Retete pui I

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Pui ca la mama
Ingrediente:
150g morcovi 150g telina 150g ardei gras 200 g Piept de pui dezosat Sos de soia (de buna calitate)
Mod de preparare:
Se taie legumele baghete si pieptul fasii. Se arunca in tigaie morcovii si telina si in momentul in care s-au inmuiat putin se pun se pune si ardeiul gras. Ideea e ca ardeiul trebuie pus la tigaie mai tarziu pentru ca dureaza mult mai putin sa se inmoaie comparativ cu radacinoasele). Ulterior se arunca si puiul si in momentul in care carnea este rumenita se stinge totul cu sosul de soia. Nu exagerati cu soia.
Mod de servire: Rasturnati un bol de orez fiert in mijlocul unei farfurii intinse si asezati continutul tigaii in jurul acestuia. pentru decor strpiti marginea farfuriei cu putina soia si presarati niste sofran pe orez. Contrastul e de mare senzatie


Pui cu alune
Ingrediente:
piept pui-200-300gr; alune-75-90gr; pasta ardei iute-5-10gr; vin alb-10-20ml;  sare-2-5gr; piper alb-2gr; amidon-50gr; ceapa verde 50gr
Mod de preparare:
pieptul de pui dezosat si depieliat, se dezgheata,se spala,se taie cuburi si se face sotte.Sotte=(pieptul tait cuburi se amesteca cu amidon si ou si se prajeste nu prea mult in baie de ulei).Alunele se prajesc se decojesc(fara sare).Pieptul de pui sotte se trage in baie de ulei incins pana aproape de rumenire apoi se scoate intr-o sita.Sosul= in tigaie fara ulei- pasta de ardei iute(o jumatate de lingurita)2linguri de vin alb; jumatate de cana cu o supa (apa cu delikat)sare si piper alb dupa gust si un varf de lingurita de zahar. Cand fierbe se leaga cu amidon dizolvat cu apa rece Dupa ce sosul e legat se adauga puiul sotte din sita si alunele prajite decojite nesarate.Se adauga si o picatura(doar o picatura) daca este de ulei de susan si cuburi mici de ceapa verde.


Pui cu cartofi roz
Ingrediente:
1 pui, 4 lamai, 1 lingurita piper rosu si verde, 1 lingura frunze de busuioc verde, 1 kg cartofi, 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de ulei, apoi se introduce la cuptor timp de 20-25 minute. Cartofii se fierb in coaja pe jumatate, in apa clocotita, apoi se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Intr-o tigaie se toarna putin ulei apoi se adauga carofii rasi, se condimenteaza cu sare si piper se prajesc pe ambele parti.


Pui cu iaurt
Ingrediente:
1 catel de usturoi, 250 gr. iaurt, 1 lingura de bulion, 2 linguri de untdelemn, sare, piper, un varf de cutit de paprica dulce, 1 legatura de menta, 2 copane de pui. Pentru sos: 250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta.
Mod de preparare:
Se zdrobeste catelul de usturoi si se amesteca cu iaurtul, bulionul, untdelemnul, condimentele si jumatate din legatura de menta tocata. Se toarna peste copanele crude si se lasa sa se marineze o ora. Se scot bucatile de pui din marinata si se prajesc in cratita cu ulei, sare si putina apa, pana ce se rumenesc. Pentru sos: se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, sarea, piperul si restul de menta tocata.
Mod de servire: Se serveste alaturi de pui.


Pui cu masline
Ingrediente:
  600 g carne de pui - 200 g masline negre nu foarte sarate - 2-3 linguri pasta de tomate - trei catei de usturoi - ulei - jumatate pahar de vin - o lingurita faina - piper - sare
Mod de preparare:
Puiul se imparte in 8 bucati,se pot folosi si pulpe inferioare sau superioare.Apoi se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc. Separat se pun la fiert maslinele aproximativ 15 min.Puiul rumenit se scurge de grasime. Se fac apoi,crutoene de paine care se baga la cuptor pe o foaie de copt. puiul se pune in tigaie si se acopera cu pasta de tomte care se amesteca cu faina si se adauga treptat apa rece, apoi se pun in tigaie pana acopera bucatile de carne.Se pun maslinele scurse,usturoiul maruntit,sare,piper.Dupa ce se ingroase sosul se pune vinul si se mai lasa sa dea un clocot.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *