Santierele din Galati se extind tot mai mult peste oras iar strazile au devenit impracticabile - Ziare Galati

Stiri Galati  |  0 comentarii

Santierele la zi
Odiseea santierelor cu si fara sfârsit

Mesterul Manole ar fi putut foarte bine sa-si gaseasca de lucru în orasul nostru. Daca în balada „Manastirii Argesului”, faimosul arhitect avea batai de cap pentru ca tot ce construia ziua se darâma noaptea, la Galati lucrurile stau neasteptat de asemanator.
Balcescu – ce a fost si ce a ajuns
Obisnuia sa fie una dintre arterele de maxima importanta ale orasului. ISPA si nesfârsitele lucrari la gaze sau la reteaua electrica au transformat însa cocheta straduta, care strabate o portiune importanta a Orasului Vechi, într-un obraz de copil care nu si-a suportat cuminte pojarul.
„Decât sa o iau pe Balcescu, prefer sa ocolesc pe alte trei strazi: atâta praf, santuri transversale, mizerie, aglomeratie si nervi în trafic nu mai exista nicaieri în Galati. Nu mai vorbesc de pietoni, pe care îi înteleg ca nu mai au rabdare sa astepte sa treaca sirul de masini si se arunca în fata autoturismelor”.
Ceea ce crede Stefan, sofer cu suficienta experienta ca sa se albeasca la fata când este întrebat de santierele din oras, nu este unic. Omul poate însa sa recunoasca: „Uite, ca sa nu ziceti ca vad doar bube în cap: pe la ?Sensiblu? s-a restrâns santierul, oamenii pot sa treaca, iar noi nu ne mai suim cu masinile peste pietoni”.
Pe de o parte închidem un santier – Slava Cerului!, parca se mai pune problema sa nu devii credincios!, pe de alta – deschidem înca doua, mai mici. Ptiu, drace!

sursa: viata-libera.ro

27.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *