Romanii strang cureau iar Emil Boc ii amageste cu crestere economica in 2011 - Ziare Craiova

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Romanii strang cureau iar Emil Boc
 ii amageste cu crestere economica in 2011

Legea prin care s-a decis taierea cu 25% a salariilor in sectorul public prevede ca masura se va aplica pana la 31 decembrie 2010. Dar devine tot mai clar ca lefurile bugetarilor vor ramane la acest nivel si in anul 2011. Iar acest lucru se va intampla pentru ca este o recomandare venita din partea FMI.
Romanii au renuntat deja la o parte din investitii cum ar fi achizitiile de locuinte sau masini, iar reducerea salariilor bugetarilor va fi vizibila spre sfarsitul anului in special la cheltuielile de consum ale gospodariilor, care au insumat aproximativ 17 miliarde de euro in semestrul al doilea din 2009. Cele aproximativ 8 milioane de gospodarii, au realizat in ultimele sase luni ale anului trecut cheltuieli totale de consum de aproape 9.000 de lei pe gospodarie, potrivit datelor de la Institutul National de Statistica.
"Pusi in fata unor reduceri salariale de 25%, cred ca angajatii bugetari vor taia cel mai mult din cheltuielile cu dotarea si intretinerea locuintei, precum si din bugetul pentru iesirile in oras sau activitati de recreere si pentru imbracaminte si telecomunicatii", prognozeaza Marius Caluian, directorul general al companiei de cercetare de piata MEMRB Romania.

Sursa: cvlpress.ro

06.09.2010
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *