Rondele de peşte cu sos de muştar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
500 g peste gras dezosat (somn, crap mare, somon). 4 cartofi mijlocii, 1 morcov, cateva fire patrunjel, 1/2 leg. marar, 3 catei usturoi, 2 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura iaurt, 1 lingurita Delikat, 1 pahar pesmet alb, o lingurita boia de ardei dulce, 125 ml ulei de masline, piper boabe, sare, dupa gust.
 Mod de preparare:
Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget sau fileuri, se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia, (care se adauga pentru culoare). Se prajesc in ulei.
Pestele scurs de ulei se aseaza pe o farfurie intinsa, alaturi de cartofii fierti ornati cu cate o feliuta de morcov taiata in diagonala.
Se toarna sosul pese cartofii firbinti, presarand apoi cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt, si se orneaza cu o frunzulita verde de marar.
La acest fel de mancare deosebit se alatura un vin alb de calitate, demisec, servit frapat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *