Cartofi gratinaţi cu peşte afumat
Ingrediente si mod de preparare a cartofilor gratinati cu peste afumat: 750 g cartofi fierti, 200 g mazare (conserva), 150 g peste afumat, grasime pentru forma, 1/2 legatura de patrunjel verde,...
Ingrediente si mod de preparare a cartofilor gratinati cu peste afumat: 750 g cartofi fierti, 200 g mazare (conserva), 150 g peste afumat, grasime pentru forma, 1/2 legatura de patrunjel verde,...
Ingrediente Cartofi gratinaţi cu ton şi praz: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muştar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru...
Ingredientele retetei culinare Cartofi natur cu hamsii: 8 cartofi, 200 g hamsii afumate, 2 ardei grasi, 100 g capere, o cutie cu rosii cherry, sare, piper, nucsoara, o lamaie, ulei de masline,...
Ingrediente churros de peste: 3 bucati file de peste, taiate fisii, 2 catei usturoi pisati, 2 lingurite patrunjel tocat, 1/2 sticla bere, o ceasca faina, o lingurita praf de copt, o ling...
Mai jos aveti mai multe retete ce se prepara din carnea pestelui denumit Cod. Cod a la french country Reteta necesita 4 fileuri de cod (185 gr fiecare), sare, piper, 3 linguri ulei de maslin...
Ingredientele retetei: 10 crabi mici, 300 g piept afumat (bacon), 300 g ceapa, 50 g usturoi, 250 g paine, 500 ml lapte, 75 g patrunjel verde, 50 g unt, 100 ml rom, 100 ml ulei, 25 g parmezan ras, 3...
Ingrediente: Pentru 4 portii: 600 g fileuri de somn, 2 catei de usturoi, aluat mai gros de clatite, ulei pentru fript. Mod de preparare: Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza...
Ingrediente: 125 g macaroane lungi, sare, 20 g seminte de pin (din comert), 1 legatura de busuioc verde, 1 catel de usturoi, 30 g parmezan (sau cascaval) ras, 3 linguri apa fiarta cu Vegeta...
Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita, de preferat salau), 3 cepe, 1 rosie, 1 lamaie, 1 ardei iute (mic), 3 linguri ulei, 250 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri p...
Ingrediente: 400 g cuş-cuş, 500 g pui de caracatiţă, 700 g roşii, un ardei iute, o ceapă, 200 g spanac, 100 g ruccola, o lingură de oţet, sare, piper, salată de sfeclă roşie, ul...
Ingrediente: 300 g cuş-cuş, 300 g fasole verde, 400 g ton în ulei, 100 g roşii uscate în ulei, sare, piper, mentă, un vârf de cuţit de boia iute, o lingură de ulei de floarea-soarelui, ...
Ingrediente: 4 dovlecei, 2 kg de scoici, 2 kg de scoici bivalve, 1 kg de moluste, 1 kg de melci de apa sarata, 2 rosii decojite si curatate de seminte, 1 varf de cutit de curry, 1 lingura de mus...
Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde. Mod de preparare: Fileul de peste se port...
Ingrediente: 1,2 kg file de morun, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.Pentru sosul olandez (se obtin 300 ml): 210 g unt, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust. Pent...
Ingrediente: 8 fileuri de pastrav sau 4 pastravi mari (aproximativ 1,2 kg), 300 ml sampanie, 1 kg cap de crap (daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si ta...
Ingrediente: 2 kg castraveti, sare, 2 cepe, 2 linguri margarina (unt), 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr), 1,2 kg file de peste (salau, merluciu, cod), piper, 4 linguri faina, 2...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare), 3 catei de usturoi, 2 albusuri, 3 linguri faina, 2 linguri otet de mere, 4 linguri ulei, 1 lingura seminte de coriandru, 1/2 lingurita chi...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte cu piele (crap, somon, cod), 1 legătură cimbru, 600 g roşii, 10 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit zahăr, 2 dovlecei, 1 căţel de usturoi, 400...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roşii, 500 g roşii, 250 ml vin alb, mentă, ulei...
Ingrediente: 600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 600 g file de peste (salau, merluciu, etc.)....
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, două verze roşii, un fir de praz, două ouă, 3 linguri de făină, 100 ml lapte dulce, 3 linguri de oţet, ulei de măsline, sare, piper, mărar, cartof...
Ingrediente: 400 g morcovi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa (de arpagic), 600 g peste file, sare, piper, zeama de lamaie, 2 linguri unt sau margarina, 1 borcan smantana subtire (250 ml), 1 ling...
Ingrediente: 750 g file de peste (congelat), 600 g broccoli (congelat), 1-2 linguri capere mici, 250 g orez, sare, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 400 g bulion subtiat, piper, zahar, 3-4 linguri zeama ...
Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g), cateva picaturi zeama de lamaie, sare, piper macinat, 2-3 linguri unt, 1 ceapa, 250 g ciuperci proaspete, 1 ceasca zeama concentrata de legume (Kn...
Ingrediente: 0,9 kg file şalău, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 150 g creveti, 100 g ciuperci, 100 g ceapă, 150 ml frişcă lichidă, 50 ml zeamă de lămîie, 30 g sare, 2 g piper alb, 5...
Ingrediente: 8-12 fileuri de salau (a 100 g fiecare), zeama de la doua lamai, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, ulei sau unt pentru prajit, 1/4 l vin alb, 3/8 l zeama concentra...
Ingrediente: 800 g fileuri de cod (sau alt peste alb), 2 portocale, putin piper pisat, 8 morcovi mijlocii, 2 linguri de unt, 8 linguri de apa fiarta cu Vegeta, sare, patrunjel verde. M...
Ingrediente: 5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper....
Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Ve...
Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 1 legatura de ridichi, 1-2 bulbi de praz, 3-4 linguri sos de soia, 1-2 lingurite sos Worcester, piper macinat, 3 linguri ulei de masline, 4 fileuri de macr...
Ingrediente: 700 g fileuri de mihalţ (carnea acestui peşte este foarte gustoasă şi nu are oase multe), 100 g ceapă, 100 g morcovi, 1 lingură plină de făină, 2 roşii, cimbru, dafin, ust...
Ingrediente: 8 fileuri de peste (a 140 g), 1 lamaie, sare, 8-10 catei de usturoi (20-25 g), 2 galbenusuri, 250 ml ulei, 1 varf de cutit piper, 1-2 fire cimbru, patrunjel verde, 2-3 fo...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roşie, parmezan, 2 limet...
Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de a...
Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.Sos tartar: 200 g ...
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 ling...
Ingrediente: 500 g praz, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 4 rosii, 800 g file de salau, sare, piper, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 2 linguri suc de lamaie, 200 g...
Ingrediente: 2 kg.file de peste(cod, merlucius) depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 50 g.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru pisat fin, un varf cutit ienibahar pisat fin, 100 ml...
Ingrediente: 300 g fasole albă, 400 g ciuperci, 2 cartofi, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă, 2 roşii, 1 borcan anşoa în ulei, 100 g boabe de porumb, ulei, sare, piper, mărar, 1 lămîi...
Ingrediente: 2 kg peste, 500 g morcovi, 300 g ceapa, 1,500 kg cartofi, 300 g fasole verde fiarta, 300 g mazare fiarta, 200 g unt, 100 ml vin alb, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, foi de ...
Ingrediente: 2 kg scoici (midii) proaspete, o lingura de unt, o ceapa tocata marunt, 300 ml vin alb sec sau demisec.Pentru sos: o lingura ulei de floarea-soarelui, 4 cepe de arpagic taiate in sfer...
Ingrediente: 1 macrou curăţat de circa 400 g (fără cap), 1 lingură oţet, sare, piper proaspăt măcinat, 1 legătură mărar, 2 fire de praz, 1 grapefruit mare (roz), 1 ceapă, 1 lin...
Ingrediente: 2 bucati macrou, 500 g slanina, sare, piper, patrunjel si marar taiate marunt, folie de aluminiu sau hartie de copt pergamentata. Mod de preparare: Cureti pestele f...
Ingrediente: 1/2 kg macrou, 50 ml ulei, maghiran (uscat sau verde), 1/2 lingură delikat, 1 legătură pătrunjel, 100 g măsline, 1 căpăţînă usturoi, 1 lamaie, 1/2 kg cartofi. Mod de ...
Ingrediente: 4 macrouri mici (a 250 g fiecare), 2 linguri de suc de lamaie, sare, piper, 1 lingurita de rozmarin uscat, cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligat...
Ingrediente: 4 buc. macrou, 1 ceasca smantana, unt cat o nuca, 3 lamai, 3 linguri ulei, 3 cepe, ceapa de apa micuta, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: Se curata cepele si se t...
Ingrediente: 6 rosii, 4 ardei grasi, 2 cepe, 2 morcovi, 800 g midii, sare, piper, ulei de masline, o legatura de marar, busuioc (optional). Mod de preparare: Midiile se curata, se spala s...
Ingrediente: 1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, 1/2 lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare. Mod de preparare: Somnul curatat si spalat se ...
Ingrediente: 1 kg peşte, 4 cepe mari, 1 1/2 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăţi de zahăr (1/2 linguriţă), ...
Ingrediente: 2 radacini de telina, 500 g cartofi, 1 ceapa mare, 2 linguri untdelemn, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu Delikat si vin alb (250 ml + 250 ml), 1 cutie de rosii in bulion (800 g), u...
Ingrediente: 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fara piele, 1 catel de usturoi, o legatura de ceapa verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml de smintina, 4 linguri vin ...
Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu virf sare. Mod de prepara...
Ingrediente: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30 ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust. Mod de preparare: Peste...
Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn,etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamiie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de lingurita piper macina...
Ingrediente: 500 g melci în cochilie, 1 pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roşii galbene, un fir de praz, 2 linguri muştar picant, pătrunjel, 100 ml smîntînă, cuişoare, scorţ...
Ingrediente: 400 g carne de melci, 50 g unt, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de boia dulce, 1 legatura ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Impartim untul in doua. Melcii se lasa s...
Ingrediente: 1 kg.melci cu cochilie sau 400 g carne de melc si aproximativ 200 g cochilii de melci, 50 g unt, 1 kg sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4-5 catei de...
Ingrediente: 4 pesti a 250 g fiecare, 1 ceapa, 100 g masline negre, 1 lamaie, 1 crenguta de cimbru, 1 ardei iute (rosu) uscat, 3 linguri ulei, sare, piper.Pentru sos: 5 linguri ulei de maslin...
Ingrediente: 450 g midii, 2 morcovi, 300 g fasole verde, 500 g broccoli, 100 g boabe de porumb, 3 cartofi, 2 ardei capia roşii, 1 ceapă, usturoi, 1 frunză de dafin, oţet balsamic, orega...
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g midii decorticate, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin alb, 2 dovlecei, 1 vînătă, 2 ardei graÅŸi roÅŸii, 1 ardei gras verÂde, praz, 1 ardei iute, cimbr...
Ingrediente: 4 cartofi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 roşii, 300 g midii, 50 g unt, ulei de măsline, 50 ml smîntînă, 250 ml vin alb, 1 lingură sos pesto de busuioc, busuioc ver...
Ingrediente: 2 vinete coapte, unt, usturoi, vin alb, parmezan, smantana, patrunjel proaspat, caracatita, ulei de masline, ulei balsamic, zahar brun, supa de ghimbir. Mod de preparare:...
Ingrediente: 3 conserve de ton, 300 g orez, 2 cepe, un pachet paste fainoase, 2 morcovi, un ardei gras, 2 linguri bulion, 2 rosii, 2 oua, amestec de mirodenii pentru spaghete (se gaseste in ...
Ingrediente: 800 g macrou, 3 vinete, făină, ulei pentru prăjit vinetele.Pentru sosul alb: 1/2 pahar lapte, 1 lingură făină, 3 linguri unt, 2 ouă.Pentru sosul de roşii: 500 g roşii, 15...
Ingrediente: 1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei graşi, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, u...
Ingrediente: 2 pahare de orez prefiert, o ceapa mica, 2-3 linguri de ulei de masline, 2 conserve de ton in ulei, 4-5 linguri de boabe de porumb, sare dupa gust. Mod de preparare:Se pun 4-5 ca...
Ingrediente: 1 kg de midii vii, 250 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, 1 foaie de dafin, piper, condi...
Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 250 g roşii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe pi...
Ingrediente: 2 bucati de praz, 4 fileuri de pastrav, un pahar cu vin alb, painite de orez expandat, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 2 cuisoare, lamai, o legatura de patrunjel, marar. Mod d...
Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru ...
Ingrediente: 150 g calamar, 150 g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), s...
Ingrediente: 8 fileuri de cod (600 g), 4 fire de marar, sare, piper. Pentru sos: 2 rosii, 1 catel de usturoi, 1 legatura de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon), 1 ardei iute uscat, 2 lingurite...
Ingrediente: 1 kg peşte congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceaşcă de ulei, pesmet, boia dulce. Mod de preparare:Din ...
Ingrediente: 2 kg peşte, 300 g ceapă, 4 ouă, 150 g pîine, 150 g făină, 200 g pesmet, 50 g usturoi, 250 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătură mărar, sare, piper măcinat, după gust. Mo...
Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec. Mod de preparare: Se pregÄ...
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ...
Ingrediente: 350 g paste, 2 linguri ulei de masline, 2 fileuri de somon, 200 ml smantana dulce, 150 ml vin alb sec, sucul si coaja de la o lamaie. Mod de preparare: Fierbeti pastele in ...
Ingrediente: 750 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 tulpina de praz taiata rondele, 2 fasii coaja de lamaie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 2 foi de dafin, 8 boabe de piper, 6 fire de pat...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 4 roşii, 500 g cartofi, 1 bucată fenicul, 1 lămîie, 300 ml vin alb demisec, 1 ţelină, 1 lingură de miere, 1 lingură de sos de soia, 2 căţei de usturoi, seminţ...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 500 g arpagic, 100 g măsline verzi, 100 g măsline negre, 500 g roşii, 2 ardei capia, 2 căţei de usturoi, un vîrf de cuţit cu boia iute, oregano, sare, piper,...
Ingrediente: 6 pastravi, 2 linguri otet, 3 linguri apa, 4 galbenusuri, 1 si 1/2 pachete unt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Curatati pastravii, ii spalati si ii uscati pe un s...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 1 borcan de ciuperci marinate, 3 linguri ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 2 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 lămîie, sare, piper. ...
Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roşii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de ţelină, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare,...
Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper. Mod de preparare...
Ingrediente: 1/4 lingurita praf de mustar, 4 pastravi (200 g fiecare), 90 g unt, 1/2 pahar migdale sarate si decojite, 1/2 pahar vin alb, 5 linguri suc de lamiie Mod de preparare: 1. Se curat...
Ingrediente: 4 păstrăvi, ulei, sare, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură busuioc, 1 fir de praz, 30 g unt, 125 ml vin alb sec, 250 ml zeamă de pasăre, 1 linguriţă făi...
Ingrediente: 6 pastravi, sare, 2 linguri otel, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, usturoi, verdeata, 100 gciuperci, un pahar vin alb, 3 sardine conservate, 2 galbenusuri crude. Mod de preparare: Se ...
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, sare, piper, o lingură de unt, oţet. Mod de p...
Ingrediente: 160 g penne (macaroane scurte), sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura c...
Ingrediente: 1/2 somon afumat, o ceapa medie, boia de ardei dupa gust, 6 linguri suc de rosii cu pulpa, 200 ml smintina, patrunjel proaspat maruntit, ulei dublu rafinat de masline, unt (cit o nuca...
Ingrediente: 150 g penne (macaroane scurte), sare, 3 roşii (150 g), 10 măsline verzi (fără sîmburi), 1 conservă ton (150 g continuţul), 1/2 legătură busuioc, 1 lingură ulei de măs...
Ingrediente: 3 kg peşte, 150 g ceapă, 4 ouă, 250 ml ulei, 100 g gris, 150 g faină, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper măcinat, 1 kg sos tomat. Mod de preparare: Pestele se decong...
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert (cu coaja roz), sare, piper, 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 200 g smantana, 1-2 linguri de mustar, 6 fileuri de cod (salau sau merluciu), s...
Ingrediente: 400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod, etc.), sare, piper, 2 lingurite zeama de lamaie, grasime pentru uns forma, 50 ml vin alb, 1 legatura morcovi subtiri, 1 linguri...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu, etc.), 1 ceapa, 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina), 2 linguri mari de unt, 1 catel de usturoi, sare, piper, 1 lingura suc de...
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1/2 legatura cimbru, 600 g peste file (salau, cod, merlucius), 2 linguri zeama de lamaie, 150 g sman...
Ingrediente: 750 g peste, 2 cepe, 800 g cartofi, 300 g rosii, 1 lingura otet sau 1/2 lamiie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei. Mod de preparare: Ceapa curatata, spalata si taiata felii s...
Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamiie, marar sau pat...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, zeama de la 1/2 de lamaie, 750 g morcovi, 2 cepe, 3 linguri ulei, un varf de cutit de zahar, sare, piper, 2 mere acrisoare,...
Ingrediente: 600 g file de peste (cod, merluciu, etc.), 4 linguri ulei, 4 linguri zeama de lamaie, o lingurita mustar, o lingura praf de chili, sare, piper, un castravete mare, un gogosar, o...
Ingrediente: 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 g dovlecei, 3-4 grapefruit-uri, pu...
Ingrediente: 800 g file de şalău, 2 lămîi, 1 crenguţă busuioc, 1 fir de mentă, 2 linguriţe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lă...
Ingrediente: 1 kg peÅŸte (cod, crap, caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei graÅŸi, o mînă de fasole verde, 1/2 Å£elină, 2 cepe, 7-8 roÅŸii, o ceÅŸcuţă de vin alb, 1-2 rÄ...
Ingrediente: 600 g file de cod sau alt peste alb, 1 ceapa, 2 linguri de unt, sare, piper, 1/8 apa fiarta cu Delikat, 5 linguri de smantana, 800 g castraveti verzi, 2 linguri faina, 2-3 fire ...
Ingrediente: 1 kg morcovi, 20 g unt, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar smantana (125 g), 1 lingura mustar potrivit de iute, 600 g pe...
Ingrediente: 400 g matias somonizat, 150 g muguri de soia, 50 ml smântână, un gălbenuş crud, un gălbenuş fiert, ulei, 250 g roşii cherry, muştar, nucşoară, 100 g parmezan, 50 g pastă d...
Ingrediente:1 kg peste file, o portocala, o lamaie, 2 fire de marar, 2 fire de patrunjel, 1 fir de menta, 1 crenguta de cimbru, 4 masline verzi (fara samburi), 4 masline negre (fara samburi), 20 ...
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul), 1 ardei gras rosu (mare), 1 ceapa rosie, 1/2 legatura busuioc sau coriandru, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sos iute (Tabasco),...
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat, 3 cartofi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ţelină, 1 lămâie, 125 g unt pentru gătit şi 50 g unt pentru final, sare, piper. Mod de preparare: Cu...
Ingrediente: 1 kg file de peste (de preferat peste alb, de apa dulce sau marin), apa, sare, otet, 1 ardei iute, 5 catei de usturoi, otet, 5-6 linguri de ulei, patrunjel tocat fin, o lamiie fe...
Ingrediente: 2 kg peste, 400 ml ulei, 200 g lamaie 150 ml apa minerala, 1 legatura patrunjel verde, 4 g sare de lamiie, sare, piper, dupa gust. Mod de preparare: Pestele se decongeleaza...
Ingrediente: 600 g peste alb (salau, merluciu, etc.), 1 castravete, 1 ceapa, 20 g unt, sare, piper, 250 ml concentrat de legume (Knorr+apa), 150 g smantana, 2 linguri mustar, 1 lingura marar verde...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.Pentru sos: 2 cartofi mar...
Ingrediente: Un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3 kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline. Mod de preparare: Se curata pestele bine si dupa prefe...
Ingrediente: Orice peste cu carne alba sau peste albastru, ulei de masline, jumatate de lamiie, o frunza de dafin, un fir de usturoi, sare. Mod de preparare: Pestele se taie felii sau fi...
Ingrediente: 6 fileuri de peste alb (a 100 g), 1/2 ceasca faina, 1/2 lingurita piper macinat, 3 oua, 1 catel de usturoi presat, 1 lingurita boia dulce, 1/2 ceasca ulei.Pentru sos: 1 ceasca otet al...
Ingrediente: 1 kg peste, 250 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 g ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 g masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, fain...
Ingrediente: 4 fileuri peste, 8 fileuri sardele, o ceapa mare, un catel usturoi, 150 ml vin alb sec, 1/2 lingura ierburi de provence, 6 linguri ulei, o cutie tomate de 425 ml, 2 vinete subti...
Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar,...
Ingrediente: 750 g de file peste, 600 g spanac, 5 linguri ulei, 3 cepe taiate marunt, 1 legatura de marar tocat, 3 linguri de menta tocata, sare, piper macinat si 70 ml vin alb sec. Mo...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei gra...
Ingrediente: 1 kg peşte (crap), 4-5 cepe, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 1/2 lămîie, 1 lingură hrean ras, 1 linguriţă oţet. Mod de preparare: Se curăţă şi se goleşte crap...
Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod ...
Ingrediente: 1,5 kg peşte (crap, ştiucă, etc.), 1 varză acră, 200 ml ulei, 300 g roşii, 1 ardei gras, boabe de piper, sare. Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, s...
Ingrediente: Pentru varza: 2-3 cepe mici (de arpagic), 1 mar, 1 lingura unt topit, 300 ml apa, 400 g varza murata (taiata fideluta), sare.Pentru peste: 12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina ...
Ingrediente: 4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca ve...
Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. M...
Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingu...
Ingrediente: 2 kg peste, 50 ml ulei, 100 g morcov, 100 g ceapa, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 50 g unt, sare. Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaz...
Ingrediente: 1 kg peste, 3-4 cepe, 200 g ciuperci, 3-4 cescute orez, piper, sare, verdeata, 2-3 oua, 3 linguri grasime sau unt.Pentru coca: 300 g faina, 150 g unt, 1 lingura otet, sare. Mod de ...
Ingrediente: 1 peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), 2 linguri zeama de lamaie, 4 legaturi marar (100 g), o lingurita sare grunjoasa, piper (macinat mare), o lingurita miere (de salcam), 2 ...
Ingrediente: 600 g fileuri de peste, 2 ardei, 3 rosii, 3 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, 6 fire de coriandru, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 varf de cut...
Ingrediente: 500 g peste proaspat, 1 lingura faina, unt, 800 g cartofi. Mod de preparare: Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Peste...
Ingrediente: 800 g file de peste (cod, merlucius, salau, etc.), 600 g cartofi (nefainosi), sare, piper, 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g unt, 2 linguri...
Ingrediente: File de peste 5-6 bucati, 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva), 2 buc. ardei iuti, o lamiie, un pahar cu vin alb, 4-5 linguri ulei, sare si condimente dupa gus...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g seminţe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roşii cherry, sare...
Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, ...
Ingrediente: 1 kg peste, 2 buc. ceapa, 5 buc. rosii, 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, pi...
Ingrediente: Orice fel de peşte fiert, 1 lingură de făină, 1 lingură de unt, zeama în care a fiert peştele, 2 linguri de caşcaval ras, unt. Mod de preparare: Se întrebuinţe...
Ingrediente: Peste (de carne alba), sare mare (2 kg). Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este tot...
Ingrediente: 250 g fasole verde, 2 linguri unt topit, sare, 400 g file de peste (cod, merlucius, salau), piper proaspat macinat, 150 g smantana acra, 1-2 linguri mustar, 1 legatura patrunjel...
Ingrediente: Peste (nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc), sare, piper, faina, ulei, sos marinat, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion rosii, otet slab, zahar, condimente. Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 2 crenguţe rozmarin, 4 linguri măsline negre fără sîmburi, sare, piper, 600 g peşte alb (fileur...
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare), un ardei gras, zeama de la o lamaie, trei catei de usturoi, coriandru, 12 masline verzi, trei linguri ulei de masline, o lingurita sof...
Ingrediente: Pentru piure: 1/8 l apa + Delikat, 1 radacina de telina (300 g), 3 cartofi mari (300 g), 1 lingura smantana, sare, piper, 2 fire patrunjel verde.Pentru pestele pane: 300 g file de cod...
Ingrediente: 150 g file de peste, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 ou, 1-2 lingurite hrean ras, 1 lingura faina, 1 lingura unt topit, 200 g sfecla rosie (fiarta), 1-2 ...
Ingrediente: Peste fara oase (se gaseste in comert ambalat in cutii de cate 6 bucati, de preferat merlucius), 3 rosii, 2 ardei grasi, doua cepe, condimente. Mod de preparare:Se toaca legumele...
Ingrediente: 1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare. Mod de preparare: Pestele curatat se taie in jumat...
Ingrediente: 750 g crap, sebasta sau barcuta, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 1/2 pahar apa, un virf cutit zahar, sare. Mod de preparar...
Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legat...
Ingrediente: 300 g cartofi, doua fileuri de peste (de cate 300 g fiecare), sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, 150 g cascaval ras, 1/2 legatura patrunjel verde, grasime pentru uns forma...
Ingrediente: Un peste de 2-3 kg, 1 kg ceapa alba, 2 linguri orez fiert, un pachetel icre din comert (optional), sare, piper, ulei. Mod de preparare:Pestele se curata si se tapeteaza cu sa...
Ingrediente: 1,5 kg peste, 500 g ciuperci proaspete, 200 g ceapa, 25 g usturoi, 25 g faina, 150 g unt, 2 oua, 75 g bulion, cite o legatura patrunjel si marar, 7-8 boabe piper, sare dupa gust. ...
Ingrediente: 1/4 punga de fructe de mare, 1 cana orez, 1/2 ceapa mica, 1/2 ardel gras, putin morcov, 1 catel usturoi, sare, piper, verdeata sau alte condimente (oregano, cimbru), 1 ligurita u...
Ingrediente: 25 raci, ulei, orez.. Mod de preparare: Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de a...
Ingrediente: 1 kg peste (crap, somn, etc), 100 ml untdelemn, 3-4 cepe mari, 3 catei de usturoi, 200 ml suc de rosii, o foaie de dafin, 100 ml vin alb, 10 boabe de piper sau un virf de lingur...
Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei,...
Ingrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 ardei iute roşu, busuioc proaspăt, sare, piper. Mo...
Ingrediente: 1 platica mare (sau alt peste), 3 rosii, 2 ardei grasi, 4 cartofi, 1 legatura patrunjel, 100 g masline (fara samburi), 1 ceapa, 500 ml vin alb sec, 100 ml ulei, foi de dafin, pi...
Ingrediente: 2 bucati platica, 4 cartofi potriviti sau 2 bucati mari, usturoi, 30 g unt, smintina, piper boabe, foi de dafin, sare, 2 fire de marar. Mod de preparare: Se curata pestii si se sareaz...
Ingrediente: 20 raci vii, 1 pahar vin alb, 1 lingură unt, 1 morcov, 1 ceapă, 1 frunză dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, cîteva boabe de piper, sare Mod...
Ingrediente: 750 g telina (radacina), 1/2 lamaie, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite curry, 150 g smantana, sare, 400 g fileuri de peste dezosat, piper, 1/2 legatura coriandru...
Ingrediente: 120 g de tagliatelle, 100 g creveti roz, 2 langustine, 5 midii, 5 vongole, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, 50 g aluat pentru blat de pi...
Ingrediente: 500 g peste gras dezosat (somn, crap mare, somon). 4 cartofi mijlocii, 1 morcov, cateva fire patrunjel, 1/2 leg. marar, 3 catei usturoi, 2 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 l...
Ingrediente: 300 g spanac, 2 cepe, o lingura smintina, 4 portocale, 2 morcovi, 12 bucati file de peste, 125 ml sos de peste (se gaseste la borcan). Mod de preparare: Cepele se toaca si ...
Ingrediente: 300 g file de peste (cod, merlucius, etc.), 250 g orez (de preferinta cu bobul lung), 100 ml.ulei, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, facultativ 2-3 catei de usturoi. Mod de...
Ingrediente: Macrou, rosii, usturoi, ardei gras, verdeata, sare, apa. Mod de preparare:Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre ...
Ingrediente: 2 kg caras sau crap romanesc, 1 lingura ulei, sare, piper, 6-8 catei de usturoi (dupa gust), 5 ardei capia, 2 ardei grasi galbeni, citeva fire patrunjel tocat, citeva picaturi de otet...
Ingrediente: 1 kg sardele, 4 cepe de arpagic, 2 catei de usturoi, 2 fire de tarhon, o foaie de dafin, o crenguta de cimbru, 100 ml vin alb sec, 100 ml ulei de masline, 50 ml otet alb, o lingu...
Ingrediente: 1 kg sardine, 300 g orez, 700 g rosii, 2 oua, 1 ceapa, faina, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, malai. Mod de preparare: Sardinele se curata, se eviscereaza,...
Ingrediente: 250 g scoici fierte, 50 g unt, 2 cepe nu prea mari, 150 g ciuperci, 2 rosii, o capatana mai mare de usturoi, 1/2 lingurita de praf de ardei dulce (paprika), o lingura de patrunj...
Ingrediente: 1 kg scoici, 1 kg roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuş-cuş. M...
Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 li...
Ingrediente: 800 g cartofi, sare, chimen, o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar), 2 cepe mici, 6 castraveciori murati, 200 g smantana acra, un borcan de iaurt, piper alb, o lingura ze...
Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 1/2 l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Mod de preparare:Se curata pestele d...
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper. Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru...
Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 lămîie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper măcinat. Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătur...
Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenuşuri, 120 g unt, 1 legătură mică de p...
Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 2 căni de zeamă (supă) de zarzavat (morcov, păstîrnac, rădăcină de pătrunjel, ceaÂpă), zeama unei lămîi, 1 linguriţă amidon alime...
Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei. Mod de preparare: Se curăţă scrumbii...
Ingrediente: 4 scrumbii, 1/2 litru de vin roze de buna caliitate (daca vom folosi vin rosu, la 300 ml.de vin se adauga 200 ml de apa plata, nu apa de la robinet), 3 linguri rase de zeamil (amidon ...
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, ...
Ingrediente: 4 fileuri de somn, 6 rosii taiate in doua, 2 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1/2 legatura busuioc, 2 linguri ulei de masline, sucul de la 1/2 lamaie, 1 avocado curatat de ...
Ingrediente: 4 fileuri de somn (de 200 g fiecare), 1 ceapa tocata, 1 ardei iute, 1 lingurita sos de soia, 1 lingurita menta tocata, 1 lamaie, 1 lingurita praf de ghimbir. Mod de preparare: I...
Ingrediente: 4 felii de somn, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de la 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, 2 rosii tocate marunt, 6 masline negre taiate f...
Ingrediente: 4 fileuri somon a cîte 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 3 căţei usturoi zdrobiţi, 1 linguriţă boia dulce, 1/2 lingu...
Ingrediente: 500 g somon, 500 g broccoli, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, 2 lămîi. Mod de preparare: Somo...
Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate si fara solzi, 1 lingura mustar frantuzesc cu boabe, 1 portocala pentru zeama, 2 lingurite de miere, 1 kg cartofi noi, 2 ardei grasi rosii, 200 g mazare p...
Ingrediente: 500 g somon afumat, 250 g fidea de orez, doi morcovi, 300 g fasole verde, 300 g boabe de porumb, 1/4 ţelină, 100 g unt, sare, piper, o lămîie, oregano, sos de maioneză, ceapă ve...
Ingrediente: 600 g fileuri de somon, 500 g castraveţi verzi, 250 ml lapte dulce, 1 lămîie, 2 linguri făină, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit p...
Ingrediente: 4 fileuri de somon, 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g smîntînă, piper, sare, 250 ml supă de peşte, castraveţi, brînză feta, măsline, mărar, ulei de masline. Mod de...
Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căţei mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml...
Ingrediente: 4 buc. file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru), ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 1...
Ingrediente: 500 g file de peÅŸte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă ÅŸi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caÅŸcaval) ras mai mare, 1/2 legăturÄ...
Ingrediente: 2 kg stavrizi cu cap, 250 g ardei gras, 100 grame de roşii, 200 ml ulei, 2 linguri de pastă de roşii, 100 ml vin alb, usturoi, cimbru, pătrunjel verde, lămâie, sare, piper...
Ingrediente: 40 stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper. Mod de preparare: Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de ...
Ingrediente: 48 stridii, 500 g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper.Pentru sosul alb: 250 ml de smantana, 40 g unt, 40 g faina, 30 g de branza rasa, sare. Mod de p...
Ingrediente: 16 stridii, 100 g de pesmet, 100 g de unt, sare, piper, 100 g branza Emmenthal. Mod de preparare: Curatati foarte bine striidiile, sub jet de apa; deschideti-le cu cutitasul ...
Ingrediente: 1,2 kg peste (crap, macrou), 5 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 150 g masline verzi, 120 ml ulei, 100 ml vin alb, sare, piper. ...
Ingrediente: 1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o formă în care vom p...
Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete...
Ingrediente: 8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga. Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingur...
Ingrediente: 1 salau de 600 g, 200 g faina, 1 lamaie, 100 g orez, 3 ardei grasi sau 2 linguri pasta de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarina, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare, ...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 150 g fiecare), zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper alb, 1-2 legături usturoi verde, 200 g morcovi, 200 g gulii, 1 ceapă, 200 g ţelină, 1 linguriţă boa...
Ingrediente: 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de salau, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar...