Retete de prajitura Arlechin

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Prajitura Arlechin simpla
Ingrediente:
Alautul: 600 g faina, 250 g unt, 3 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 1 lingura smintina, 1 plic praf de copt, 1 virf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri, 7 linguri gem de caise mai tare, 3 linguri zahar tos, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie, zahar vanilat sau serbet de cacao
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smintina si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rind pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare pina se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.


Prajitura Arlechin cu gem de caise
Ingrediente:
Aluatul: 600 g faina 250 g unt 3 galbenusuri 250 g zahar pudra 1 lingura smantana 1 pachetel praf de copt 1 varf cutit sare. Umplutura: 3 albusuri 7 linguri gem de caise 3 linguri zahar tos coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smintina si se framinta bine. Coca se da la rece o jumatate de ora. Apoi se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulofe si se coc pe rind pe dosul tavii presarata in prealabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul, coaja si zeama de lamaie si se bat in continuare pina se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura. prajitura se taie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *