Dorada la cuptor
Pestele se curata, apoi se spala si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple cavitatea cu usturoiul curatat si zdorbit si firele de rozmarin. Cartofii se curata si se taie in felii rotunde, subtiri, p...
Pestele se curata, apoi se spala si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple cavitatea cu usturoiul curatat si zdorbit si firele de rozmarin. Cartofii se curata si se taie in felii rotunde, subtiri, p...
Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 fileuri de peşte, 3 ouă, 2 linguri făină, o lingură de mălai, boia dulce, 2 cutii cu humus, smîntînă, un fir de praz, 150 g roşii cherry, salată ver...
Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic); 300 g ardei gras; 100 g orez; 150 g morcov; 400 g ceapa; 150 g telina radacina, 200 g ulei, 2 oua, 100 g faina, 100 g pasta de t...
Ingrediente: 8 ardei graşi, 500 g ton în ulei, o ceapă, 2 ardei capia, 100 g capere, 3 castraveţi muraţi, 150 ml smîntînă, 75 g unt, 100 g făină, 600 ml apă, o lingură de muştar, rozmar...
Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1 kg, 1 ceapa, usturoi, patrunjel, 100 g de ciuperci champignon, 2 pahare de vin alb sec, unt, sare. Mod de preparare: Faceti un sos calind ceapa in unt, c...
Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1 kg, 1 capatana mare de usturoi, 2 lamai, 120 g de miez de nuca, 250 ml ulei de masline, sare grunjoasa, boabe de piper, 1 varf de cutit de boia iute. Mod de prepa...
Ingrediente: 1 chefal intreg (cca.1 kg), 2/3 cana ulei de masline, 1 lingurita seminte de chimen macinate, 1 lingurita curcuma, 1 ceapa taiata rondele, 750 g cartofi taiati bucati, 2 rosii tai...
Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana. Mod de preparare:...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (a 200 g), 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 tulpina de telina, 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 var...
Ingrediente: 1 kg roşii, 4 căţei de usturoi, 600 g file peşte (cod), 400 g ton, 6 ouă, 5-6 frunze de busuioc, sare, piper, ulei de măsline. Mod de preparare: Roşiile se ţin 1 minut în a...
Ingrediente: 1,5 kg spanac (eventual congelat), 2 linguri de unt, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 1 kg fileuri de salau (cod), o lamaie.Sosul: 40 g unt, 40 g faina, 1/4 apa fiarta cu Delikat sau K...
Ingrediente: 2 cepe mici, 1 lingura unt, 800 g varza acra, 200 ml apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, grasime pentru forma, 4 fileuri de peste (de cca 200 g fiecare), sare, piper, 800 g cartofi, 1...
Ingrediente: 600 g calamar, 400 g cartofi, 1 ceapă mare, 1 frunză de dafin, 1 păhărel de vin alb, 2 căţei usturoi, sare, piper, ulei de măsline, un vîrf de cuţit de şofran. Mod de pr...
Ingrediente: 500 g calamar, 300 g orez salbatic, 4 rosii, ulei de masline, otet de mere, 1 foaie de dafin, sare, piper, 1 lamaie, 1 legatura de patrunjel, busuioc. Mod de preparare a calamarului cu ...
Ingrediente:800 g calamar gata curăţat, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 1 legătură mare de pătrunjel, 2 linguriţe oţet, 1 linguriţă făină, 200 ml ulei de măsline, sare, piper. Mod de pre...
Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupui...
Ingrediente: 500 g caracatita, 1 l lapte, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper. Mod de preparare: Caracatita se spala bine. Se opareste corpul in lapte, cat s...
Ingrediente: 1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Mod de preparare: Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul...
Ingrediente: 1 kg caracatiţe semipreparate, 1 ceapă albă, 4 caţei de usturoi, 1/2 lămîie, 3-6 ardei chili uscaţi, 2 linguri cu ulei de măsline, 50 ml vin alb demisec, 1 conservă mică...
Ingrediente: 1 kg caracatiţă, 1 lămîie, 5 căţei usturoi, 150 ml vin alb, 1 foaie de dafin, 1 legatură de pătrunjel, 1 vârf de linguriţă cu salvie uscată, 100 ml ulei de măsline, sare,...
Ingrediente caracatiţă cu orez: 150 g caracatita, 300 g orez, 50 ml.ulei, 1 varf de cutit de sofran, 1 lingura rasa de ardei gras rosu taiat cubulete, 1 lingura rasa de ardei gras verde taia...
Ingrediente: Caracatita, 1 ceapa mare sau doua mai mici, suc de rosii, 1 pahar de vin alb, putin usturoi (la alegere), sare, piper. Modul de preparare a caracatitei cu sos de rosii: In pri...
Ingrediente: 900 g caracatiţe semipreparate, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscaţi), 2 linguri ulei de măsline, sare, piper...
Ingrediente: 1 kg caracatita, 1 lamaie, 1 leg. patrunjel, 2 catei usturoi, ulei de masline extra virgin, 1 foaie de dafin, sare, piper. Cum se preparara caracatita cu lamaie: Se curata car...
Ingrediente si mod de preparare a cartofilor gratinati cu peste afumat: 750 g cartofi fierti, 200 g mazare (conserva), 150 g peste afumat, grasime pentru forma, 1/2 legatura de patrunjel verde,...
Ingrediente Cartofi gratinaţi cu ton şi praz: 500 g cartofi, un praz potrivit (aprox.120 g), 1 conservă de ton (în apă), 100 ml lapte, 1 lingură muştar, 80 ml smîntînă, sare, piper, cimbru...
Ingredientele retetei culinare Cartofi natur cu hamsii: 8 cartofi, 200 g hamsii afumate, 2 ardei grasi, 100 g capere, o cutie cu rosii cherry, sare, piper, nucsoara, o lamaie, ulei de masline,...
Ingrediente: 1 chefal de 1 kg, o ceapa, 3-4 catei de usturoi, patrunjel, 100 g ciuperci champignon, 2 pahare de vin alb sec, unt, sare. Cum gatim chefalul: Intr-un vas de Jena pregatiti un strat...
Ingrediente: Un chefal de 1-1,5 kg, 500 g roşii, 2-3 legături de pătrunjel, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, cimbru, 100 g miez de pîine muiat în apă şi stors bine, 2 ouă, 1 lin...
Chiftele de crabIngredientele necesare retetei: 450 g carne de crab sau imitaţie carne de crab(surimi), 1/2 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras verde, 1 ceapă mică, 2 ouă, 1/4 linguriţă sos Worcest...
Ingrediente churros de peste: 3 bucati file de peste, taiate fisii, 2 catei usturoi pisati, 2 lingurite patrunjel tocat, 1/2 sticla bere, o ceasca faina, o lingurita praf de copt, o ling...
Mai jos aveti mai multe retete ce se prepara din carnea pestelui denumit Cod. Cod a la french country Reteta necesita 4 fileuri de cod (185 gr fiecare), sare, piper, 3 linguri ulei de maslin...
Ingredientele retetei: 1 kg ciuperci, 500 g creveţi decorticaţi, 200 g cuş-cuş, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 300 ml vin alb, 2 cuişoare, susan, 1 legătură de ceapă verde, ghimbir r...
Ingredientele retetei: 10 crabi mici, 300 g piept afumat (bacon), 300 g ceapa, 50 g usturoi, 250 g paine, 500 ml lapte, 75 g patrunjel verde, 50 g unt, 100 ml rom, 100 ml ulei, 25 g parmezan ras, 3...
Cum se gateste si ce ne este necesar pentru a gati crapul la cuptor sau gratar veti vedea in retele de mai jos: Crap cu legume la cuptor Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg), 2 linguri ule...
Ingredientele necesare retetei: un crap fara cap, o ceasca de ulei, un pahar vin alb, o lingura bulion, usturoi, sare, piper boabe, 1 lamaie. Cum se gateste crapul la cuptor in sos de...
Ingredientele retetei: 1,5 kg peste, 1 lamaie, 1 pahar ulei, usturoi, piper, sare, 1/2 kg rosii (bulion), 3-4 linguri de vin, cimbru.Model de preparare: Pestele curatat se lasa 1/2 ora cu sare,...
Reteta pentru Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi a fost mutata aici
Ce iti trebuie pentru reteta crap pescaresc: 1 crap marisor, 2 rosii (sau rosii in bulion), cativa catei usturoi si cimbru.Modul de preparare: Crapul cu solzi, se taie pe spate. Se pune cu solzii in ...
Ce ne trebuie: 1 crap, 2 linguri cu virf de unt, 3-4 rosii, 3 ardei grasi, o lamiie, 6-7 linguri de ulei, 2-3 catei de usturoi, 2 buc. ceapa, patrunjel, sare, piper, cimbru, 1 pahar mic cu vin...
Pentru prepararea crapului la proţap aveti nevoie in primul rand de cat mai mult peste. Dupa care va anuntam ca crapul la protap este recomandat sa fie gatit in aer liber, ca si carnea de miel sau po...
Pentrui reteta iti trebuie: 1 kg crap, 100 ml ulei, 100 grame de ceapă, 200 ml vin roşu, 300 grame de ciuperci, 1/2 kg arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă...
Ingrediente: 750 g-1 kg peşte (crap), 750 g cartofi, câţiva căţei de usturoi, piper, verdeaţă, 100 ml ulei, 300 g roşii, cimbru, sare. Cum se preparara: Se curăţă crapul, se spală, se împ...
Ingrediente: 1 kg crap, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 2-3 boabe piper, 1 foaie dafin, 2 linguri zeama de lamiie, 2 linguri ulei, 2-3 cartofi, sare. Mod de preparare: Se curata pe...
Ingrediente reteta crap sicilian importata din Italia: 1 crap, 2 cepe, usturoi, verdeata tocata, 1 telina, 4 rosii mari, 1 pahar vin alb, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe.Cum se prepara: &n...
Crap umplut cu ciuperciIngrediente: 1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 ceaÅŸcă ulei, sare, piper măcinat, o felie pâine, 1 păhărel vin alb, 1 ceapă, 1 Å£elină.Preparare: Se curÄ...
Ingrediente reteta: 2 cepe tocate, 2 linguri pasta tomate, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita pudra de chili sau boia cum ii zicem noi, 1/4 lingurita turmeric, 3 ardei iuti proas...
Ingrediente: 2 pungi legume chinezeşti, 350 g fasole verde, 1 pachet fidea, 400 g creveţi decorticaţi, 2 ouă, 100 g unt, 200 ml vin alb demisec, 1 morcov, 1 ţelină, rozmarin, mărar, sare, pip...
Ingrediente: 300 g cozi de creveti decorticati, 500 g smantana (18% grasime), 3 linguri de faina, 1 lingura ulei, sare, piper. Mod de preparare: Crevetii se spala sub jet de apa. In...
Ingrediente utile: 500 g creveţi decorticaţi, 500 g brânză tofu, 200 g spanac verde, 1 salată verde, 1 legătură de leurdă, 1 ou, 50 g seminţe de susan, sare, piper, seminţe de chimen, 1 ...
Ingrediente: 450 g creveţi evisceraţi, 300 g orez, usturoi verde, o ceapă, 250 g roşii cherry, pudră de curry, sare, piper, 100 ml maioneză, o linguriţă muştar cu seminţe, 50 g un...
Ingrediente: 10 creveti de marime medie, 10 felii subtiri de piept de curcan afumat, 2 portocale, 50 ml de sirop de grenadine, 30 g seminte snobar, o lingura de miere de albine, 50 g smantana ...
Ingrediente: 400 g biban file, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet, sare, piper alb macinat, coriandru, chimion macinat, ghimbir pudra (cate ...
Ingrediente: Pentru 4 portii: 600 g fileuri de somn, 2 catei de usturoi, aluat mai gros de clatite, ulei pentru fript. Mod de preparare: Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza...
Ingrediente: 125 g macaroane lungi, sare, 20 g seminte de pin (din comert), 1 legatura de busuioc verde, 1 catel de usturoi, 30 g parmezan (sau cascaval) ras, 3 linguri apa fiarta cu Vegeta...
Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita, de preferat salau), 3 cepe, 1 rosie, 1 lamaie, 1 ardei iute (mic), 3 linguri ulei, 250 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri p...
Ingrediente: 400 g cuş-cuş, 500 g pui de caracatiţă, 700 g roşii, un ardei iute, o ceapă, 200 g spanac, 100 g ruccola, o lingură de oţet, sare, piper, salată de sfeclă roşie, ul...
Ingrediente: 300 g cuş-cuş, 300 g fasole verde, 400 g ton în ulei, 100 g roşii uscate în ulei, sare, piper, mentă, un vârf de cuţit de boia iute, o lingură de ulei de floarea-soarelui, ...
Ingrediente: 4 dorade mai mari, 1 kg broccoli, 500 ml vin alb demisec, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 3 cm rădăcină de ghimbir, 2 frunze de dafin, 2 lămîi, 1 linguriţă de seminţe de coria...
Ingrediente: 4 buc. doradă, păstrăv sau şalău (a 400 g), 4 crenguţe cimbru, 4 foi de dafin, 8 fire de pătrunjel verde, sare, piper, 150 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, 100 g ...
Ingrediente: 4 dovlecei, 2 kg de scoici, 2 kg de scoici bivalve, 1 kg de moluste, 1 kg de melci de apa sarata, 2 rosii decojite si curatate de seminte, 1 varf de cutit de curry, 1 lingura de mus...
Ingrediente: 6 fileuri de chefal, 1 lingurita boabe de mustar, alta de boabe de piper si alta de boabe de coriandru, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos de pest...
Ingrediente: 1 kg merlucius, sare, 1 lamaie, piper rosu.Sosul Aioli: 250 g maioneza, 5 catei usturoi.Garnitura: cartofi, morcovi, patrunjel verde. Mod de preparare: Fileul de peste se port...
Ingrediente: 1,2 kg file de morun, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.Pentru sosul olandez (se obtin 300 ml): 210 g unt, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust. Pent...
Ingrediente: 8 fileuri de pastrav sau 4 pastravi mari (aproximativ 1,2 kg), 300 ml sampanie, 1 kg cap de crap (daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si ta...
Ingrediente: 2 kg castraveti, sare, 2 cepe, 2 linguri margarina (unt), 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr), 1,2 kg file de peste (salau, merluciu, cod), piper, 4 linguri faina, 2...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare), 3 catei de usturoi, 2 albusuri, 3 linguri faina, 2 linguri otet de mere, 4 linguri ulei, 1 lingura seminte de coriandru, 1/2 lingurita chi...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte cu piele (crap, somon, cod), 1 legătură cimbru, 600 g roşii, 10 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit zahăr, 2 dovlecei, 1 căţel de usturoi, 400...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roşii, 500 g roşii, 250 ml vin alb, mentă, ulei...
Ingrediente: 600 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura busuioc verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 600 g file de peste (salau, merluciu, etc.)....
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, două verze roşii, un fir de praz, două ouă, 3 linguri de făină, 100 ml lapte dulce, 3 linguri de oţet, ulei de măsline, sare, piper, mărar, cartof...
Ingrediente: 400 g morcovi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa (de arpagic), 600 g peste file, sare, piper, zeama de lamaie, 2 linguri unt sau margarina, 1 borcan smantana subtire (250 ml), 1 ling...
Ingrediente: 750 g file de peste (congelat), 600 g broccoli (congelat), 1-2 linguri capere mici, 250 g orez, sare, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 400 g bulion subtiat, piper, zahar, 3-4 linguri zeama ...
Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g), cateva picaturi zeama de lamaie, sare, piper macinat, 2-3 linguri unt, 1 ceapa, 250 g ciuperci proaspete, 1 ceasca zeama concentrata de legume (Kn...
Ingrediente: 0,9 kg file şalău, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 150 g creveti, 100 g ciuperci, 100 g ceapă, 150 ml frişcă lichidă, 50 ml zeamă de lămîie, 30 g sare, 2 g piper alb, 5...
Ingrediente: 8-12 fileuri de salau (a 100 g fiecare), zeama de la doua lamai, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, ulei sau unt pentru prajit, 1/4 l vin alb, 3/8 l zeama concentra...
Ingrediente: 800 g fileuri de cod (sau alt peste alb), 2 portocale, putin piper pisat, 8 morcovi mijlocii, 2 linguri de unt, 8 linguri de apa fiarta cu Vegeta, sare, patrunjel verde. M...
Ingrediente: 5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper....
Ingrediente: 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 g), 4 linguri ulei de masline, 100 ml concentrat de legume (Maggi sau Ve...
Ingrediente: 500 g fasole verde, sare, 1 legatura de ridichi, 1-2 bulbi de praz, 3-4 linguri sos de soia, 1-2 lingurite sos Worcester, piper macinat, 3 linguri ulei de masline, 4 fileuri de macr...
Ingrediente: 700 g fileuri de mihalţ (carnea acestui peşte este foarte gustoasă şi nu are oase multe), 100 g ceapă, 100 g morcovi, 1 lingură plină de făină, 2 roşii, cimbru, dafin, ust...
Ingrediente: 8 fileuri de peste (a 140 g), 1 lamaie, sare, 8-10 catei de usturoi (20-25 g), 2 galbenusuri, 250 ml ulei, 1 varf de cutit piper, 1-2 fire cimbru, patrunjel verde, 2-3 fo...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roşie, parmezan, 2 limet...
Ingrediente: 4 fileuri de salau sau de cod (sa aiba piele pe o parte), 4 ciuperci mijlocii (champignon), 4 cepe mici de arpagic, cate 1/2 legatura de patrunjel, busuioc si ceapa verde (de a...
Ingrediente: Ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari.Sos tartar: 200 g ...
Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb, 2 tulpini de telina taiate bucatele, 2 cepe tocate marunt, 2 morcovi potriviti, taiati felii, 3 cesti cu apa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 2 ling...
Ingrediente: 500 g praz, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 4 rosii, 800 g file de salau, sare, piper, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 2 linguri suc de lamaie, 200 g...
Ingrediente: 2 kg.file de peste(cod, merlucius) depielat, 1 albus, 4 catei de usturoi, 50 g.boia de ardei dulce, un farf cutit coriandru pisat fin, un varf cutit ienibahar pisat fin, 100 ml...
Ingrediente: 300 g fasole albă, 400 g ciuperci, 2 cartofi, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă, 2 roşii, 1 borcan anşoa în ulei, 100 g boabe de porumb, ulei, sare, piper, mărar, 1 lămîi...
Ingrediente: 2 kg peste, 500 g morcovi, 300 g ceapa, 1,500 kg cartofi, 300 g fasole verde fiarta, 300 g mazare fiarta, 200 g unt, 100 ml vin alb, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, foi de ...
Ingrediente: 2 kg scoici (midii) proaspete, o lingura de unt, o ceapa tocata marunt, 300 ml vin alb sec sau demisec.Pentru sos: o lingura ulei de floarea-soarelui, 4 cepe de arpagic taiate in sfer...
Ingrediente: 1 macrou curăţat de circa 400 g (fără cap), 1 lingură oţet, sare, piper proaspăt măcinat, 1 legătură mărar, 2 fire de praz, 1 grapefruit mare (roz), 1 ceapă, 1 lin...
Ingrediente: 2 bucati macrou, 500 g slanina, sare, piper, patrunjel si marar taiate marunt, folie de aluminiu sau hartie de copt pergamentata. Mod de preparare: Cureti pestele f...
Ingrediente: 1/2 kg macrou, 50 ml ulei, maghiran (uscat sau verde), 1/2 lingură delikat, 1 legătură pătrunjel, 100 g măsline, 1 căpăţînă usturoi, 1 lamaie, 1/2 kg cartofi. Mod de ...
Ingrediente: 4 macrouri mici (a 250 g fiecare), 2 linguri de suc de lamaie, sare, piper, 1 lingurita de rozmarin uscat, cate 1/2 lingurita de cimbru si nucsoara rasa (ierburile sunt obligat...
Ingrediente: 4 buc. macrou, 1 ceasca smantana, unt cat o nuca, 3 lamai, 3 linguri ulei, 3 cepe, ceapa de apa micuta, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: Se curata cepele si se t...
Ingrediente: 6 rosii, 4 ardei grasi, 2 cepe, 2 morcovi, 800 g midii, sare, piper, ulei de masline, o legatura de marar, busuioc (optional). Mod de preparare: Midiile se curata, se spala s...
Ingrediente: 1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, 1/2 lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare. Mod de preparare: Somnul curatat si spalat se ...
Ingrediente: 1 kg peşte, 4 cepe mari, 1 1/2 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăţi de zahăr (1/2 linguriţă), ...
Ingrediente: 800 g peste, 1 kg de rosii, 6 cepe, 150 g ulei, cimbru, 1/2 pahar de vin rosu, sare, piper, 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina. Mod de preparare:Se curata pestele, se spala, ...
Ingrediente: 2 radacini de telina, 500 g cartofi, 1 ceapa mare, 2 linguri untdelemn, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu Delikat si vin alb (250 ml + 250 ml), 1 cutie de rosii in bulion (800 g), u...
Ingrediente: 250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fara piele, 1 catel de usturoi, o legatura de ceapa verde, 2 linguri de ulei, 3 linguri sos de soia, 200 ml de smintina, 4 linguri vin ...
Ingrediente: 2 kg crap, 1 pahar ulei, 2-3 cepe, usturoi, 1/2 kg roşii, sare, piper, oţet, făină, boia, foi de dafin, ienibahar. Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală,...
Ingrediente: 1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri făină, sare, 1 ceaşcă oţet, 1 ceaşcă apă, 3-4 boabe de ienibahar, 2-3 foi de dafin, 2 linguriţe rase de zahăr, sare. Mod de...
Ingrediente: 1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, sare, 1 ceasca otet, 1 ceasca apa, 3-4 boabe ienibahar, 2-3 foi dafin, 2 bucati zahar (facultativ), sare. Mod de preparare: Cra...
Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi), 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml untdelemn, sare, o foaie de dafin, 10 boabe piper, o ceapa (80 g), o lingurita cu virf sare. Mod de prepara...
Ingrediente: 2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30 ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust. Mod de preparare: Peste...
Ingrediente: 1 kg peste (crap, stiuca, somn,etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l suc de rosii, 100 ml vin, o lamiie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de lingurita piper macina...
Ingrediente:4 fileuri de peşte, 1 dovlecel, 3 cartofi, 2 ardei capia, 1 cutie de bere blondă, 100 g făină, 50 g parmezan, 2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesto de rucola, 1 lămâie, ulei ...
Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriţă zahăr, 100 g unt, 1 le...
Ingrediente: 500 g melci în cochilie, 1 pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roşii galbene, un fir de praz, 2 linguri muştar picant, pătrunjel, 100 ml smîntînă, cuişoare, scorţ...
Ingrediente: 400 g carne de melci, 50 g unt, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de boia dulce, 1 legatura ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare: Impartim untul in doua. Melcii se lasa s...
Ingrediente: 1 kg.melci cu cochilie sau 400 g carne de melc si aproximativ 200 g cochilii de melci, 50 g unt, 1 kg sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4-5 catei de...
Ingrediente: 600 g trunchi de merlucius (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Taia...
Ingrediente: 4 pesti a 250 g fiecare, 1 ceapa, 100 g masline negre, 1 lamaie, 1 crenguta de cimbru, 1 ardei iute (rosu) uscat, 3 linguri ulei, sare, piper.Pentru sos: 5 linguri ulei de maslin...
Ingrediente: 450 g midii, 2 morcovi, 300 g fasole verde, 500 g broccoli, 100 g boabe de porumb, 3 cartofi, 2 ardei capia roşii, 1 ceapă, usturoi, 1 frunză de dafin, oţet balsamic, orega...
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g midii decorticate, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin alb, 2 dovlecei, 1 vînătă, 2 ardei graÅŸi roÅŸii, 1 ardei gras verÂde, praz, 1 ardei iute, cimbr...
Ingrediente: 4 cartofi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 roşii, 300 g midii, 50 g unt, ulei de măsline, 50 ml smîntînă, 250 ml vin alb, 1 lingură sos pesto de busuioc, busuioc ver...
Ingrediente: 500 g fasole verde, 500 g fasole albă, 500 g creveÅ£i decorticaÅ£i, 2 ardei capia roÅŸii, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, usturoi, ardei iute, 1 lămîie, 300 ml vin alb, o frunzÄ...
Ingrediente: 2 vinete coapte, unt, usturoi, vin alb, parmezan, smantana, patrunjel proaspat, caracatita, ulei de masline, ulei balsamic, zahar brun, supa de ghimbir. Mod de preparare:...
Ingrediente: 3 conserve de ton, 300 g orez, 2 cepe, un pachet paste fainoase, 2 morcovi, un ardei gras, 2 linguri bulion, 2 rosii, 2 oua, amestec de mirodenii pentru spaghete (se gaseste in ...
Ingrediente: 800 g macrou, 3 vinete, făină, ulei pentru prăjit vinetele.Pentru sosul alb: 1/2 pahar lapte, 1 lingură făină, 3 linguri unt, 2 ouă.Pentru sosul de roşii: 500 g roşii, 15...
Ingrediente: 1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei graşi, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, u...
Ingrediente: 2 pahare de orez prefiert, o ceapa mica, 2-3 linguri de ulei de masline, 2 conserve de ton in ulei, 4-5 linguri de boabe de porumb, sare dupa gust. Mod de preparare:Se pun 4-5 ca...
Ingrediente: 1 kg de midii vii, 250 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, 1 foaie de dafin, piper, condi...
Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 250 g roşii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe pi...
Ingrediente: 2 bucati de praz, 4 fileuri de pastrav, un pahar cu vin alb, painite de orez expandat, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 2 cuisoare, lamai, o legatura de patrunjel, marar. Mod d...
Ingrediente: 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 ceapă mică, 2-3 căţei de usturoi, 3-5 linguri pătrunjel verde tocat, 1 linguriţă şofran, 2 linguri supă de pui, 3 piepţi de pui dezosaţi, 2...
Ingrediente: 500 g carne de pui, 500 g carne de iepure, 480 g orez, 350 g amestec de diferite tipuri de fasole si optional ardei iute rosu si verde, 24 de melci (optional), 120 g rosii, un litru ...
Ingrediente: 150 g calamar, 150 g sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), s...
Ingrediente: 8 fileuri de cod (600 g), 4 fire de marar, sare, piper. Pentru sos: 2 rosii, 1 catel de usturoi, 1 legatura de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon), 1 ardei iute uscat, 2 lingurite...
Ingrediente: 1 kg peşte congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceaşcă de ulei, pesmet, boia dulce. Mod de preparare:Din ...
Ingrediente: 2 kg peşte, 300 g ceapă, 4 ouă, 150 g pîine, 150 g făină, 200 g pesmet, 50 g usturoi, 250 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 legătură mărar, sare, piper măcinat, după gust. Mo...
Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec. Mod de preparare: Se pregÄ...
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ...
Ingrediente: 350 g paste, 2 linguri ulei de masline, 2 fileuri de somon, 200 ml smantana dulce, 150 ml vin alb sec, sucul si coaja de la o lamaie. Mod de preparare: Fierbeti pastele in ...
Ingrediente: 750 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 tulpina de praz taiata rondele, 2 fasii coaja de lamaie, 1/4 lingurita nucsoara rasa, 2 foi de dafin, 8 boabe de piper, 6 fire de pat...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 4 roşii, 500 g cartofi, 1 bucată fenicul, 1 lămîie, 300 ml vin alb demisec, 1 ţelină, 1 lingură de miere, 1 lingură de sos de soia, 2 căţei de usturoi, seminţ...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 500 g arpagic, 100 g măsline verzi, 100 g măsline negre, 500 g roşii, 2 ardei capia, 2 căţei de usturoi, un vîrf de cuţit cu boia iute, oregano, sare, piper,...
Ingrediente: 6 pastravi, 2 linguri otet, 3 linguri apa, 4 galbenusuri, 1 si 1/2 pachete unt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Curatati pastravii, ii spalati si ii uscati pe un s...
Ingrediente: 4 păstrăvi, 1 borcan de ciuperci marinate, 3 linguri ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, 2 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 lămîie, sare, piper. ...
Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roşii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de ţelină, 1 crenguţă cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare,...
Ingrediente: 4 pastravi (a 200 g), 2 lamai, 1/2 legatura patrunjel verde, 100 ml ulei, 4 linguri faina, 2 felii mari de paine de secara, 2 linguri capere, sare, piper. Mod de preparare...
Ingrediente: 1/4 lingurita praf de mustar, 4 pastravi (200 g fiecare), 90 g unt, 1/2 pahar migdale sarate si decojite, 1/2 pahar vin alb, 5 linguri suc de lamiie Mod de preparare: 1. Se curat...
Ingrediente: 4 păstrăvi, ulei, sare, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură busuioc, 1 fir de praz, 30 g unt, 125 ml vin alb sec, 250 ml zeamă de pasăre, 1 linguriţă făi...
Ingrediente: 6 pastravi, sare, 2 linguri otel, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, usturoi, verdeata, 100 gciuperci, un pahar vin alb, 3 sardine conservate, 2 galbenusuri crude. Mod de preparare: Se ...
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, sare, piper, o lingură de unt, oţet. Mod de p...
Ingrediente: 160 g penne (macaroane scurte), sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura c...
Ingrediente: 1/2 somon afumat, o ceapa medie, boia de ardei dupa gust, 6 linguri suc de rosii cu pulpa, 200 ml smintina, patrunjel proaspat maruntit, ulei dublu rafinat de masline, unt (cit o nuca...
Ingrediente: 150 g penne (macaroane scurte), sare, 3 roşii (150 g), 10 măsline verzi (fără sîmburi), 1 conservă ton (150 g continuţul), 1/2 legătură busuioc, 1 lingură ulei de măs...
Ingrediente: 3 kg peşte, 150 g ceapă, 4 ouă, 250 ml ulei, 100 g gris, 150 g faină, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper măcinat, 1 kg sos tomat. Mod de preparare: Pestele se decong...
Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert (cu coaja roz), sare, piper, 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 200 g smantana, 1-2 linguri de mustar, 6 fileuri de cod (salau sau merluciu), s...
Ingrediente: 400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod, etc.), sare, piper, 2 lingurite zeama de lamaie, grasime pentru uns forma, 50 ml vin alb, 1 legatura morcovi subtiri, 1 linguri...
Ingrediente: 1 varză mică (1 kg), 20 g unt, sare, piper, 1 lămîie, 100 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), 100 ml smîntînă (frişcă nebătută), 500 g fileuri de peşte alb (cod...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) a 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie, cateva picaturi de sos picant (Worchester - se gaseste in comert), cateva picaturi de otet, sare, piper ...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu, etc.), 1 ceapa, 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina), 2 linguri mari de unt, 1 catel de usturoi, sare, piper, 1 lingura suc de...
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei grasi rosii, 2 catei de usturoi, sare, piper, 1/2 legatura cimbru, 600 g peste file (salau, cod, merlucius), 2 linguri zeama de lamaie, 150 g sman...
Ingrediente: 750 g peste, 2 cepe, 800 g cartofi, 300 g rosii, 1 lingura otet sau 1/2 lamiie, 4 linguri unt sau 6 linguri ulei. Mod de preparare: Ceapa curatata, spalata si taiata felii s...
Ingrediente: 1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii, un virf de lingurita piper, o foaie de dafin, o ramura de cimbru, 100 ml vin, lamiie, marar sau pat...
Ingrediente: 4 fileuri de cod (sau alt peste alb) a 200 g fiecare, zeama de la 1/2 de lamaie, 750 g morcovi, 2 cepe, 3 linguri ulei, un varf de cutit de zahar, sare, piper, 2 mere acrisoare,...
Ingrediente: 600 g file de peste (cod, merluciu, etc.), 4 linguri ulei, 4 linguri zeama de lamaie, o lingurita mustar, o lingura praf de chili, sare, piper, un castravete mare, un gogosar, o...
Ingrediente: 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 g dovlecei, 3-4 grapefruit-uri, pu...
Ingrediente: 800 g file de şalău, 2 lămîi, 1 crenguţă busuioc, 1 fir de mentă, 2 linguriţe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lă...
Ingrediente: 1 kg peÅŸte (cod, crap, caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei graÅŸi, o mînă de fasole verde, 1/2 Å£elină, 2 cepe, 7-8 roÅŸii, o ceÅŸcuţă de vin alb, 1-2 rÄ...
Ingrediente: 600 g file de cod sau alt peste alb, 1 ceapa, 2 linguri de unt, sare, piper, 1/8 apa fiarta cu Delikat, 5 linguri de smantana, 800 g castraveti verzi, 2 linguri faina, 2-3 fire ...
Ingrediente: 1 kg morcovi, 20 g unt, sare, piper, 150 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar smantana (125 g), 1 lingura mustar potrivit de iute, 600 g pe...
Ingrediente: 400 g matias somonizat, 150 g muguri de soia, 50 ml smântână, un gălbenuş crud, un gălbenuş fiert, ulei, 250 g roşii cherry, muştar, nucşoară, 100 g parmezan, 50 g pastă d...
Ingrediente:1 kg peste file, o portocala, o lamaie, 2 fire de marar, 2 fire de patrunjel, 1 fir de menta, 1 crenguta de cimbru, 4 masline verzi (fara samburi), 4 masline negre (fara samburi), 20 ...
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul), 1 ardei gras rosu (mare), 1 ceapa rosie, 1/2 legatura busuioc sau coriandru, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sos iute (Tabasco),...
Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat, 3 cartofi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ţelină, 1 lămâie, 125 g unt pentru gătit şi 50 g unt pentru final, sare, piper. Mod de preparare: Cu...
Ingrediente: 1 kg file de peste (de preferat peste alb, de apa dulce sau marin), apa, sare, otet, 1 ardei iute, 5 catei de usturoi, otet, 5-6 linguri de ulei, patrunjel tocat fin, o lamiie fe...
Ingrediente: 2 kg peste, 400 ml ulei, 200 g lamaie 150 ml apa minerala, 1 legatura patrunjel verde, 4 g sare de lamiie, sare, piper, dupa gust. Mod de preparare: Pestele se decongeleaza...
Ingrediente: 600 g peste alb (salau, merluciu, etc.), 1 castravete, 1 ceapa, 20 g unt, sare, piper, 250 ml concentrat de legume (Knorr+apa), 150 g smantana, 2 linguri mustar, 1 lingura marar verde...
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (fara pielita), 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt, 1 ou, 125 ml bere, 80 ml ulei de masline, 50 g pesmet.Pentru sos: 2 cartofi mar...
Ingrediente: Un peste (de preferinta somn, salau, pastrav sau somon) de 3 kg, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline. Mod de preparare: Se curata pestele bine si dupa prefe...
Ingrediente: Orice peste cu carne alba sau peste albastru, ulei de masline, jumatate de lamiie, o frunza de dafin, un fir de usturoi, sare. Mod de preparare: Pestele se taie felii sau fi...
Ingrediente: 6 fileuri de peste alb (a 100 g), 1/2 ceasca faina, 1/2 lingurita piper macinat, 3 oua, 1 catel de usturoi presat, 1 lingurita boia dulce, 1/2 ceasca ulei.Pentru sos: 1 ceasca otet al...
Ingrediente: 1 kg peste, 250 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), 100 g ceapa, 100 ml vin, 100 ml suc de rosii, 3-4 felii lamiie, 100 g masline, o foaie dafin, piper, 100 ml ulei, cimbru, fain...
Ingrediente: 4 fileuri peste, 8 fileuri sardele, o ceapa mare, un catel usturoi, 150 ml vin alb sec, 1/2 lingura ierburi de provence, 6 linguri ulei, o cutie tomate de 425 ml, 2 vinete subti...
Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar,...
Ingrediente: 750 g de file peste, 600 g spanac, 5 linguri ulei, 3 cepe taiate marunt, 1 legatura de marar tocat, 3 linguri de menta tocata, sare, piper macinat si 70 ml vin alb sec. Mo...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriţă boia, 2 căţei de usturoi, sare, piper, 60 g cubuleţe de ardei gra...
Ingrediente: 1 kg peşte (crap), 4-5 cepe, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 1/2 lămîie, 1 lingură hrean ras, 1 linguriţă oţet. Mod de preparare: Se curăţă şi se goleşte crap...
Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod ...
Ingrediente: 1,5 kg peşte (crap, ştiucă, etc.), 1 varză acră, 200 ml ulei, 300 g roşii, 1 ardei gras, boabe de piper, sare. Mod de preparare: Se curăţă şi se spală peştele, s...
Ingrediente: Pentru varza: 2-3 cepe mici (de arpagic), 1 mar, 1 lingura unt topit, 300 ml apa, 400 g varza murata (taiata fideluta), sare.Pentru peste: 12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina ...
Ingrediente: 4 fileuri de merluciu (a 200 g fiecare), zeama de lamaie, sare, piper, 2-3 linguri unt topit, 1 ceapa, 1 pahar de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 50 g cascaval ras, 1 ceasca ve...
Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper. M...
Ingrediente: 1 lingura ulei pentru tava, 4 file de peste cca 180-200 g bucata (batog sau costras), 4 catei de usturoi zdrobiti, sare, 1/2 lingurita chimen , 1/2 lingurita oregano uscat, 1/2 lingu...
Ingrediente: 2 kg peste, 50 ml ulei, 100 g morcov, 100 g ceapa, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 50 g unt, sare. Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaz...
Ingrediente: 1 kg peste, 3-4 cepe, 200 g ciuperci, 3-4 cescute orez, piper, sare, verdeata, 2-3 oua, 3 linguri grasime sau unt.Pentru coca: 300 g faina, 150 g unt, 1 lingura otet, sare. Mod de ...
Ingrediente: 1 peste mare cu cap cu tot (circa 1 kg), 2 linguri zeama de lamaie, 4 legaturi marar (100 g), o lingurita sare grunjoasa, piper (macinat mare), o lingurita miere (de salcam), 2 ...
Ingrediente: 600 g fileuri de peste, 2 ardei, 3 rosii, 3 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, 6 fire de coriandru, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 varf de cut...
Ingrediente: 500 g peste proaspat, 1 lingura faina, unt, 800 g cartofi. Mod de preparare: Se pot prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Peste...
Ingrediente: 800 g file de peste (cod, merlucius, salau, etc.), 600 g cartofi (nefainosi), sare, piper, 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g unt, 2 linguri...
Ingrediente: File de peste 5-6 bucati, 2-3 rosii bine coapte (sint bune si cele din conserva), 2 buc. ardei iuti, o lamiie, un pahar cu vin alb, 4-5 linguri ulei, sare si condimente dupa gus...
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g seminţe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roşii cherry, sare...
Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, ...
Ingrediente: 1 kg peste, 2 buc. ceapa, 5 buc. rosii, 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, pi...
Ingrediente: Orice fel de peşte fiert, 1 lingură de făină, 1 lingură de unt, zeama în care a fiert peştele, 2 linguri de caşcaval ras, unt. Mod de preparare: Se întrebuinţe...
Ingrediente: Peste (de carne alba), sare mare (2 kg). Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este tot...
Ingrediente: 250 g fasole verde, 2 linguri unt topit, sare, 400 g file de peste (cod, merlucius, salau), piper proaspat macinat, 150 g smantana acra, 1-2 linguri mustar, 1 legatura patrunjel...
Ingrediente: Peste (nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc), sare, piper, faina, ulei, sos marinat, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion rosii, otet slab, zahar, condimente. Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 2 crenguţe rozmarin, 4 linguri măsline negre fără sîmburi, sare, piper, 600 g peşte alb (fileur...
Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare), un ardei gras, zeama de la o lamaie, trei catei de usturoi, coriandru, 12 masline verzi, trei linguri ulei de masline, o lingurita sof...
Ingrediente: Pentru piure: 1/8 l apa + Delikat, 1 radacina de telina (300 g), 3 cartofi mari (300 g), 1 lingura smantana, sare, piper, 2 fire patrunjel verde.Pentru pestele pane: 300 g file de cod...
Ingrediente: 150 g file de peste, sare, piper proaspat macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 ou, 1-2 lingurite hrean ras, 1 lingura faina, 1 lingura unt topit, 200 g sfecla rosie (fiarta), 1-2 ...
Ingrediente: Peste fara oase (se gaseste in comert ambalat in cutii de cate 6 bucati, de preferat merlucius), 3 rosii, 2 ardei grasi, doua cepe, condimente. Mod de preparare:Se toaca legumele...
Ingrediente: 1 kg peste, o ceapa, 2-3 ardei grasi, 1/2 kg rosii, 3 catei de usturoi, o foaie de dafin, 100 ml ulei, piper, faina, sare. Mod de preparare: Pestele curatat se taie in jumat...
Ingrediente: 750 g crap, sebasta sau barcuta, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1/4 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 1/2 pahar apa, un virf cutit zahar, sare. Mod de preparar...
Ingrediente: 4 fileuri de peste de 200 g (cod, merluciu, etc.), zeama de la o lamaie, sare, piper, 3 linguri ulei de masline.Pentru sos: 150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legat...
Ingrediente: 300 g cartofi, doua fileuri de peste (de cate 300 g fiecare), sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, 150 g cascaval ras, 1/2 legatura patrunjel verde, grasime pentru uns forma...
Ingrediente: Un peste de 2-3 kg, 1 kg ceapa alba, 2 linguri orez fiert, un pachetel icre din comert (optional), sare, piper, ulei. Mod de preparare:Pestele se curata si se tapeteaza cu sa...
Ingrediente: 1,5 kg peste, 500 g ciuperci proaspete, 200 g ceapa, 25 g usturoi, 25 g faina, 150 g unt, 2 oua, 75 g bulion, cite o legatura patrunjel si marar, 7-8 boabe piper, sare dupa gust. ...
Ingrediente: 1/4 punga de fructe de mare, 1 cana orez, 1/2 ceapa mica, 1/2 ardel gras, putin morcov, 1 catel usturoi, sare, piper, verdeata sau alte condimente (oregano, cimbru), 1 ligurita u...
Ingrediente: 25 raci, ulei, orez.. Mod de preparare: Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de a...
Ingrediente: 2 kg peste, 2,5 kg ceapa, 250 ml ulei, 150 g pasta de tomate, 100 ml vin, 100 g usturoi, 500 g rosii, 150 g ardei gras, 1 legatura verdeata, sare, piper, cimbru, boia, dupa gust...
Ingrediente: 1,5 kg crap, 7-8 cepe, 250 ml ulei, 4 rosii, 1 paharel cu vin, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 lingurita pulbere rosmarin sau cimbru, 1 lingurita sare. Mod de preparare: Se curata sol...
Ingrediente: 1 kg crap, 4 cepe, 125 ml ulei, pastă de tomate, 100 ml vin alb, 4 căţei de usturoi, 500 g roşii, 2 ardei graşi, 1 frunză de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper, 4 morco...
Ingrediente: 1 kg crap, 4 linguri ulei, 5-6 cepe mari, 1 lingura bulion, 2 linguri faina, 2-3 boabe piper, 2-3 boabe ienibahar, 1 pahar vin, citeva felii de lamiie, sare. Mod de preparare:&n...
Ingrediente: 1 kg peste (crap, somn, etc), 100 ml untdelemn, 3-4 cepe mari, 3 catei de usturoi, 200 ml suc de rosii, o foaie de dafin, 100 ml vin alb, 10 boabe de piper sau un virf de lingur...
Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kg fiecare, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 telina cu frunze, 2-3 morcovi, 2-3 ardei grasi, 2-3 ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti, 1 pahar de vin alb, 100 ml ulei,...
Ingrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 ardei iute roşu, busuioc proaspăt, sare, piper. Mo...
Ingrediente: 1 platica mare (sau alt peste), 3 rosii, 2 ardei grasi, 4 cartofi, 1 legatura patrunjel, 100 g masline (fara samburi), 1 ceapa, 500 ml vin alb sec, 100 ml ulei, foi de dafin, pi...
Ingrediente: 2 bucati platica, 4 cartofi potriviti sau 2 bucati mari, usturoi, 30 g unt, smintina, piper boabe, foi de dafin, sare, 2 fire de marar. Mod de preparare: Se curata pestii si se sareaz...
Ingrediente: 20 raci vii, 1 pahar vin alb, 1 lingură unt, 1 morcov, 1 ceapă, 1 frunză dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, cîteva boabe de piper, sare Mod...
Ingrediente: 750 g telina (radacina), 1/2 lamaie, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 1-2 lingurite curry, 150 g smantana, sare, 400 g fileuri de peste dezosat, piper, 1/2 legatura coriandru...
Ingrediente: 120 g de tagliatelle, 100 g creveti roz, 2 langustine, 5 midii, 5 vongole, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, 50 g aluat pentru blat de pi...
Ingrediente: 500 g peste gras dezosat (somn, crap mare, somon). 4 cartofi mijlocii, 1 morcov, cateva fire patrunjel, 1/2 leg. marar, 3 catei usturoi, 2 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 l...
Ingrediente: 300 g spanac, 2 cepe, o lingura smintina, 4 portocale, 2 morcovi, 12 bucati file de peste, 125 ml sos de peste (se gaseste la borcan). Mod de preparare: Cepele se toaca si ...
Ingrediente: 300 g file de peste (cod, merlucius, etc.), 250 g orez (de preferinta cu bobul lung), 100 ml.ulei, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, facultativ 2-3 catei de usturoi. Mod de...
Ingrediente: 1 crap, 2-3 roşii, 2-3 ardei graşi, ceapă, usturoi, ardei iute, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna c...
Ingrediente: 1 crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 2-3 rosii, 2-3 ardei capia. Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sar...
Ingrediente: 1,5 kg crap, 100 g rosii in bulion, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, usturoi. Mod de preparare: Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se...
Ingrediente: 1 peste de cca 700 g, 6 rosii, 1 legatura marar, 1 legatura parunjel, 1 capatina de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2 ardei iuti, sare, un virf de boia iute. Mod...
Ingrediente: 1 kg crap, o lingurita ulei, 1 ardei iute, sare. Mod de preparare: Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. ...
Ingrediente:1 crap romanesc de aproximativ 2-3 kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de patrunjel, 1 gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delikat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bu...
Ingrediente: Macrou, rosii, usturoi, ardei gras, verdeata, sare, apa. Mod de preparare:Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre ...
Ingrediente: 10-12 pesti mici de cca 150-200 g fiecare (biban, rosioara, caras, etc.), sare. Mod de preparare: Curatati de intestine si branhii,insa nu si de solzi, se spala pestii, ...
Ingrediente: 2 kg caras sau crap romanesc, 1 lingura ulei, sare, piper, 6-8 catei de usturoi (dupa gust), 5 ardei capia, 2 ardei grasi galbeni, citeva fire patrunjel tocat, citeva picaturi de otet...
Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg), o capatina de usturoi, doua linguri de untdelemn, doi ardei iuti, sare, apa. Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se tai...
Ingrediente: 1 kg sardele, 4 cepe de arpagic, 2 catei de usturoi, 2 fire de tarhon, o foaie de dafin, o crenguta de cimbru, 100 ml vin alb sec, 100 ml ulei de masline, 50 ml otet alb, o lingu...
Ingrediente: 1 kg sardine, 300 g orez, 700 g rosii, 2 oua, 1 ceapa, faina, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, malai. Mod de preparare: Sardinele se curata, se eviscereaza,...
Ingrediente: 250 g faina, 1 ou, 30 g unt, 100 ml apa, 400 g creveti, sare, piper, ulei de masline, lamai, cimbru, marar. Mod de preparare: Se pune o oala cu apa la fiert. Se adauga sarea ...
Ingrediente: 250 g scoici fierte, 50 g unt, 2 cepe nu prea mari, 150 g ciuperci, 2 rosii, o capatana mai mare de usturoi, 1/2 lingurita de praf de ardei dulce (paprika), o lingura de patrunj...
Ingrediente: 1 kg scoici, 1 kg roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuş-cuş. M...
Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 li...
Ingrediente: 800 g cartofi, sare, chimen, o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar), 2 cepe mici, 6 castraveciori murati, 200 g smantana acra, un borcan de iaurt, piper alb, o lingura ze...
Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 1/2 l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Mod de preparare:Se curata pestele d...
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper. Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru...
Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 lămîie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper măcinat. Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătur...
Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenuşuri, 120 g unt, 1 legătură mică de p...
Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 2 căni de zeamă (supă) de zarzavat (morcov, păstîrnac, rădăcină de pătrunjel, ceaÂpă), zeama unei lămîi, 1 linguriţă amidon alime...
Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei. Mod de preparare: Se curăţă scrumbii...
Ingrediente: 4 scrumbii, 1/2 litru de vin roze de buna caliitate (daca vom folosi vin rosu, la 300 ml.de vin se adauga 200 ml de apa plata, nu apa de la robinet), 3 linguri rase de zeamil (amidon ...
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, ...
Ingrediente: 4 fileuri de somn, 6 rosii taiate in doua, 2 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1/2 legatura busuioc, 2 linguri ulei de masline, sucul de la 1/2 lamaie, 1 avocado curatat de ...
Ingrediente: 4 fileuri de somn (de 200 g fiecare), 1 ceapa tocata, 1 ardei iute, 1 lingurita sos de soia, 1 lingurita menta tocata, 1 lamaie, 1 lingurita praf de ghimbir. Mod de preparare: I...
Ingrediente: 1 kg somn, 200 g ceapă, 1 cutie de 250 g ciuperci conservate, piper boabe, piper pisat, pătrunjel, 2 linguri de pastă de roşii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apă ...
Ingrediente: 4 felii de somn, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de la 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, 2 rosii tocate marunt, 6 masline negre taiate f...
Ingrediente: 4 fileuri somon a cîte 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 3 căţei usturoi zdrobiţi, 1 linguriţă boia dulce, 1/2 lingu...
Ingrediente: 500 g somon, 500 g broccoli, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, 2 lămîi. Mod de preparare: Somo...
Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate si fara solzi, 1 lingura mustar frantuzesc cu boabe, 1 portocala pentru zeama, 2 lingurite de miere, 1 kg cartofi noi, 2 ardei grasi rosii, 200 g mazare p...
Ingrediente: 500 g somon afumat, 250 g fidea de orez, doi morcovi, 300 g fasole verde, 300 g boabe de porumb, 1/4 ţelină, 100 g unt, sare, piper, o lămîie, oregano, sos de maioneză, ceapă ve...
Ingrediente: 600 g fileuri de somon, 500 g castraveţi verzi, 250 ml lapte dulce, 1 lămîie, 2 linguri făină, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit p...
Ingrediente: 4 fileuri de somon, 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g smîntînă, piper, sare, 250 ml supă de peşte, castraveţi, brînză feta, măsline, mărar, ulei de masline. Mod de...
Ingrediente: 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de ulei de masline, 1 conserva de rosii taiate (425ml.), amestec de condimente pentru peste, 350 g somon file, 1 lin...
Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căţei mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml...
Ingrediente: 2 feli salmon a 175 g fiecare, 1 lingurita mustar de calitate, 1 lingura piper negru pisat, 1 lingura piper alb pisat, sare dura, 15 g. unt, 1 lingura whisky, 200 ml smantana du...
Ingrediente: 4 buc. file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru), ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 1...
Ingrediente: 500 g file de peÅŸte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă ÅŸi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caÅŸcaval) ras mai mare, 1/2 legăturÄ...
Ingrediente: 2 kg stavrizi cu cap, 250 g ardei gras, 100 grame de roşii, 200 ml ulei, 2 linguri de pastă de roşii, 100 ml vin alb, usturoi, cimbru, pătrunjel verde, lămâie, sare, piper...
Ingrediente: 40 stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper. Mod de preparare: Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de ...
Ingrediente: 48 stridii, 500 g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper.Pentru sosul alb: 250 ml de smantana, 40 g unt, 40 g faina, 30 g de branza rasa, sare. Mod de p...
Ingrediente: 16 stridii, 100 g de pesmet, 100 g de unt, sare, piper, 100 g branza Emmenthal. Mod de preparare: Curatati foarte bine striidiile, sub jet de apa; deschideti-le cu cutitasul ...
Ingrediente: 1 kg de fileuri de crap, 3 cartofi, 2 rosii, 2 cepe, 2 lamai, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura de patrunjel, 4 fire de marar, 6 linguri de untdelemn, sare, piper. Mod de prepara...
Ingrediente: 1,2 kg peste (crap, macrou), 5 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel, 150 g masline verzi, 120 ml ulei, 100 ml vin alb, sare, piper. ...
Ingrediente: 1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o formă în care vom p...
Ingrediente: 200 g peste alb, o lingura faina, 1/2 pahar lapte, lamiie, o lingurita margarina, 2 albusuri. Mod de preparare: Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat...
Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete...
Ingrediente: 8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga. Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingur...
Ingrediente: 1 salau de 600 g, 200 g faina, 1 lamaie, 100 g orez, 3 ardei grasi sau 2 linguri pasta de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarina, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare, ...
Ingrediente: 4 fileuri de şalău (a 150 g fiecare), zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper alb, 1-2 legături usturoi verde, 200 g morcovi, 200 g gulii, 1 ceapă, 200 g ţelină, 1 linguriţă boa...
Ingrediente: 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de salau, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar...