Romanii sunt nemultumiti de relatiile cu bancile

Economie  |  0 comentarii

Romanii, in proportie de 80 la suta, nu ar ezita sa isi schimbe bancile pe motiv ca cele cu care colaboreaza ii nemultumesc: acestia nu mai au incredere in institutia bancara care se ocupa de fondurile lor.

Un raport publicat de Capgemini, World Retail Banking Report 2013, vorbeste despre faptul ca mai bine de 80% dintre romani iau in calcul optiunea colaborarii cu o alta banca, alta decat cea cu care lucreaza in prezent.

Raportul relevă că 16,2% dintre clienţii români ai băncilor de retail sunt hotărâţi să schimbe banca cu care colaborează în următoarele şase luni şi 67,4% nu sunt siguri dacă vor rămâne la aceeaşi bancă, în timp ce la nivel global procentajele se situează la 10%, respectiv 41%, potrivit sutudiului companiei Capgemini, care furnizează consultanţă managerială, IT şi servicii de outsourcing.

În România, clienţii au nemulţumiri legate de încredere şi siguranţă (doar 23% dintre respondenţi fiind satisfăcuţi), relaţia cu banca (35% satisfăcuţi), cunoaşterea nevoilor şi preferinţelor de către instituţiile de credit (38% mulţumiţi), oferirea mai multor canale de distribuţie (40% satisfăcuţi) şi distribuirea produselor pe canale potrivite (41% satisfăcuţi).

Si Banca Mondiala arata ca doar 1 din 8 romani are incredere in banci.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *