Retete de Ciorbe pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ciorba de pasare cu tocmagi din Bucovina
 Ingrediente:
500 g carne pasare, 150 g morcovi, 50 g patrunjel, 100 g telina, 150 g ceapa, 100 g ulei, 200 g faina, 2 oua, 150 g lamaie, 200 g smantana, o legatura patrunjel verde, o legatura leustean verde.
Mod de preparare:
Carnea de pasare se portioneaza se pune la fiert in apa cu sare, spumuindu-e cand este nevoie. Dupa cca 45 de minute se adauga zarzavatul taiat rondele. Ceapa se toaca, se caleste in ulei si se adauga la ciorba.
Din faina, ou, apa se face o coca din care se se prepara tocmagii, care se fierb in ciorba. Cand carnea este fiarta se adauga zeama de lamaie, smantana si se mai da un clocot.
La servire se presara verdeata tocata.


Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita
Ingrediente:
Maruntaie de pasare sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mijlocie, 20 g orez, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de lamaie sau otet, tarhon, sare.
Mod de preparare:
Carnea, taiata an bucatele, se pune la fiert an 2-3 l de apa rece (depinde cat este de batrana carnea; daca fierbe mai mult, ciorba scade). Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute an untdelemn, apoi se adauga an supa, ampreuna cu o lingurita rasa de sare. Cand toate sant aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi, ciorba se acreste dupa gust. Daca s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba cateva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si ciorbele precedente si se sareaza. Pentru aroma, se adauga o lingurita cu varf de tarhon taiat marunt. Se poate pregati la fel, fara carne.


Ciorba taraneasca de pasare sau vaca
Ingrediente:
1/2 kg carne pasare sau vita, 3 morcovi, frunza de telina, leustean, patrunjel verde, 1/2 l bulion, sare, 2 cepe.
Mod de preparare:
Se taie cepele si morcovii in felii, se pun la fiert impreuna cu carnea de pasare sau vita. Se adauga sare. In timpul fiertului se spumeaza mereu, pentru ca ciorba sa ramina limpede. Cind e totul fiert se adauga bulionul, frunza de telina, leustean si patrunjelul verde tocate marunt. Se lasa sa mai dea impreuna 2-3 clocote.
Se poate servi cu smintina, pentru cine doreste, sau simpla.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *