Rugaciunea parintelui Rafail Noica

Rugaciuni/Acatiste  |  1 comentarii

Rugaciunea parintelui ( Ieromonah ) Rafail Noica

Nu-mi spune nimic …Iti cunosc mizeria, necazurile, luptele si ispitele sufletului tau, asa cum esti tu ! Da-mi inima ta ! Daca o sa astepti sa devii un inger ca sa Mi te daruiesti intru iubire, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata.

Chiar daca esti las, fricos, neicrezator in implinirea dragostei si savarsirea dragostei si a sfinteniei, chiar daca ai sa recazi in acele pacate pe care nu ai vrea sa le mai faci, Eu iti dau voie sa nu Ma iubesti. Iubeste-Ma asa cum esti tu  !

In orice moment si orice situatie te-ai afla, in credinciosie sau in tradare, in ravna sau in uscaciune, tu iubeste-Ma asa cum esti. Eu vreau sa ma poti iubi din putina si saraca ta inima.

Daca voi astepta pana vei fi desavarsit, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata. N-as putea Eu, oare, sa fac fiecare fir de nisip un serafim ? Un inger care sa straluceasca de curatie si dragoste ?

Nu sunt Eu Domnul Dumnezeu care am creat toate si pot totul ? Atunci din ce motiv nu Ma lasi sa te iubesc ? Fiul Meu, lasa-Ma sa te iubesc, Eu iti vreau inima care este locasul Meu.

Desigur, cu timpul am sa te schimb, insa chiar pana atunci, iubeste-Ma asa cum esti tu, fiindca Eu te iubesc cu toate ca esti asa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine sa se nasca din putina si saraca ta inima; din adancul neputintei si al murdariei tale. Eu te iubesc si cand esti slab si necurat.

Nu vreau o dragoste izvorata si hranita din “mandria” virtutilor tale, ci dintr-o inima smerita pe care o poti curati oricand. N-am nevoie de “virtutile” tale, de talentele tale, de intelepciunea ta. Eu vreau doar sa ma iubesti si sa lucrezi cu dragoste pentru Mine.

Nu “virtutile”  tale doresc; daca ti le-as da, tu esti asa de slab si mandru, incat as hrani amorul tau propriu si nu M-ai cinsti pe Mine. Deci ele sa nu fie un motiv pentru care tu nu Ma cauti si stai departe de Mine. Apropie-te cu dragoste !

Unui fier negru flacarile unui foc nu numai i-ar curate rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeste-Ma deci, si pacatele se vor arde si tu ve fi fericit.

Iubeste-Ma nu numai ca sa fii curat, asta ar fi din nou o mandrie pentru tine, ci pentru ca Eu vreau sa odihnesc in inima ta. Deci nu te mai ingrijora cu asta.

Nu incerca sa-Mi platesti iubirea prin nimic, asta Ma doare atat de mult la tine.

Iubeste-ma in drgostea Duhului Meu si fara motive. Nu mai sta departe de Mine; iti lipseste nu sfintenia – pe care numai Eu ti-o pot da – ci o inima gata sa Ma iubeasca oricand si pana la capat.

Astazi Eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si adevaratul Imparat si Domn. Eu bat si astept.

Grabeste-te sa-Mi deschizi prin smerenie, nu mai aduce motiv intinaciunea si saracia ta. Daca ti-ai cunoaste-o pana-n adanc si deplin, ai muri de durere. Dar aceea ce m-ar durea pe mine ar fi ca tu acum sa te indoiesti de dragostea ce o am Eu pentru tine.

Crede ca Eu pot totul si tu nu poti nimic fara Mine; doar pacatul esti in stare sa il faci fara ajutorul Meu. Sa nu te increzi in tine fara Mine, caci altfel voi fi nevoit sa te las in cadere in masura cu care tu te apreciezi.

Nu te framanta ca n-ai “virtuti” Am sa-ti dau Eu Sfintenia Mea. Deschide-ti inima prin pocainta si Ma primeste in potirul sufletului tau prin Trupul si Sangele Meu pe care in dar ti-L dau la Sfanta Liturghie. Atunci o sa te fac sa intelegi totul si sa ma iubesti mai mult decat iti poti inchipui.

Lasa sa curga Sangele Meu in sangele tau si sa bata inima Mea in inima ta.

Eu ti-am dat-o pe Sfanta si Preacurata Mea Maica, Lasa sa treaca totul prin inima Ei curate, incat sa poata mijloci ea pentru tine.

Orice s-ar intampla, nu astepta nicicum sa devii sfant, ca pe urma sa Ma iubesti….In acest fel nu m-ai iubi niciodata.

Si acum, du-te !.... Eu sunt cu tine !!!

                                                Ieromonahul RAFAIL Noica

Comentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • Andrei

    24 Februarie 2013, 22:40

    1

    http://www.youtube.com/watch?v=5MvCeZeh6QU

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *