Retete de drop miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Drob cu maruntaie si branza
Ingrediente:
500 g ficatei de pasare 500 g pipote si inimi de pasare 10 oua 150 ml ulei 150 g branza de oaie 50 g pesmet 200 g ceapa uscata 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi marar piper cimbru sare dupa gust.
Mod de preparare:
Pui pipotele si inimile la fiert .Calesti ceapa uscata ,taiata felii.In uleiul ramas prajesti ficateii ,ii sarezi si ii condimentezi.Dai prin masina de tocat maruntaiele de pasare ,impreuna cu ceapa calita.Adaugi in tocatura de carne 5 oua , 2 legaturi de ceapa verde tocata fin,2 legaturi de marar tocat fin. Adaugi sare dupa gust ,condimentezi si omogenizezi compozitia.Iei o tava de chec si o tapezi cu hartie pergament unsa cu ulei.Asezi jumatate de tocatura de carne sub forma de start pe fundul tavii.Dai branza pe razatoare mica,o amesteci cu 2 oua ,pesmetul si restul de ceapa verde si marar tocat.Asezi pasta de branza peste carnea din tava.Deasupra pui restul de carne si nivelezi.Fierbi celelalte 3 oua ,le cureti si le asezi in sir pe lungime,pe mijlocul tocaturii.Decorezi drobul cu inele de ceapa si asezi pe mijlocul lor masline.Introduci tava la cuptor si o lasi 30 min la foc potrivit .Lasi drobul sa se raceasca ,apoi il asezi pe un platou si il tai felii.Decorezi cu ceapa verde si ridichi.


Drob de ciuperci
Ingrediente:
1 kg. ciuperci proaspete 5 oua, 2 cepe potrivite 2 legaturi marar piper, sare dupa gust ulei-o ceasca pesmet-cateva linguri.
Mod de preparare:
Se spala ciupercile in apa rece, li se scot piciorusele,se scurg in strecuratoare, apoi le taiem felii nu prea mici. Separat calim ceapa in ulei, o amestecam cu ciupercile feliate,adaugam ouale batute, sare, piper, verdeata tocata si o lingura pesmet. Turnam compozitia in forma de chek unsa cu ulei si pudrata cu pesmet,sau in tava dreptunghiulara, si ungem deasupra cu putin ulei apoi presaram iar pesmet.Se coace la cuptorul incalzit la foc potrivit 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Se taie rece in felii sau patrate.


Drob de miel
Ingrediente:
organele de miel: ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii 2-3 legaturi ceapa verde 1-2 legaturi de usturoi verde 2 legaturi patrunjel verde 1 legatura de marar 4 oua 4 linguri ulei prapur de miel 20 g unt pesmet, sare, piper optional: 500 g ficat de pui sau pipote de pui optional: 2-3 oua fierte tari
Mod de preparare:
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3 cm latime, se curata de cheaguri de sange si pielite si se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute. Se pun apoi la fiert in apa rece. Daca se doreste, pe langa organele de miel se mai pot pune la drobul de miel si 500 g ficat si pipote de pui. Acestea se curata in apa rece si se pun la fiert o data cu organele de miel. Se fierb 30 de minute, apoi se racesc si se dau prin masina de tocat. Intre timp se pregateste verdeata. Reteta de drob de miel se prepara in mod traditional de Pasti, si fiind pregatita primavara se foloseste cat mai multa verdeata proaspata. Se curata si se spala ceapa verde si usturoiul, se toaca si se caleste in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se pune pasta de organe, patrunjelul si mararul tocat, ouale crude, sare si piper dupa gust si se amesteca. Compozitia de drob de miel trebuie sa arate ca o pasta inchegata, daca este inca sfaramicioasa se mai adauga ou. In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel. In acest caz prapurul se spala bine si se pune in tava, lasand marginile in afara. Se adauga compozitia de drob de miel, se pot pune in aceasta si cateva oua fierte tari, intregi, apoi se acopera cu prapurul. Daca nu folosim prapurul, se unge tava cu unt si se presara cu pesmet, apoi se adauga compozitia de drob de miel ca mai sus. Tava se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana cand drob-ul de miel prinde o crusta frumoasa, aurie.


Drob de pui 
Ingrediente:
1 pg. ficatei de pui 1 pg. inimi si pipote de pui 1 piept de pui 2 leg. ceapa verde 1leg. patrunjel 1 leg. marar 3 oua crude 4 oua fierte amestec condimente drob pesmet ulei sare.
Mod de preparare:
Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi si pieptul de pui cu un praf de sare fiecare in vase diferite, cat fierb se curata, spala si toaca foarte marunt ceapa si verdeata. Dupa ce a fiert carntea si maruntaiele se toaca si ea la masina de tocat sau robot apoi se amesteca cu ceapa, verdeata, 2 oua crude, condimentele si sare dupa gust. Se tapeteaza tava cu ulei si pesmet se pune 1/2 din compozitie se pun ouale fierte intregi si se pune restul de compozitie si se da la cuptor la foc moderat 30-40 min apoi se scoate se unge cu ou batut si se mai da la cuptor pana se rumeneste.


Drob de soia si ciuperci
Ingrediente:
300g ciuperci 2 pungi soia granule 2 legaturi ceapa verde 2-3 fire usturoi verde 1 ardei gras 1-2 ardei iuti sau boia de ardei (optional) 5 linguri de ulei 5 oua 4 linguri faina 2 legaturi marar verde 2 legaturi patrunjel verde piper, sare, 1 lingura pesmet, 1 lingurita delikat.
Mod de preparare:
Soia se fierbe 30 minute in apa cu delikat, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca. Putem folosi si alt fel de soia, dar in acest caz trebuie sa maruntim apoi soia cu un mixer. Se taie cepele si usturoiul verde si se pun la calit in ulei, intr-o cratita, impreuna cu ardeiul tocat. Daca punem ardei iute este bine sa il curatam de seminte pentru ca drobul de ciuperci sa nu iasa prea iute, deoarece vom pune si piper. Se adauga ciupercile taiate felioare mari, rustic, si se pune sare. Se lasa pe foc pana scad suficient, apoi se da la o parte, se lasa sa se raceasca pana cand putem tine mana in compozitia de ciuperci. Se adauga verdeata tocata marunt, piperul macinat, soia fiarta si se potriveste de sare. Se amesteca ciupercile cu ouale si faina, astfel incat sa se obtina o compozitie bine legata. Se unge tava cu ulei sau margarina, se presara cu pesmet si se pune compozitia de drob in tava. Se da la cuptor la foc mediu pana cand se rumeneste pe margini.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *