Dorada la cuptor

Pestele se curata, apoi se spala si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple cavitatea cu usturoiul curatat si zdorbit si firele de rozmarin. Cartofii se curata si se taie in felii rotunde, subtiri, p...

Ardei umpluţi cu humus şi peşte

 Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 fileuri de peşte, 3 ouă, 2 linguri făină, o lingură de mălai, boia dulce, 2 cutii cu humus, smîntînă, un fir de praz, 150 g roşii cherry, salată ver...

Ardei umpluţi cu stavrid

Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic); 300 g ardei gras; 100 g orez; 150 g morcov; 400 g ceapa; 150 g telina radacina, 200 g ulei, 2 oua, 100 g faina, 100 g pasta de t...

Ardei umpluţi cu ton

Ingrediente: 8 ardei graşi, 500 g ton în ulei, o ceapă, 2 ardei capia, 100 g capere, 3 castraveţi muraţi, 150 ml smîntînă, 75 g unt, 100 g făină, 600 ml apă, o lingură de muştar, rozmar...

Biban de mare cu ciuperci

 Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1 kg, 1 ceapa, usturoi, patrunjel, 100 g de ciuperci champignon, 2 pahare de vin alb sec, unt, sare. Mod de preparare: Faceti un sos calind ceapa in unt, c...

Biban de mare la cuptor

Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1 kg, 1 capatana mare de usturoi, 2 lamai, 120 g de miez de nuca, 250 ml ulei de masline, sare grunjoasa, boabe de piper, 1 varf de cutit de boia iute. Mod de prepa...

Bouri (Chefal tunisian cu legume)

 Ingrediente: 1 chefal intreg (cca.1 kg), 2/3 cana ulei de masline, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 1 lingurita curcuma, 1 ceapa taiata rondele, 750 g cartofi taiati bucati, 2 rosii tai...

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

 Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana. Mod de preparare:...

Budincă de peşte

 Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (a 200 g), 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 tulpina de telina, 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 var...

Budincă de peşte cu busuioc şi roşii

Ingrediente: 1 kg roşii, 4 căţei de usturoi, 600 g file peşte (cod), 400 g ton, 6 ouă, 5-6 frunze de busuioc, sare, piper, ulei de măsline. Mod de preparare: Roşiile se ţin 1 minut în a...

Budincă de spanac cu peşte

Ingrediente: 1,5 kg spanac (eventual congelat), 2 linguri de unt, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 1 kg fileuri de salau (cod), o lamaie.Sosul: 40 g unt, 40 g faina, 1/4 apa fiarta cu Delikat sau K...

Budincă de varză acră cu peşte

 Ingrediente: 2 cepe mici, 1 lingura unt, 800 g varza acra, 200 ml apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, grasime pentru forma, 4 fileuri de peste (de cca 200 g fiecare), sare, piper, 800 g cartofi, 1...

Calamar cu cartofi

 Ingrediente: 600 g calamar, 400 g cartofi, 1 ceapă mare, 1 frunză de dafin, 1 păhărel de vin alb, 2 căţei usturoi, sare, piper, ulei de măsline, un vîrf de cuţit de şofran. Mod de pr...

Calamar cu orez

Ingrediente: 500 g calamar, 300 g orez salbatic, 4 rosii, ulei de masline, otet de mere, 1 foaie de dafin, sare, piper, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel, busuioc. Mod de preparare a calamarului cu ...

Calamar cu sos verde

Ingrediente:800 g calamar gata curăţat, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 legătură mare de pătrunjel, 2 linguriţe oţet, 1 linguriţă făină, 200 ml ulei de măsline, sare, piper. Mod de pre...

Calamar pane

 Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupui...

Caracatiţă Bechamel

 Ingrediente: 500 g caracatita, 1 l lapte, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Caracatita se spala bine. Se opareste corpul in lapte, cat s...

Calcan fiert

 Ingrediente: 1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Mod de preparare: Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul...

Caracatiţă cu cartofi şi chili

 Ingrediente: 1 kg caracatiţe semipreparate, 1 ceapă albă, 4 caţei de usturoi, 1/2 lămîie, 3-6 ardei chili uscaţi, 2 linguri cu ulei de măsline, 50 ml vin alb demisec, 1 conservă mică...

Caracatiţă cu lămîie

Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 1 lămîie, 5 căţei usturoi, 150 ml vin alb, 1 foaie de dafin, 1 legatură de pătrunjel, 1 vârf de linguriţă cu salvie uscată, 100 ml ulei de măsline, sare,...

Caracatiţă cu orez

Ingrediente caracatiţă cu orez:  150 g caracatita, 300 g orez, 50 ml.ulei, 1 varf de cutit de sofran, 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete, 1 lingura rasa de ardei gras verde taia...

Caracatiţă cu sos de roşii

 Ingrediente: Caracatita, 1 ceapa mare sau doua mai mici, suc de rosii, 1 pahar de vin alb, putin usturoi (la alegere), sare, piper. Modul de preparare a caracatitei cu sos de rosii: In pri...

Caracatiţă în stil mexican

Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper...

Caracatiţă lemone sau cu lamaie

 Ingrediente: 1 kg caracatita, 1 lamaie, 1 leg. patrunjel, 2 catei usturoi, ulei de masline extra virgin, 1 foaie de dafin, sare, piper. Cum se preparara caracatita cu lamaie: Se curata car...

Cartofi gratinaţi cu peşte afumat

Ingrediente si mod de preparare a cartofilor gratinati cu peste afumat: 750 g cartofi fierti, 200 g mazare (conserva), 150 g peste afumat, grasime pentru forma, 1/2 legatura de patrunjel verde,...

Cartofi gratinaţi cu ton şi praz

Ingrediente Cartofi gratinaţi cu ton şi praz: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muştar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru...

Cartofi natur cu hamsii

Ingredientele retetei culinare Cartofi natur cu hamsii:  8 cartofi, 200 g hamsii afumate, 2 ardei grasi, 100 g capere, o cutie cu rosii cherry, sare, piper, nucsoara, o lamaie, ulei de masline,...

Chefal cu ciuperci ceapa si usturoi

Ingrediente: 1 chefal de 1 kg, o ceapa, 3-4 catei de usturoi, patrunjel, 100 g ciuperci champignon, 2 pahare de vin alb sec, unt, sare. Cum gatim chefalul: Intr-un vas de Jena pregatiti un strat...

Chefal la cuptor cu bulion de peste aromat

 Ingrediente: Un chefal de 1-1,5 kg, 500 g roşii, 2-3 legături de pătrunjel, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, cimbru, 100 g miez de pîine muiat în apă şi stors bine, 2 ouă, 1 lin...

Chiftele si chiftelute de peste

Chiftele de crabIngredientele necesare retetei: 450 g carne de crab sau imitaţie carne de crab(surimi), 1/2 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras verde, 1 ceapă mică, 2 ouă, 1/4 linguriţă sos Worcest...

Churros de Pescado sau churros de peste

 Ingrediente churros de peste:  3 bucati file de peste, taiate fisii, 2 catei usturoi pisati, 2 lingurite patrunjel tocat, 1/2 sticla bere, o ceasca faina, o lingurita praf de copt, o ling...

Retete peste cod la cuptor sau la gratar

Mai jos aveti mai multe retete ce se prepara din carnea pestelui denumit Cod.  Cod a la french country Reteta necesita 4 fileuri de cod (185 gr fiecare), sare, piper, 3 linguri ulei de maslin...

Creveti cu ciuperci si cus cus

Ingredientele retetei: 1 kg ciuperci, 500 g creveţi decorticaţi, 200 g cuş-cuş, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 300 ml vin alb, 2 cuişoare, susan, 1 legătură de ceapă verde, ghimbir r...

Reteta crab umplut cu bacon si parmezan

Ingredientele retetei: 10 crabi mici, 300 g piept afumat (bacon), 300 g ceapa, 50 g usturoi, 250 g paine, 500 ml lapte, 75 g patrunjel verde, 50 g unt, 100 ml rom, 100 ml ulei, 25 g parmezan ras, 3...

Crap la cuptor cu legume sau retete la gratar

Cum se gateste si ce ne este necesar pentru a gati crapul la cuptor sau gratar veti vedea in retele de mai jos:   Crap cu legume la cuptor Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg), 2 linguri ule...

Crap in sos de vin facut la cuptor

 Ingredientele necesare retetei:  un crap fara cap, o ceasca de ulei, un pahar vin alb, o lingura bulion, usturoi, sare, piper boabe, 1 lamaie. Cum se gateste crapul la cuptor in sos de...

Crap la cuptor cu usturoi lamaie rosii si piper

Ingredientele retetei: 1,5 kg peste, 1 lamaie, 1 pahar ulei, usturoi, piper, sare, 1/2 kg rosii (bulion), 3-4 linguri de vin, cimbru.Model de preparare:  Pestele curatat se lasa 1/2 ora cu sare,...

Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi

Reteta pentru Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi a fost mutata aici

Crap la cuptor dupa metoda pescaresca

Ce iti trebuie pentru reteta crap pescaresc: 1 crap marisor, 2 rosii (sau rosii in bulion), cativa catei usturoi si cimbru.Modul de preparare: Crapul cu solzi, se taie pe spate. Se pune cu solzii in ...

Crap la cuptor cu cimbru, rosii, lamaie stropit cu vin

Ce ne trebuie:  1 crap, 2 linguri cu virf de unt, 3-4 rosii, 3 ardei grasi, o lamiie, 6-7 linguri de ulei, 2-3 catei de usturoi, 2 buc. ceapa, patrunjel, sare, piper, cimbru, 1 pahar mic cu vin...

Cum se gateste crapul la protap

Pentru prepararea crapului la proţap aveti nevoie in primul rand de cat mai mult peste. Dupa care va anuntam ca crapul la protap este recomandat sa fie gatit in aer liber, ca si carnea de miel sau po...

Crap marinaresc cu ciuperci si zeama de peste

Pentrui reteta iti trebuie:  1 kg crap, 100 ml ulei, 100 grame de ceapă, 200 ml vin roşu, 300 grame de ciuperci, 1/2 kg arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă...

Crap pe cartofi si rosii rumenit la cuptor

Ingrediente: 750 g-1 kg peşte (crap), 750 g cartofi, câţiva căţei de usturoi, piper, verdeaţă, 100 ml ulei, 300 g roşii, cimbru, sare. Cum se preparara: Se curăţă crapul, se spală, se împ...

Rasol de crap cu legume si zarzavat

 Ingrediente:  1 kg crap, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe piper, 1 foaie dafin, 2 linguri zeama de lamiie, 2 linguri ulei, 2-3 cartofi, sare. Mod de preparare:  Se curata pe...

Crap sicilian reteta de peste din italia

Ingrediente reteta crap sicilian importata din Italia:  1 crap, 2 cepe, usturoi, verdeata tocata, 1 telina, 4 rosii mari, 1 pahar vin alb, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe.Cum se prepara: &n...

Crap gatit la cuptor cu ciuperci, orez si alte mirodenii

Crap umplut cu ciuperciIngrediente: 1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 ceaşcă ulei, sare, piper măcinat, o felie pâine, 1 păhărel vin alb, 1 ceapă, 1 ţelină.Preparare: Se cur...

Creveti in sos iute cu pudra de chili boia si ulei porumb

 Ingrediente reteta:  2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proas...

Reteta cu creveti fidea si legume chinezesti

Ingrediente: 2 pungi legume chinezeşti, 350 g fasole verde, 1 pachet fidea, 400 g creveţi decorticaţi, 2 ouă, 100 g unt, 200 ml vin alb demisec, 1 morcov, 1 ţelină, rozmarin, mărar, sare, pip...

Cozi de creveti decorticati cu smantana

Ingrediente:  300 g cozi de creveti decorticati, 500 g smantana (18% grasime), 3 linguri de faina, 1 lingura ulei, sare, piper. Mod de preparare:  Crevetii se spala sub jet de apa. In...

Creveti cu tofu spanac lamaie si sos de soia

Ingrediente utile: 500 g creveţi decorticaţi, 500 g brânză tofu, 200 g spanac verde, 1 salată verde, 1 legătură de leurdă, 1 ou, 50 g seminţe de susan, sare, piper, seminţe de chimen, 1 ...

Creveţi la grătar cu orez picant - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 450 g creveţi evisceraţi, 300 g orez, usturoi verde, o ceapă, 250 g roşii cherry, pudră de curry, sare, piper, 100 ml maioneză, o linguriţă muştar cu seminţe, 50 g un...

Creveţi surpriză - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 10 creveti de marime medie, 10 felii subtiri de piept de curcan afumat, 2 portocale, 50 ml de sirop de grenadine, 30 g seminte snobar, o lingura de miere de albine, 50 g smantana ...

Cubuleţe de peşte dulci acrişoare - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 400 g biban file, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet, sare, piper alb macinat, coriandru, chimion macinat, ghimbir pudra (cate ...

Cuburi de somn în aluat de clătite - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Pentru 4 portii: 600 g fileuri de somn, 2 catei de usturoi, aluat mai gros de clatite, ulei pentru fript. Mod de preparare: Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza...

Cuiburi de macaroane cu somon - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 125 g macaroane lungi, sare, 20 g seminte de pin (din comert), 1 legatura de busuioc verde, 1 catel de usturoi, 30 g parmezan (sau cascaval) ras, 3 linguri apa fiarta cu Vegeta...

Curry cu peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita, de preferat salau), 3 cepe, 1 rosie, 1 lamaie, 1 ardei iute (mic), 3 linguri ulei, 250 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri p...

Cuş-cuş cu caracatiţă - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 400 g cuş-cuş, 500 g pui de caracatiţă, 700 g roşii, un ardei iute, o ceapă, 200 g spanac, 100 g ruccola, o lingură de oţet, sare, piper, salată de sfeclă roşie, ul...

Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 300 g cuş-cuş, 300 g fasole verde, 400 g ton în ulei, 100 g roşii uscate în ulei, sare, piper, mentă, un vârf de cuţit de boia iute, o lingură de ulei de floarea-soarelui, ...

Doradă cu broccoli - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 dorade mai mari, 1 kg broccoli, 500 ml vin alb demisec, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 3 cm rădăcină de ghimbir, 2 frunze de dafin, 2 lămîi, 1 linguriţă de seminţe de coria...

Doradă la grătar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 buc. doradă, păstrăv sau şalău (a 400 g), 4 crenguţe cimbru, 4 foi de dafin, 8 fire de pătrunjel verde, sare, piper, 150 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, 100 g ...

Dovlecei umpluti cu scoici şi melci - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 dovlecei, 2 kg de scoici, 2 kg de scoici bivalve, 1 kg de moluste, 1 kg de melci de apa sarata, 2 rosii decojite si curatate de seminte, 1 varf de cutit de curry, 1 lingura de mus...

File de chefal aromat - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 6 fileuri de chefal, 1 lingurita boabe de mustar, alta de boabe de piper si alta de boabe de coriandru, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de pest...

File de merlucius cu sos Aioli - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde. Mod de preparare: Fileul de peste se port...

File de morun cu sparanghel şi sos olandez - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1,2 kg file de morun, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.Pentru sosul olandez (se obtin 300 ml): 210 g unt, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust. Pent...

File de păstrăv în şampanie - retete culinare romanesti si internationale

  Ingrediente: 8 fileuri de pastrav sau 4 pastravi mari (aproximativ 1,2 kg), 300 ml sampanie, 1 kg cap de crap (daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si ta...

File de peşte cu castraveţi şi mărar - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 kg castraveti, sare, 2 cepe, 2 linguri margarina (unt), 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr), 1,2 kg file de peste (salau, merluciu, cod), piper, 4 linguri faina, 2...

File de peşte cu condimente - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare), 3 catei de usturoi, 2 albusuri, 3 linguri faina, 2 linguri otet de mere, 4 linguri ulei, 1 lingura seminte de coriandru, 1/2 lingurita chi...

File de peşte cu piure de cartofi şi legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de peşte cu piele (crap, somon, cod), 1 legătură cimbru, 600 g roşii, 10 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit zahăr, 2 dovlecei, 1 căţel de usturoi, 400...

File de peşte cu praz - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roşii, 500 g roşii, 250 ml vin alb, mentă, ulei...

File de peşte cu roşii şi verdeaţă - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 600 g file de peste (salau, merluciu, etc.)....

File de peşte cu salată de praz şi varză roşie - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de peşte, două verze roşii, un fir de praz, două ouă, 3 linguri de făină, 100 ml lapte dulce, 3 linguri de oţet, ulei de măsline, sare, piper, mărar, cartof...

File de peşte cu sos de smântână şi curry - retete culinare romanesti si internationale

  Ingrediente: 400 g morcovi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa (de arpagic), 600 g peste file, sare, piper, zeama de lamaie, 2 linguri unt sau margarina, 1 borcan smantana subtire (250 ml), 1 ling...

File de peşte cu sos tomat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 750 g file de peste (congelat), 600 g broccoli (congelat), 1-2 linguri capere mici, 250 g orez, sare, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 400 g bulion subtiat, piper, zahar, 3-4 linguri zeama ...

File de şalău cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g), cateva picaturi zeama de lamaie, sare, piper macinat, 2-3 linguri unt, 1 ceapa, 250 g ciuperci proaspete, 1 ceasca zeama concentrata de legume (Kn...

File de şalău cu ragu de creveţi - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 0,9 kg file şalău, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 150 g creveti, 100 g ciuperci, 100 g ceapă, 150 ml frişcă lichidă, 50 ml zeamă de lămîie, 30 g sare, 2 g piper alb, 5...

File de şalău cu sos de smântână şi şofran - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 8-12 fileuri de salau (a 100 g fiecare), zeama de la doua lamai, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, ulei sau unt pentru prajit, 1/4 l vin alb, 3/8 l zeama concentra...

Fileuri de cod pe morcovi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 800 g fileuri de cod (sau alt peste alb), 2 portocale, putin piper pisat, 8 morcovi mijlocii, 2 linguri de unt, 8 linguri de apa fiarta cu Vegeta, sare, patrunjel verde. M...

Fileuri de cod sau şalău cu alune - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper....

Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Ve...

Fileuri de macrou cu salată de fasole verde - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 1 legatura de ridichi, 1-2 bulbi de praz, 3-4 linguri sos de soia, 1-2 lingurite sos Worcester, piper macinat, 3 linguri ulei de masline, 4 fileuri de macr...

Fileuri de mihalţ sau de somotei - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 700 g fileuri de mihalţ (carnea acestui peşte este foarte gustoasă şi nu are oase multe), 100 g ceapă, 100 g morcovi, 1 lingură plină de făină, 2 roşii, cimbru, dafin, ust...

Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 8 fileuri de peste (a 140 g), 1 lamaie, sare, 8-10 catei de usturoi (20-25 g), 2 galbenusuri, 250 ml ulei, 1 varf de cutit piper, 1-2 fire cimbru, patrunjel verde, 2-3 fo...

Fileuri de şalău cu sos - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de şalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roşie, parmezan, 2 limet...

Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de a...

Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.Sos tartar: 200 g ...

Găluşte de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 ling...

Gratin fin cu praz şi şalău - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g praz, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 4 rosii, 800 g file de salau, sare, piper, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 2 linguri suc de lamaie, 200 g...

Jambon de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg.file de peste(cod, merlucius) depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 50 g.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru pisat fin, un varf cutit ienibahar pisat fin, 100 ml...

Legume cu anşoa - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 300 g fasole albă, 400 g ciuperci, 2 cartofi, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă, 2 roşii, 1 borcan anşoa în ulei, 100 g boabe de porumb, ulei, sare, piper, mărar, 1 lămîi...

Legume cu rasol de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg peste, 500 g morcovi, 300 g ceapa, 1,500 kg cartofi, 300 g fasole verde fiarta, 300 g mazare fiarta, 200 g unt, 100 ml vin alb, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, foi de ...

Linguini cu scoici - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg scoici (midii) proaspete, o lingura de unt, o ceapa tocata marunt, 300 ml vin alb sec sau demisec.Pentru sos: o lingura ulei de floarea-soarelui, 4 cepe de arpagic taiate in sfer...

Macrou cu praz - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 macrou curăţat de circa 400 g (fără cap), 1 lingură oţet, sare, piper proaspăt măcinat, 1 legătură mărar, 2 fire de praz, 1 grapefruit mare (roz), 1 ceapă, 1 lin...

Macrou umplut şi copt în folie - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 bucati macrou, 500 g slanina, sare, piper, patrunjel si marar taiate marunt, folie de aluminiu sau hartie de copt pergamentata.  Mod de preparare: Cureti pestele f...

Macrouri cu cartofi şi măsline - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1/2 kg macrou, 50 ml ulei, maghiran (uscat sau verde), 1/2 lingură delikat, 1 legătură pătrunjel, 100 g măsline, 1 căpăţînă usturoi, 1 lamaie, 1/2 kg cartofi. Mod de ...

Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 macrouri mici (a 250 g fiecare), 2 linguri de suc de lamaie, sare, piper, 1 lingurita de rozmarin uscat, cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligat...

Macrouri cu smântână şi lămâie - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 buc. macrou, 1 ceasca smantana, unt cat o nuca, 3 lamai, 3 linguri ulei, 3 cepe, ceapa de apa micuta, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: Se curata cepele si se t...

Mâncare cu midii - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 6 rosii, 4 ardei grasi, 2 cepe, 2 morcovi, 800 g midii, sare, piper, ulei de masline, o legatura de marar, busuioc (optional). Mod de preparare: Midiile se curata, se spala s...

Mâncare de somn cu roşii - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, 1/2 lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare.  Mod de preparare: Somnul curatat si spalat se ...

Mâncare rece din peşte cu măsline - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peşte, 4 cepe mari, 1 1/2 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăţi de zahăr (1/2 linguriţă), ...

Mâncărică de crap - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 800 g peste, 1 kg de rosii, 6 cepe, 150 g ulei, cimbru, 1/2 pahar de vin rosu, sare, piper, 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina. Mod de preparare:Se curata pestele, se spala, ...

Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 radacini de telina, 500 g cartofi, 1 ceapa mare, 2 linguri untdelemn, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu Delikat si vin alb (250 ml + 250 ml), 1 cutie de rosii in bulion (800 g), u...

Manga Thai - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fara piele, 1 catel de usturoi, o legatura de ceapa verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml de smintina, 4 linguri vin ...

Marinată de crap (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg crap, 1 pahar ulei, 2-3 cepe, usturoi, 1/2 kg roşii, sare, piper, oţet, făină, boia, foi de dafin, ienibahar. Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală,...

Marinată de crap (II) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri făină, sare, 1 ceaşcă oţet, 1 ceaşcă apă, 3-4 boabe de ienibahar, 2-3 foi de dafin, 2 linguriţe rase de zahăr, sare. Mod de...

Marinată de crap aromată - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, sare, 1 ceasca otet, 1 ceasca apa, 3-4 boabe ienibahar, 2-3 foi dafin, 2 bucati zahar (facultativ), sare. Mod de preparare: Cra...

Marinată de peşte cu oţet - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu virf sare. Mod de prepara...

Marinată de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30 ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust. Mod de preparare: Peste...

Marinată de peşte cu suc de roşii - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn,etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamiie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de lingurita piper macina...

Medalion de peşte cu legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente:4 fileuri de peşte, 1 dovlecel, 3 cartofi, 2 ardei capia, 1 cutie de bere blondă, 100 g făină, 50 g parmezan, 2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesto de rucola, 1 lămâie, ulei ...

Melci cu cartofi egipteni - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriţă zahăr, 100 g unt, 1 le...

Melci cu pepene galben şi sos - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 500 g melci în cochilie, 1 pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roşii galbene, un fir de praz, 2 linguri muştar picant, pătrunjel, 100 ml smîntînă, cuişoare, scorţ...

Melci cu unt - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 400 g carne de melci, 50 g unt, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de boia dulce, 1 legatura ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Impartim untul in doua. Melcii se lasa s...

Melci în cochilie - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg.melci cu cochilie sau 400 g carne de melc si aproximativ 200 g cochilii de melci, 50 g unt, 1 kg sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4-5 catei de...

Merlucius cu mere - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g trunchi de merlucius (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Taia...

Merlucius împachetat la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 pesti a 250 g fiecare, 1 ceapa, 100 g masline negre, 1 lamaie, 1 crenguta de cimbru, 1 ardei iute (rosu) uscat, 3 linguri ulei, sare, piper.Pentru sos: 5 linguri ulei de maslin...

Midii cu legume - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 450 g midii, 2 morcovi, 300 g fasole verde, 500 g broccoli, 100 g boabe de porumb, 3 cartofi, 2 ardei capia roşii, 1 ceapă, usturoi, 1 frunză de dafin, oţet balsamic, orega...

Midii cu legume picante - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g midii decorticate, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin alb, 2 dovlecei, 1 vînătă, 2 ardei graşi roşii, 1 ardei gras ver­de, praz, 1 ardei iute, cimbr...

Midii cu piure de cartofi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 cartofi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 roşii, 300 g midii, 50 g unt, ulei de măsline, 50 ml smîntînă, 250 ml vin alb, 1 lingură sos pesto de busuioc, busuioc ver...

Mix de fasole cu creveţi - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 500 g fasole verde, 500 g fasole albă, 500 g creveţi decorticaţi, 2 ardei capia roşii, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, usturoi, ardei iute, 1 lămîie, 300 ml vin alb, o frunz...

Mousse de vinete cu caracatiţă - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 vinete coapte, unt, usturoi, vin alb, parmezan, smantana, patrunjel proaspat, caracatita, ulei de masline, ulei balsamic, zahar brun, supa de ghimbir.  Mod de preparare:...

Musaca cu ton şi paste făinoase - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 3 conserve de ton, 300 g orez, 2 cepe, un pachet paste fainoase, 2 morcovi, un ardei gras, 2 linguri bulion, 2 rosii, 2 oua, amestec de mirodenii pentru spaghete (se gaseste in ...

Musaca de peşte cu vinete - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 800 g macrou, 3 vinete, făină, ulei pentru prăjit vinetele.Pentru sosul alb: 1/2 pahar lapte, 1 lingură făină, 3 linguri unt, 2 ouă.Pentru sosul de roşii: 500 g roşii, 15...

Orez cu ardei şi fructe de mare - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei graşi, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, u...

Orez cu porumb şi ton - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 pahare de orez prefiert, o ceapa mica, 2-3 linguri de ulei de masline, 2 conserve de ton in ulei, 4-5 linguri de boabe de porumb, sare dupa gust. Mod de preparare:Se pun 4-5 ca...

Orez cu scoici - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg de midii vii, 250 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, 1 foaie de dafin, piper, condi...

Orez la cuptor cu scoici şi vin - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 250 g roşii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe pi...

Pacheţele de praz cu peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 bucati de praz, 4 fileuri de pastrav, un pahar cu vin alb, painite de orez expandat, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 2 cuisoare, lamai, o legatura de patrunjel, marar. Mod d...

Paella - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2...

Paella cu fasole şi melci - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru ...

Paella de marisco (de fructe de mare) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 150 g calamar, 150 g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), s...

Papiote de cod - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 8 fileuri de cod (600 g), 4 fire de marar, sare, piper. Pentru sos: 2 rosii, 1 catel de usturoi, 1 legatura de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon), 1 ardei iute uscat, 2 lingurite...

Pârjoale de peşte în sos de ceapă - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg peşte congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceaşcă de ulei, pesmet, boia dulce. Mod de preparare:Din ...

Pârjoale din peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg peşte, 300 g ceapă, 4 ouă, 150 g pîine, 150 g făină, 200 g pesmet, 50 g usturoi, 250 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătură mărar, sare, piper măcinat, după gust. Mo...

Paste cu fructe de mare (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec. Mod de preparare: Se preg...

Paste cu fructe de mare (II) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ...

Paste cu sos de smântână şi somon - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 350 g paste, 2 linguri ulei de masline, 2 fileuri de somon, 200 ml smantana dulce, 150 ml vin alb sec, sucul si coaja de la o lamaie. Mod de preparare: Fierbeti pastele in ...

Pasteta de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 750 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 tulpina de praz taiata rondele, 2 fasii coaja de lamaie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 2 foi de dafin, 8 boabe de piper, 6 fire de pat...

Păstrăv cu fenicul şi roşii - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 păstrăvi, 4 roşii, 500 g cartofi, 1 bucată fenicul, 1 lămîie, 300 ml vin alb demisec, 1 ţelină, 1 lingură de miere, 1 lingură de sos de soia, 2 căţei de usturoi, seminţ...

Păstrăv cu măsline - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 păstrăvi, 500 g arpagic, 100 g măsline verzi, 100 g măsline negre, 500 g roşii, 2 ardei capia, 2 căţei de usturoi, un vîrf de cuţit cu boia iute, oregano, sare, piper,...

Păstrăv cu sos fin de unt - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 6 pastravi, 2 linguri otet, 3 linguri apa, 4 galbenusuri, 1 si 1/2 pachete unt, sare, piper, ulei.  Mod de preparare: Curatati pastravii, ii spalati si ii uscati pe un s...

Păstrăv cu sos verde - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 păstrăvi, 1 borcan de ciuperci marinate, 3 linguri ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 2 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 lămîie, sare, piper.  ...

Păstrăv înăbuşit - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roşii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de ţelină, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare,...

Păstrăvi a la Grenoble - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper.  Mod de preparare...

Păstrăvi cu migdale - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1/4 lingurita praf de mustar, 4 pastravi (200 g fiecare), 90 g unt, 1/2 pahar migdale sarate si decojite, 1/2 pahar vin alb, 5 linguri suc de lamiie Mod de preparare: 1. Se curat...

Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 păstrăvi, ulei, sare, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură busuioc, 1 fir de praz, 30 g unt, 125 ml vin alb sec, 250 ml zeamă de pasăre, 1 linguriţă făi...

Păstrăvi cu sos gascon - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 6 pastravi, sare, 2 linguri otel, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, usturoi, verdeata, 100 gciuperci, un pahar vin alb, 3 sardine conservate, 2 galbenusuri crude. Mod de preparare: Se ...

Păstrăvi rasol - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, sare, piper, o lingură de unt, oţet. Mod de p...

Penne cu fileuri de sardele - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 160 g penne (macaroane scurte), sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura c...

Penne cu somon afumat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1/2 somon afumat, o ceapa medie, boia de ardei dupa gust, 6 linguri suc de rosii cu pulpa, 200 ml smintina, patrunjel proaspat maruntit, ulei dublu rafinat de masline, unt (cit o nuca...

Penne cu ton şi măsline - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 150 g penne (macaroane scurte), sare, 3 roşii (150 g), 10 măsline verzi (fără sîmburi), 1 conservă ton (150 g continuţul), 1/2 legătură busuioc, 1 lingură ulei de măs...

Perişoare din peşte cu sos tomat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 3 kg peşte, 150 g ceapă, 4 ouă, 250 ml ulei, 100 g gris, 150 g faină, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper măcinat, 1 kg sos tomat. Mod de preparare: Pestele se decong...

Peşte alb cu cartofi şi muştar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert (cu coaja roz), sare, piper, 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 200 g smantana, 1-2 linguri de mustar, 6 fileuri de cod (salau sau merluciu), s...

Peşte alb cu sos de ceapă verde - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod, etc.), sare, piper, 2 lingurite zeama de lamaie, grasime pentru uns forma, 50 ml vin alb, 1 legatura morcovi subtiri, 1 linguri...

Peşte alb cu varză - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 varză mică (1 kg), 20 g unt, sare, piper, 1 lămîie, 100 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), 100 ml smîntînă (frişcă nebătută), 500 g fileuri de peşte alb (cod...

Peşte alb în camaşă de brânză - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) a 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie, cateva picaturi de sos picant (Worchester - se gaseste in comert), cateva picaturi de otet, sare, piper ...

Peşte alb în suc de legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu, etc.), 1 ceapa, 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina), 2 linguri mari de unt, 1 catel de usturoi, sare, piper, 1 lingura suc de...

Peşte cu ardei la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1/2 legatura cimbru, 600 g peste file (salau, cod, merlucius), 2 linguri zeama de lamaie, 150 g sman...

Peşte cu cartofi şi ceapă - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 750 g peste, 2 cepe, 800 g cartofi, 300 g rosii, 1 lingura otet sau 1/2 lamiie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei.  Mod de preparare: Ceapa curatata, spalata si taiata felii s...

Peşte cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamiie, marar sau pat...

Peşte cu crustă de mere - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, zeama de la 1/2 de lamaie, 750 g morcovi, 2 cepe, 3 linguri ulei, un varf de cutit de zahar, sare, piper, 2 mere acrisoare,...

Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 600 g file de peste (cod, merluciu, etc.), 4 linguri ulei, 4 linguri zeama de lamaie, o lingurita mustar, o lingura praf de chili, sare, piper, un castravete mare, un gogosar, o...

Peşte cu grapefruit - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 g dovlecei, 3-4 grapefruit-uri, pu...

Peşte cu lămâie şi ierburi aromate - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 800 g file de şalău, 2 lămîi, 1 crenguţă busuioc, 1 fir de mentă, 2 linguriţe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper.  Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lă...

Peşte cu legume de vară - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg peşte (cod, crap, caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei graşi, o mînă de fasole verde, 1/2 ţelină, 2 cepe, 7-8 roşii, o ceşcuţă de vin alb, 1-2 r...

Peşte cu mâncărică de castraveţi - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 600 g file de cod sau alt peste alb, 1 ceapa, 2 linguri de unt, sare, piper, 1/8 apa fiarta cu Delikat, 5 linguri de smantana, 800 g castraveti verzi, 2 linguri faina, 2-3 fire ...

Peşte cu morcovi şi sos de muştar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg morcovi, 20 g unt, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar smantana (125 g), 1 lingura mustar potrivit de iute, 600 g pe...

Peşte cu muguri de soia - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 400 g matias somonizat, 150 g muguri de soia, 50 ml smântână, un gălbenuş crud, un gălbenuş fiert, ulei, 250 g roşii cherry, muştar, nucşoară, 100 g parmezan, 50 g pastă d...

Peşte cu portocale şi lămâie - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente:1 kg peste file, o portocala, o lamaie, 2 fire de marar, 2 fire de patrunjel, 1 fir de menta, 1 crenguta de cimbru, 4 masline verzi (fara samburi), 4 masline negre (fara samburi), 20 ...

Peşte cu salată de fasole albă - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul), 1 ardei gras rosu (mare), 1 ceapa rosie, 1/2 legatura busuioc sau coriandru, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sos iute (Tabasco),...

Peşte cu solzi de cartofi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat, 3 cartofi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ţelină, 1 lămâie, 125 g unt pentru gătit şi 50 g unt pentru final, sare, piper. Mod de preparare: Cu...

Peşte cu sos a la grec - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg file de peste (de preferat peste alb, de apa dulce sau marin), apa, sare, otet, 1 ardei iute, 5 catei de usturoi, otet, 5-6 linguri de ulei, patrunjel tocat fin, o lamiie fe...

Peşte cu sos de lămâie - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 kg peste, 400 ml ulei, 200 g lamaie 150 ml apa minerala, 1 legatura patrunjel verde, 4 g sare de lamiie, sare, piper, dupa gust. Mod de preparare: Pestele se decongeleaza...

Peşte cu sos de smântână şi muştar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g peste alb (salau, merluciu, etc.), 1 castravete, 1 ceapa, 20 g unt, sare, piper, 250 ml concentrat de legume (Knorr+apa), 150 g smantana, 2 linguri mustar, 1 lingura marar verde...

Peşte cu sos de usturoi (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.Pentru sos: 2 cartofi mar...

Peşte cu sos la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: Un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3 kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline. Mod de preparare: Se curata pestele bine si dupa prefe...

Peşte cu sos pescador - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Orice peste cu carne alba sau peste albastru, ulei de masline, jumatate de lamiie, o frunza de dafin, un fir de usturoi, sare.  Mod de preparare: Pestele se taie felii sau fi...

Peşte cu sos picant - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 6 fileuri de peste alb (a 100 g), 1/2 ceasca faina, 1/2 lingurita piper macinat, 3 oua, 1 catel de usturoi presat, 1 lingurita boia dulce, 1/2 ceasca ulei.Pentru sos: 1 ceasca otet al...

Peşte cu sos Ragu - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste, 250 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 g ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 g masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, fain...

Peşte cu sos tomat şi vinete - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri peste, 8 fileuri sardele, o ceapa mare, un catel usturoi, 150 ml vin alb sec, 1/2 lingura ierburi de provence, 6 linguri ulei, o cutie tomate de 425 ml, 2 vinete subti...

Peşte cu sos vinegretă - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar,...

Peşte cu spanac - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 750 g de file peste, 600 g spanac, 5 linguri ulei, 3 cepe taiate marunt, 1 legatura de marar tocat, 3 linguri de menta tocata, sare, piper macinat si 70 ml vin alb sec.  Mo...

Peşte cu susan şi sos acrişor - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei gra...

Peşte cu usturoi şi lămâie - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg peşte (crap), 4-5 cepe, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 1/2 lămîie, 1 lingură hrean ras, 1 linguriţă oţet. Mod de preparare: Se curăţă şi se goleşte crap...

Peşte cu ţelină la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.  Mod ...

Peşte cu varză acră - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1,5 kg peşte (crap, ştiucă, etc.), 1 varză acră, 200 ml ulei, 300 g roşii, 1 ardei gras, boabe de piper, sare. Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, s...

Peşte cu varză acră şi sos de vin - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Pentru varza: 2-3 cepe mici (de arpagic), 1 mar, 1 lingura unt topit, 300 ml apa, 400 g varza murata (taiata fideluta), sare.Pentru peste: 12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina ...

Peşte cu verdeţuri şi sos olandez - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca ve...

Peşte cu vinete - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. M...

Peşte din Yucatan - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingu...

Peşte gratinat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg peste, 50 ml ulei, 100 g morcov, 100 g ceapa, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 50 g unt, sare.  Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaz...

Peşte în aluat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste, 3-4 cepe, 200 g ciuperci, 3-4 cescute orez, piper, sare, verdeata, 2-3 oua, 3 linguri grasime sau unt.Pentru coca: 300 g faina, 150 g unt, 1 lingura otet, sare. Mod de ...

Peşte înăbuşit (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), 2 linguri zeama de lamaie, 4 legaturi marar (100 g), o lingurita sare grunjoasa, piper (macinat mare), o lingurita miere (de salcam), 2 ...

Peşte înăbuşit (II) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g fileuri de peste, 2 ardei, 3 rosii, 3 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, 6 fire de coriandru, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 varf de cut...

Peşte înăbuşit cu cartofi - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 500 g peste proaspat, 1 lingura faina, unt, 800 g cartofi.  Mod de preparare: Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Peste...

Peşte la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 800 g file de peste (cod, merlucius, salau, etc.), 600 g cartofi (nefainosi), sare, piper, 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g unt, 2 linguri...

Peşte la cuptor cu lămâie - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: File de peste 5-6 bucati, 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva), 2 buc. ardei iuti, o lamiie, un pahar cu vin alb, 4-5 linguri ulei, sare si condimente dupa gus...

Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g seminţe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roşii cherry, sare...

Peşte la cuptor cu pătrunjel verde - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, ...

Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste, 2 buc. ceapa, 5 buc. rosii, 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, pi...

Peşte la cuptor cu sos alb - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Orice fel de peşte fiert, 1 lingură de făină, 1 lingură de unt, zeama în care a fiert peştele, 2 linguri de caşcaval ras, unt. Mod de preparare: Se întrebuinţe...

Peşte la sare - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Peste (de carne alba), sare mare (2 kg). Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este tot...

Peşte la tigaie cu fasole verde - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 250 g fasole verde, 2 linguri unt topit, sare, 400 g file de peste (cod, merlucius, salau), piper proaspat macinat, 150 g smantana acra, 1-2 linguri mustar, 1 legatura patrunjel...

Peşte marinat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Peste (nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc), sare, piper, faina, ulei, sos marinat, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion rosii, otet slab, zahar, condimente. Mod de preparare:...

Peşte mediteranean - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 2 crenguţe rozmarin, 4 linguri măsline negre fără sîmburi, sare, piper, 600 g peşte alb (fileur...

Peşte oriental - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare), un ardei gras, zeama de la o lamaie, trei catei de usturoi, coriandru, 12 masline verzi, trei linguri ulei de masline, o lingurita sof...

Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Pentru piure: 1/8 l apa + Delikat, 1 radacina de telina (300 g), 3 cartofi mari (300 g), 1 lingura smantana, sare, piper, 2 fire patrunjel verde.Pentru pestele pane: 300 g file de cod...

Peşte pane în ou şi hrean - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 150 g file de peste, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 ou, 1-2 lingurite hrean ras, 1 lingura faina, 1 lingura unt topit, 200 g sfecla rosie (fiarta), 1-2 ...

Peşte pe legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Peste fara oase (se gaseste in comert ambalat in cutii de cate 6 bucati, de preferat merlucius), 3 rosii, 2 ardei grasi, doua cepe, condimente. Mod de preparare:Se toaca legumele...

Peşte pescăresc (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare.  Mod de preparare: Pestele curatat se taie in jumat...

Peşte pescăresc (II) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 750 g crap, sebasta sau barcuta, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 1/2 pahar apa, un virf cutit zahar, sare. Mod de preparar...

Peşte sicilian - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legat...

Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 300 g cartofi, doua fileuri de peste (de cate 300 g fiecare), sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, 150 g cascaval ras, 1/2 legatura patrunjel verde, grasime pentru uns forma...

Peşte umplut cu ceapă şi icre - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Un peste de 2-3 kg, 1 kg ceapa alba, 2 linguri orez fiert, un pachetel icre din comert (optional), sare, piper, ulei. Mod de preparare:Pestele se curata si se tapeteaza cu sa...

Peşte umplut cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1,5 kg peste, 500 g ciuperci proaspete, 200 g ceapa, 25 g usturoi, 25 g faina, 150 g unt, 2 oua, 75 g bulion, cite o legatura patrunjel si marar, 7-8 boabe piper, sare dupa gust. ...

Pilaf cu fructe de mare - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1/4 punga de fructe de mare, 1 cana orez, 1/2 ceapa mica, 1/2 ardel gras, putin morcov, 1 catel usturoi, sare, piper, verdeata sau alte condimente (oregano, cimbru), 1 ligurita u...

Pilaf de raci (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 25 raci, ulei, orez.. Mod de preparare: Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de a...

Plachie de crap - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 kg peste, 2,5 kg ceapa, 250 ml ulei, 150 g pasta de tomate, 100 ml vin, 100 g usturoi, 500 g rosii, 150 g ardei gras, 1 legatura verdeata, sare, piper, cimbru, boia, dupa gust...

Plachie de crap cu ceapă - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1,5 kg crap, 7-8 cepe, 250 ml ulei, 4 rosii, 1 paharel cu vin, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 lingurita pulbere rosmarin sau cimbru, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se curata sol...

Plachie de crap cu morcovi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg crap, 4 cepe, 125 ml ulei, pastă de tomate, 100 ml vin alb, 4 căţei de usturoi, 500 g roşii, 2 ardei graşi, 1 frunză de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper, 4 morco...

Plachie de crap în vin - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg crap, 4 linguri ulei, 5-6 cepe mari, 1 lingura bulion, 2 linguri faina, 2-3 boabe piper, 2-3 boabe ienibahar, 1 pahar vin, citeva felii de lamiie, sare. Mod de preparare:&n...

Plachie de peşte (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg peste (crap, somn, etc), 100 ml untdelemn, 3-4 cepe mari, 3 catei de usturoi, 200 ml suc de rosii, o foaie de dafin, 100 ml vin alb, 10 boabe de piper sau un virf de lingur...

Plătică cu saramură picantă de legume - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei,...

Plătică cu sos de roşii - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 ardei iute roşu, busuioc proaspăt, sare, piper. Mo...

Plătică la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 platica mare (sau alt peste), 3 rosii, 2 ardei grasi, 4 cartofi, 1 legatura patrunjel, 100 g masline (fara samburi), 1 ceapa, 500 ml vin alb sec, 100 ml ulei, foi de dafin, pi...

Plătică la cuptor cu cartofi copţi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 bucati platica, 4 cartofi potriviti sau 2 bucati mari, usturoi, 30 g unt, smintina, piper boabe, foi de dafin, sare, 2 fire de marar. Mod de preparare: Se curata pestii si se sareaz...

Raci fierţi cu vin - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 20 raci vii, 1 pahar vin alb, 1 lingură unt, 1 morcov, 1 ceapă, 1 frunză dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, cîteva boabe de piper, sare Mod...

Ragout de ţelină cu rulouri de peşte - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 750 g telina (radacina), 1/2 lamaie, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite curry, 150 g smantana, sare, 400 g fileuri de peste dezosat, piper, 1/2 legatura coriandru...

Regineta - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 120 g de tagliatelle, 100 g creveti roz, 2 langustine, 5 midii, 5 vongole, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, 50 g aluat pentru blat de pi...

Rondele de peşte cu sos de muştar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g peste gras dezosat (somn, crap mare, somon). 4 cartofi mijlocii, 1 morcov, cateva fire patrunjel, 1/2 leg. marar, 3 catei usturoi, 2 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 l...

Rulouri cu peşte (I) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 300 g spanac, 2 cepe, o lingura smintina, 4 portocale, 2 morcovi, 12 bucati file de peste, 125 ml sos de peste (se gaseste la borcan). Mod de preparare: Cepele se toaca si ...

Rulouri de peşte cu orez - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 300 g file de peste (cod, merlucius, etc.), 250 g orez (de preferinta cu bobul lung), 100 ml.ulei, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, facultativ 2-3 catei de usturoi. Mod de...

Saramură de crap (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 crap, 2-3 roşii, 2-3 ardei graşi, ceapă, usturoi, ardei iute, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna c...

Saramură de crap (II) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 2-3 rosii, 2-3 ardei capia.  Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sar...

Saramură de crap aromată - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1,5 kg crap, 100 g rosii in bulion, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, usturoi. Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se...

Saramură de crap cu ardei graşi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 peste de cca 700 g, 6 rosii, 1 legatura marar, 1 legatura parunjel, 1 capatina de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2 ardei iuti, sare, un virf de boia iute.  Mod...

Saramură de crap picantă - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg crap, o lingurita ulei, 1 ardei iute, sare. Mod de preparare: Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. ...

Saramură de crap românesc - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente:1 crap romanesc de aproximativ 2-3 kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de patrunjel, 1 gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delikat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bu...

Saramură de macrou - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: Macrou, rosii, usturoi, ardei gras, verdeata, sare, apa. Mod de preparare:Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre ...

Saramură de peşte (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 10-12 pesti mici de cca 150-200 g fiecare (biban, rosioara, caras, etc.), sare. Mod de preparare: Curatati de intestine si branhii,insa nu si de solzi, se spala pestii, ...

Saramură de peşte cu ardei capia - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 kg caras sau crap romanesc, 1 lingura ulei, sare, piper, 6-8 catei de usturoi (dupa gust), 5 ardei capia, 2 ardei grasi galbeni, citeva fire patrunjel tocat, citeva picaturi de otet...

Saramură de plătică (reţetă din Deltă) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa. Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se tai...

Sardele marinate - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg sardele, 4 cepe de arpagic, 2 catei de usturoi, 2 fire de tarhon, o foaie de dafin, o crenguta de cimbru, 100 ml vin alb sec, 100 ml ulei de masline, 50 ml otet alb, o lingu...

Sardine prăjite cu garnitură de orez - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg sardine, 300 g orez, 700 g rosii, 2 oua, 1 ceapa, faina, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, malai.  Mod de preparare: Sardinele se curata, se eviscereaza,...

Săculeţi cu creveţi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 250 g faina, 1 ou, 30 g unt, 100 ml apa, 400 g creveti, sare, piper, ulei de masline, lamai, cimbru, marar. Mod de preparare: Se pune o oala cu apa la fiert. Se adauga sarea ...

Scoici cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 250 g scoici fierte, 50 g unt, 2 cepe nu prea mari, 150 g ciuperci, 2 rosii, o capatana mai mare de usturoi, 1/2 lingurita de praf de ardei dulce (paprika), o lingura de patrunj...

Scoici cu sos de roşii picant - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg scoici, 1 kg roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuş-cuş. M...

Scoici în stil mexican - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 li...

Scrumbie afumată cu sos verde - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 800 g cartofi, sare, chimen, o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar), 2 cepe mici, 6 castraveciori murati, 200 g smantana acra, un borcan de iaurt, piper alb, o lingura ze...

Scrumbie italiană - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 1/2 l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Mod de preparare:Se curata pestele d...

Scrumbie în pergament - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.  Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru...

Scrumbii cu ciuperci (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 lămîie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper măcinat. Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătur...

Scrumbii cu ciuperci (II) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenuşuri, 120 g unt, 1 legătură mică de p...

Scrumbii cu sos englezesc - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 2 căni de zeamă (supă) de zarzavat (morcov, păstîrnac, rădăcină de pătrunjel, cea­pă), zeama unei lămîi, 1 linguriţă amidon alime...

Scrumbii italiene - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei. Mod de preparare: Se curăţă scrumbii...

Scrumbii în sos de vin roze - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 scrumbii, 1/2 litru de vin roze de buna caliitate (daca vom folosi vin rosu, la 300 ml.de vin se adauga 200 ml de apa plata, nu apa de la robinet), 3 linguri rase de zeamil (amidon ...

Scrumbii la tigaie - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, ...

Somn cu usturoi la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de somn, 6 rosii taiate in doua, 2 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1/2 legatura busuioc, 2 linguri ulei de masline, sucul de la 1/2 lamaie, 1 avocado curatat de ...

Somn fript - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de somn (de 200 g fiecare), 1 ceapa tocata, 1 ardei iute, 1 lingurita sos de soia, 1 lingurita menta tocata, 1 lamaie, 1 lingurita praf de ghimbir. Mod de preparare: I...

Somn la cuptor cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg somn, 200 g ceapă, 1 cutie de 250 g ciuperci conservate, piper boabe, piper pisat, pătrunjel, 2 linguri de pastă de roşii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apă ...

Somn marinat la grătar - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 4 felii de somn, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de la 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, 2 rosii tocate marunt, 6 masline negre taiate f...

Somon cu legume (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri somon a cîte 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 3 căţei usturoi zdrobiţi, 1 linguriţă boia dulce, 1/2 lingu...

Somon cu legume (II) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g somon, 500 g broccoli, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, 2 lămîi. Mod de preparare: Somo...

Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate si fara solzi, 1 lingura mustar frantuzesc cu boabe, 1 portocala pentru zeama, 2 lingurite de miere, 1 kg cartofi noi, 2 ardei grasi rosii, 200 g mazare p...

Somon cu paste şi legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g somon afumat, 250 g fidea de orez, doi morcovi, 300 g fasole verde, 300 g boabe de porumb, 1/4 ţelină, 100 g unt, sare, piper, o lămîie, oregano, sos de maioneză, ceapă ve...

Somon cu sos alb (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 600 g fileuri de somon, 500 g castraveţi verzi, 250 ml lapte dulce, 1 lămîie, 2 linguri făină, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit p...

Somon cu sos alb (II) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de somon, 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g smîntînă, piper, sare, 250 ml supă de peşte, castraveţi, brînză feta, măsline, mărar, ulei de masline. Mod de...

Somon cu sos de legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de ulei de masline, 1 conserva de rosii taiate (425ml.), amestec de condimente pentru peste, 350 g somon file, 1 lin...

Somon cu sos de stridii şi ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căţei mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml...

Somon în sos de whisky şi smântână - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 feli salmon a 175 g fiecare, 1 lingurita mustar de calitate, 1 lingura piper negru pisat, 1 lingura piper alb pisat, sare dura, 15 g. unt, 1 lingura whisky, 200 ml smantana du...

Somon la cuptor cu sos de portocale - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 buc. file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru), ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 1...

Spaghete cu peşte alb la grătar - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătur...

Stavrid pescăresc la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 2 kg stavrizi cu cap, 250 g ardei gras, 100 grame de roşii, 200 ml ulei, 2 linguri de pastă de roşii, 100 ml vin alb, usturoi, cimbru, pătrunjel verde, lămâie, sare, piper...

Stridii cu sos de şampanie - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 40 stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper. Mod de preparare: Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de ...

Stridii gratinate cu spanac - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 48 stridii, 500 g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper.Pentru sosul alb: 250 ml de smantana, 40 g unt, 40 g faina, 30 g de branza rasa, sare. Mod de p...

Stridii la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 16 stridii, 100 g de pesmet, 100 g de unt, sare, piper, 100 g branza Emmenthal. Mod de preparare: Curatati foarte bine striidiile, sub jet de apa; deschideti-le cu cutitasul ...

Stufat de crap din Izmir - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 1 kg de fileuri de crap, 3 cartofi, 2 rosii, 2 cepe, 2 lamai, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura de patrunjel, 4 fire de marar, 6 linguri de untdelemn, sare, piper. Mod de prepara...

Stufat de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1,2 kg peste (crap, macrou), 5 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 150 g masline verzi, 120 ml ulei, 100 ml vin alb, sare, piper. ...

Sufleu de peşte (I) - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o formă în care vom p...

Sufleu de peşte (II) - retete culinare romanesti si internationale

 Ingrediente: 200 g peste alb, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, lamiie, o lingurita margarina, 2 albusuri. Mod de preparare: Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat...

Sushi de somon afumat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete...

Şalău (cod) marinat - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga. Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingur...

Şalău cu garnitură de orez şi legume - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 1 salau de 600 g, 200 g faina, 1 lamaie, 100 g orez, 3 ardei grasi sau 2 linguri pasta de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarina, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare, ...

Salău cu legume picante - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 150 g fiecare), zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper alb, 1-2 legături usturoi verde, 200 g morcovi, 200 g gulii, 1 ceapă, 200 g ţelină, 1 linguriţă boa...

Salău cu pătrunjel verde - retete culinare romanesti si internationale

Ingrediente: 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de salau, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar...

Despre noi

Model-de.ro sau "Catalogul modelelor" este site-ul unde vei gasi o multitudine de informatii utile: acte, documente, sabloane, mostre, imagini si formulare completate sau necompletate necesare tuturor (CV, scrisori, contracte, cereri tip, adeverinte, proces-verbal, declaratii, etc).

Contact

Pentru companiile ce doresc publicitate de top, pe Model-de.ro, prin crearea de pagini de promovare online personalizate, cu descrieri originale si imagini atasate, pentru sugestii sau reclamatii ne puteti contacta prin intermediul formularului de contact.

Termeni & Conditii

Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al proprietarului [Afla detalii...]

Facebook