Rulouri de peşte cu orez - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
300 g file de peste (cod, merlucius, etc.), 250 g orez (de preferinta cu bobul lung), 100 ml.ulei, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper, facultativ 2-3 catei de usturoi.
Mod de preparare:
Fileurile de peste se lasa sa se decongeleze daca sunt congelate (decongelarea se va face numai in frigider si nu la temperatura camerei).
Zeama de lamaie impreuna cu 2 linguri de ulei, sare si piper se amesteca pana se formeaza o mixtura. Cu acesta mixtura (bait) vom unge fiecare fileu de peste. Le rulam, le fixam cu o scobitoare si apo le ungem cu restul de mixtura. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute pana se rumenesc usor.
Alegem si spalam in mai multe ape orezul. Il punem la fiert in aproximativ 800 ml.de apa. Adaugam restul de ulei,sare si piper dupa gust. Fierbem aproximativ 10 minute. Lasam vasul acoperit inca 20 de minute. Ungem un vas rezistent la foc cu putin ulei (chiar daca folosim un vas teflonat este bine sa il ungem cu putin ulei). Rasturnam orezul, il nivelam usor, apoi asezam cu grija rulourile de peste carora le-am scos scobitorile. Lasam la cuptor inca 10 minute, pana cand orezul de deasupra se caramelizeaza usor.
Facultativ, cine doreste poate pregati un sos de usturoi cu care stropeste mancare imediat ce a fost scoasa din cuptor.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *