Retete pui III

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Pui cu vinete
Ingrediente:
6 vinete, 150 g slaninuta afumata (costita), 1 1/2 kg carne de pui sau manzat (taiata bucati), 12 catei de usturoi, 1/4 l vin alb sec, cateva crengute de rozmarin, 2 linguri de pasta de masline (masline date prin masina de tocat), sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se zvanta si se taie bucatele (3 cm lungime). Slaninuta, taiata felii subtiri, se baga cateva minute in apa clocotita, se clateste cu apa rece si se zvanta si ea. Se pune putin ulei sa se-ncinga si se prajesc bucatile de carne pana ce se rumenesc bine. Se scot din tigaie si se pun la prajit cateii de usturoi (cu coaja cu tot) si feliile de slaninuta. Se scoate slaninuta, se mai adauga putin ulei si se prajesc vinetele. Cand s-au rumenit, se pun impreuna cu carnea si slaninuta intr-o cratita, se toarna deasupra vinul, amestecand intruna, se adauga sare, piper si rozmarin si se lasa sa dea cateva clocote. Se face focul mai mic, se acopera cratita (doar 2/3) si se lasa sa fiarba incet 25 de minute. Cand s-au inmuiat, se scot bucatile de pui, vinetele si cateii de usturoi si se toarna in cratita pasta de masline si putina apa calda. Apoi se reintroduc toate bucatile scoase, se amesteca bine, se acopera cratita, se lasa sa stea asa cateva minute.


Pui cu vinete
Ingrediente:
pui 1 kg unt 100 g ceapa 100 g ardei grasi 75 g rosii 300 g vinete 1 kg verdeata 1 leg sare.
Mod de preparare:
Se ia puiul, se taie bucati si se sareaza. Se pune la rumenit in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas de la prajirea puiului se caleste ceapa care in prealabil a fost tocata marunt si ardeii care au fost taiati felii. Rosiile taiate felii se adauga peste bucatile de carne. Vinetele se curata, se taie felii, se scurg bine, se calesc in restul de 50 g de unt, si se adauga la carne. Intreg continutul se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste.


Pui dany
Ingrediente:
2 piepti de pui, 150 ml vin alb, 1 morcov, 1 ardei gras(mare), 2 rosii, 1 ceapa, 1 catel usturoi, boia de ardei iute, piper, ulei, sare, marar
Mod de preparare:
Se sareaza puiul , se da prin boiaua iute si piper, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga mocovul, ardeiul gras curatat de simburi, ceapa, usturoiul taiate toate fasii, se adauga vinul. Se inabuse 10 minute si la sfarsit mararul tocat, si se mai lasa 5 minute la fiert.


Pui in sos
Ingrediente:
2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri, 1 morcov taiat felii, 1 brocolli taiat dupa preferinte, cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati, 6-7 ciuperci taiate felii, 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi, 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Pentru sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 lingurita zahar, sare si piper
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se calesc in putin ulei pana gustati legumele si vedeti ca nu mai sunt tari dar nici prea moi (10 minute e de ajuns). Se adauga apoi sosul obtinut din amestecarea ingredientelor. Se tine amestecul pe foc inca 2 minute. Se adauga sare si piper. Intre timp se fierb pastele/taieteii si se scurg de apa, se aseaza in farfurie si peste ele se toarna legumele si puiul amestecate cu sosul.


Pui marocan
Ingrediente:
  6 pulpe inferioare de pui - 1 ceapa mare(200gr) - 2 catei usturoi - 2 rosii mai moi(300gr) - 1/2 lingurite sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita chimen, 1 lingurita sofran, 1/4 lingurita ghimbir, 1/4 lingurita coriandru, 1 lingurita boia - 1 lingura suc lamaie - ulei masline - 1 vanata mica - alune
Mod de preparare:
Intr-o oala am pus 2 linguri ulei de masline si am lasat ceapa si usturoiul tocate marunt la prajit, pana devine transparenta. Toate condimentele le-am amestecat intr-o canita. Am pus condimentele peste ceapa si am mai lasat 1 minut la prajit. Am adaugat rosiile tocate marunt, 80 ml apa si sucul de lamaie. Am amestecat bine si am adus la fierbere. Am asezat pulpele in sos si am acoperit cu capac. am lasat la fiert cam 40 minute. Se amesteca din cand in cand. Vanata am taiat-o cubulete fara sa o curat. am condimentat cu sare si piper si am stropit cu ulei de masline. Am asezat cubuletele intr-o tava si am dat la cuptor 15 minute, pana devin aurii.
Mod de servire: Pulpele cu sos le-am servit cu pireu si deasupra am presarat cubulete de vinete si alune prajite.


Pui muntenesc
Ingrediente:
1 pui, 4 rosii (4 linguri de bulion sau pasta de tomate ) 1 lingura de Maggi - Secretul Gustului - Gust de gaina, 250 ml ulei de floarea-soarelui sau masline, 1 catel de usturoi, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare:
Cureti puiul, il speli in doua ape clocotite. Pui uleiul intr-o cratita, apoi puiul si adaugi putina apa, astfel incat sa fiarba inabusit 20-25 de minute. Ultetior adaugi rosiile decojite sau bulionul. Lasi la foc mic circa 10 minute, apoi adaugi usturoiul pisat. Mai adaugi putina apa decat e nevoie si foaiea de dafin plus Maggi. Il mai lasi sa fiarba 5 minute.
Mod de servire: E foarte bine de ragula cu mamaliguta calda.


Pui Shanghai
Ingrediente:
200 g faina, 200 g piept pui dezosat, 200 ml ulei, oua, 20 ml sos de soia, 30 g mustar, sare, piper, marar.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie bucati subtiri de grosimea 1 cm. Ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia, mustarul, sarea, piperul, mararul tocat marunt si se bat bine pina se amesteca toate ingredintele. Se iau bucatile de pui si se dau prin faina, dupa care se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins la foc potrivit, se lasa la prajit pana prind o culoare aurie si se scot pe hartie de pergament pentru a se scurge de ulei.


Pui Szechuan
Ingrediente:
8 copane de pui fara piele sau oase taiate cubulete, 6 linguri ulei alune (sau orice alt ulei), 2 legaturi de ceapa verde, 3 linguri de usturoi tocat, 1/2 pahar apa, 4 linguri sos de soia, 4 linguri otet, 4 linguri amidon de porumb, 3 ardei rosii mici, curatati de seminte si maruntiti, 1 cana de morcovi taiati, 4 linguri zahar.
Mod de preparare:
Ardeiul iute si morcovul( maruntite) se caleste in ulei incins, Cind morcovii se inmoaie, se adauga puiul. Cind puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa inca 3 minute sau pina cind puiul e complet facut. Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul si se toarna in tigaie; se amesteca pina sosul se ingroasa un pic.
Mod de servire: Se serveste cu orez la aburi.






Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *