Retete de Batoane cu ciocolata

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Batoane cu ciocolata si alune
Ingrediente: 225 g unt moale, 100 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 3 galbenusuri, 2 varfuri de cutit scortisoara, 200 g faina, 40 g cacao, 1 lingurita praf de copt, 125 g alune macinate, glazura de ciocolata.
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate.
Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm.
Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180 grade C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.


Batoane cu rom
Ingrediente:
Pentru aluat: 120 g zahar pudra, 200 g faina, 125 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 30 g cacao, 2 linguri apa.
In plus: 3 oua, 240 g zahar, 100 ml rom, 125 g migdale macinate.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat sfaramicios din ingredientele pentru aluat, se presara intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, dupa care se apasa bine pe fundul tavii si se coace 18 minute in cuptorul incins la 180?C. - Ouale, zaharul si romul se bat spuma si apoi se incorporeaza migdalele. Se scoate aluatul din cuptor si peste el se intinde compozitia cu oua, migdale si rom. Se mai coace 15 minute, se scoate si se taie - fierbinte - batoane (7x2 cm) cu un cutit uns cu putin ulei. Acestea se pot presara - eventual - cu cacao.


Batoane cu nuci
Ingrediente: -60g unt, -175 g zahar -2 oua, 80 g faina, -1 varf de cutit praf de copt, -1 varf de cutit sare, -150 g nuci tocate, -1 pahcet zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se freaca zaharul cu unt (caldut) si ouale intregi, care trebuie sa fie batute bine cu furculita. Apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Se amesteca toate bine. Se adauga curmalele, nucile si zaharul vanilat si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 25-30 minute. Ininte de a se raci complet, prajitura se taie cu cutitul inmuiat in apa. Se taie batoane lungi de 6-7 cm si late de un deget. Se dau apoi prin zahar vanilat. Se tine la frigider 1-2 ore.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *