Salău cu legume picante - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de şalău (a 150 g fiecare), zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper alb, 1-2 legături usturoi verde, 200 g morcovi, 200 g gulii, 1 ceapă, 200 g ţelină, 1 linguriţă boabe de piper, 100 g kaiser sau costiţă afumată (cu foarte puţină grăsime), 2-3 linguri ulei, făină, 40 g unt.
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se zvântă şi se condimentează cu zeamă de lămâie, sare şi piper după gust. Usturoiul verde se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Guliile, morcovii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie în beţigaşe subţiri cât o scobitoare. Boabele de piper se zdrobesc în piuliţă - nu foarte mărunt. Kaiserul se taie în fâşii subţiri şi se prăjeşte puţin în uleiul încins, la foc mic. Se scoate şi se pune deoparte. Fileurile de şalău se dau prin făină şi se frig pe ambele părţi, câte 2- 3 minute, în grăsimea lăsată de kaiser. Se scot şi se ţin la cald. Se scurge grăsimea din tigaie, se şterge tigaia şi se încinge untul. Se adaugă boabele de piper pisate, se amestecă puţin, apoi se pun legumele şi 2 linguri de apă. Se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 5 minute. Se sărează şi se adaugă usturoiul verde şi kaiserul.
Se servesc fileurile de peşte cu sosul de legume şi cu garnitură de cartofi natur.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *