahar vanilat 200 g frisca 200 g capsuni 50 g gem (dulceata) de capsuni jeleu d...

Despre noi

Model-de.ro sau "Catalogul modelelor" este site-ul unde vei gasi o multitudine de informatii utile: acte, documente, sabloane, mostre, imagini si formulare completate sau necompletate necesare tuturor (CV, scrisori, contracte, cereri tip, adeverinte, proces-verbal, declaratii, etc).

Contact

Pentru companiile ce doresc publicitate de top, pe Model-de.ro, prin crearea de pagini de promovare online personalizate, cu descrieri originale si imagini atasate, pentru sugestii sau reclamatii ne puteti contacta prin intermediul formularului de contact.

Termeni & Conditii

Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al proprietarului [Afla detalii...]

Facebook