Săculeţi cu creveţi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
250 g faina, 1 ou, 30 g unt, 100 ml apa, 400 g creveti, sare, piper, ulei de masline, lamai, cimbru, marar.
Mod de preparare:
Se pune o oala cu apa la fiert. Se adauga sarea si, cand incepe apa sa fiarba, se introduc crevetii si se lasa cinci minute. Se scot din apa si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se amesteca apoi cu un sos facut din sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie.
Se topeste untul, se amesteca bine cu sarea si cu apa. Se cerne faina, se face o adancitura in mijlocul ei, se toarna untul si oul. Se amesteca totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare.
Se intinde o foaie din aluat si se taie in patrate egale. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate un crevete, se inchide patratul, se presara cimbru si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se introduce tava in cuptor si se coc saculetii pana cand se inchid un pic la culoare.
Se poate folosi si marar.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *