Retete din carne de miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Miel cu cartofi si usturoi
Ingrediente:
4 cotlete de miel, sare, piper, curry, 3 lingurite rozmarin tocat, 6 linguri ulei de masline, 750 g cartofi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 6 catei de usturoi, 3 linguri de unt sau ulei.
Mod de preparare:
Se spala costitele, se desprinde carnea de pe oase si se bate. In 2 linguri de ulei se adauga: sare, piper, curry si o lingurita rozmarin tocat. Cotletele se ung pe ambele fete cu marinata si se lasa 1 ora. Se spala cartofii si se fierb in coaja 20 minute. Ardeii grasi se curata si se taie bucati mari. Se toaca usturoiul. Se scurg cartofii, se decojesc si se taie jumatati. Cartofii se prajesc in 4 linguri de ulei. Dupa aproximativ 5 minute se pune usturoiul, ardeiul gras si restul de rozmarin, se mai prajesc 8 minute, se condimenteaza. Carnea se prajeste 4 minute pe fiecare parte. Se serveste cu cartofi si rozmarin.


Miel cu ciuperci
Ingrediente:
750 g carne de miel, 150 ml ulei, 150 g ceapa, 600g ciuperci, 2 lagaturi verdeata, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea de miel se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. In uleiul ramas se prajeste ceapa tocata, se adauga ciupercile taiate julien si oparite bine si se calesc impreuna circa 10 min. Se stinge cu apa, se pun bucatile de carne in acest sos, se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa sa fiarba 30 min. la un foc domol. La sfarsit se adauga verdeata tocata.


Miel in vin alb
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar vin alb mujdei de 1 capatana usturoi o mana praf de cimbru 1/2 lamaie sare si piper 1 ceasca ulei si una de apa.
Mod de preparare:
Scoti osul pulpei ,desfaci carnea cu un cutit si o asezi intr-un vas de yena.Freci carnea cu lamaie ,apoi cu mujdei si cu cimbru. Adaugi in vasul de yena ceasca de ulei si 1 ceasca de apa.Peste carnea astfel pregatita,pui slanina taiata fasii subtiri si boabe de piper ,introduci firma de cuptor si frigi carnea la foc iute.Dupa 1 ora ,intorci carnea si adaugi vinul.Cand carnea este rumenita pe ambele parti,o scoti si inlaturi slanina.


Miel provensal
Ingrediente:
1,2 kg pulpa de miel fara os sare ,piper 2 lingurite ierburi de Provence 50 g rosii din conserva sau uscate 1 lingura boabe piper 3 linguri ulei masline 1 ceapa 2 catei usturoi 2 foi dafin 200 ml vin alb 500 ml supa 2 morcovi 1 dovlecel 500 g rosii proaspete 2 fire rozmarin 2 fire de cimbru verdeata(patrunjel,marar)
Mod de preparare:
Speli carnea ,o stergi si o condimentezi cu sare,piper si oerburi de Provence.Daca folosesti rosii uscate ,le inmoi mai intai in apa fierbinte timp de 20 minute.Daca folosesti rosii proaspete sau conserva,le scurgi de zeama si le toci cubulete.Apoi le amesteci cu boabe de piper verde .Umpli pulpa de miel cu acest amestec si rulezi.O legi foarte bine cu sfoara.Cureti ceapa si usturoiul ,le toci le asezi alaturi de carne ,impreuna cu foile de dafin.Dai pulpa la cuptor ,stingi cu vin si supa si acoperi vasul.Inabusesti friptura timp de 2 ore.Tai felii morcovii si dovleceii.Tai rosiile sferturi.Cu 20 de minute inainte ca friptura sa fie gata,adaugi legumele: morcovii, dovleceii, rosiile, rozmarinul, cimbrul si inabusi toate legumele cu carnea.Friptura o tai felii.
Mod de servire: Se serveste la masa alaturi de sos si legume.


Miel umplut
Ingrediente:
Se folosesc de la un miel pieptul, inima, ficatul, plamanii si rinichii, 6-7 oua, 2-3 felii de paine, cate o legatura de marar, patrunjel si ceapa verde, 1 ceapa 100 ml de ulei, o jumatate de cescuta de untura, 200 ml lapte, sare si piper.
Mod de preparare:
Maruntaiele se spala si se curata bine si se fierb in apa cu sare. In acest timp painea se lasa la inmuiat in lapte. Verdeata se toaca marunt si impreuna cu painea si maruntaiele fierte se da prin masina de tocat. Ceapa se caleste usor si se adauga la tocatura. Jumatate din oua se fierb tari si se adauga si ele la compopzitie. Cealalta jumatate din oua se adauga crude la compozitie. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se scot coastele mielului si umplu cu compozitia formata. Se cos buzunarele formate si se pune pieptul intro tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *