Retete pui II

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Pui cu smantana
Ingrediente:
1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare, piper, sos englezesc, boia dulce.
Mod de preparare:
Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc pe jumatate, apoi se adauga peste pui. Se mai lasa la cuptor 15 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina, cascavalul si o lingurita de sos englezesc. Se lasa la cuptor timp de 10 minute.


Pui cu sos de vin si mustar
Ingrediente:
4-6 pulpe de pui, 4-5 linguri ulei, busuioc, oregano, 1-2 rosii coapte/ardei galben copt, boia iute 2 capatani usturoi taiate feliute, 1 pumn arpagic, mustar dulce si mustar boabe, vin rosu (alb) dulce 2 1/2 pahare sau cat sa acopere puiul, sare, piper boabe negru(alb).
Mod de preparare:
Se cresteaza pe jumatate pulpele, se sareaza apoi se prajesc in putin ului pana se rumenesc. Cand sa albit carnea se pune usturiul taiat felii si arpagicul si se lasa la foc mediu pana se rumenesc.Se face un amestec din mustarul dulce si mustarul boabe, in parti egale, si se unge fiecare bucata de pui pe o singura parte. Se acopera cu un capac pentru 5 minute. Se intoace carnea in cratita se toarna vinul, se adauga boabele de piper negru, busuioc, oregano si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pentru 10 min. Apoi se scoate capacul si se lasa sa scada vinul la foc moderat pana devine un sos destul de grosut. La final se adauga rosia coapta pasata ca un piure cu tot cu seminte, putin boia si se mai lasa cateva minute sa fiarba sosul. Se pune carnea pe un platou si se acopera cu sosul din tigaie. La varianta cu vin alb dulce, se pune piper alb boabe si in loc de rosia coapta, ardei galben copt si pasat tot ca un piure.


Pui cu susan
Ingrediente:
4 buc. piept de pui (aprox 150 gr), 75 g seminte susan, 2 linguri unt, 2 linguri sos de soia, 100 g faina, sare, piper.
Mod de preparare:
Semintele de susan se rumenesc 10 min la cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si semintele si se asaza pe o bucata de hirtie de copt. Puiul se da prin sosul de soia si se preseaza pe hirtia cu faina si susan, pe ambele parti. Se asaza puiul intr-un singur strat intr-un vas Jena ( sau tava de cuptor) si se toarna pe deaspura untul topit. Se coace 40 de minute la 180-200 de grade, turnindu-se o singura data din sosul din tava peste pui.


Pui cu telina
Ingrediente:
300g carne de pui -2 lingurite de amidon -1 albus mic -250 g telina -1 ardei iute -1/2 ceapa mica sau un fir de ceapa verde -1 ligurita de ghimbir tocat -1 lingurita rasa de zahar maro -orez chinezesc -i lungurta de vin -sare -1 lingurita de ului de susan
Mod de preparare:
Telina se taie în 8 apoi în felii subtiri (1-2 mm). Ceapa se taie cubulete mici, iar ardeiul în felii subtiri. Puiul se taie fasii de latime 0,5 cm apoi se amesteca într-un vas cu amidonul, sarea si albusul care, mai inatai, trebuie batut usor. Se încalzesc 2-3 linguri de ulei si se prajeste puiul, fara a se lipi bucatile între ele. Cand acesta s-a prajit, se scoate si se tine la cald. Se pune pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei. 2 linguri de ulese incing în acelasi vas si se pune telina, ardeiul iute, ghimbirul, ceapa si se amestecă 3 minute. Se adauga puiul, sarea, zaharul, vinul. Se pot adauga la sfarsit cateva picaturi de ulei de susan.


Pui cu unt
Ingrediente: 1pui mic,1/2 pahar lapte batut,1/2 usturoi,2lingurite ginger(ghimbir),1/2 lingurite chilli,1/2kg rosii,8lingurite ketchup(sau bulion),1/2 alune macinate,4linguri unt,1lingurita zahar
Mod de preparare:
Se pune la marinat puiul in laptele batut, usturoi, chilli, ghimbir pentru 5 ore. Gateste puiul pina devine fraged. Piseaza rosiile pina se formeaza ca o pasta. Combina pasta de rosii, sare, zahar si pune-le pe foc. Adauga untul, puiul, ketchup, alunele. Gateste pentru 5 minute.
Mod de servire: Se serveste cu orez.


Pui umplut
Ingrediente: 1 pui, 150 gr carne tocata, 100 gr ciuperci taiate, morcov, mazare, praz, 1 ou, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 legatura patrunjel verde, 2 felii costita slaba, 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Puiul se dezoseaza cu ajutorul unui cutit mic cu varful ascutit, incepand de la sira spinarii si urmarind oasele, pana se ajunge la piept; se scoate cosul pieptului apoi se trece la scoaterea oaselor de la pulpe. Dupa dezosare se adauga umplutura formata din carnea tocata, ciuperci, morcov taiat cuburi, mazarea, prazul taiat marunt, oul, patrunjelul taiat fin, condimentele. Peste, se adauga feliile de costita. Se pliaza puiul, apoi se coase cu un ac si ata subtire pe sira spinarii. Se unge cu ulei si se introduce la cuptor timp de 30-40 minute la un foc potrivit. Se stropeste din cand in cand cu apa. Se adauga vinul cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor.


Pui Shanghai
Ingrediente: Piept pui dezosat - 0,200gr - Oua - 2 buc - Sos de soia - 0,020 ml - Mustar - 0,030 gr - Sare - Piper - Faina - Ulei -0,200 ml - Marar
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui bucati subtiri cu grosimea de 1 cm ,ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia ,mustarul ,sarea, piperul, mararul tocat marunt si se bat bine pina se amesteca toate ingredintele. Se iau bucatile de pui si se dau prin faina ,dupa care se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins la foc potrivit, se lasa la prajit pana prind o culoare aurie si se scot pe hartie pergament pentru a se scurge.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *