Romanii vor plati facturi mai mici la energie

Economie  |  0 comentarii

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a vorbit asytazi in presa despre micsorarea facturilor la energie platite de consumatorii romani, mentionand o scadere cu 7-10 procente a acetora, pana la sfarsitul anului.

"Unele măsuri pe care le-am luat mai ales în domeniul certificatelor verzi nu au fost foarte bine primite sau prietenoase mai ales în partea investitorilor în acest domeniu dar asta ne aduce o scădere a facturii începând de la 1 iulie, desigur, după calculele estimative primare, cele pe care ni le-a furnizat ANRE (Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei n.r.), undeva la 4,75%. După părerea mea, până la sfârşitul anului factura va scădea cu până la 7 - 8 - 10 procente", a spus Niţă.

Potrivit acestuia, eficienţa economică priveşte şi sectoarele hidro, nuclear şi gaze naturale.

"Toate trebuie să se încadreze în ceea ce cere piaţa. Cine nu se încadrează evident că, aşa cum prevăd regulile economiei de piaţă, va muri. Rezistă numai cel care este eficient. Datoria noastră ca politică energetică este de a produce cât mai ieftin şi a de a asigura securitatea energetică a ţării. Lucrul acesta va reieşi, probabil, din noua strategie energetică, pe care o pregătim, o să o scoatem la licitaţie, se cheamă faza de pregătire a caietului de sarcini şi sperăm ca aceasta ne va da direcţiile pe următorii 20-25 de ani. Întreaga strategie nu va mai fi o realitate spre producţie de energie ci spre piaţa de energie", a explicat Niţă.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *