Saramură de macrou - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
Macrou, rosii, usturoi, ardei gras, verdeata, sare, apa.
Mod de preparare:
Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru de apa la fiert cu o lingurita de sare si se curata 5 catei de usturoi se taie marunt si se pun in apa. Se iau doua rosii si un ardei gars care se taie si se pun si ele in apa si se lasa sa fiarba cam 15 min. Intre timp se pune pe gratar macroul si se prajeste. Cand este gata, se pune intr-un vas (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune verdeata taiata marunt. Se lasa vreo 10 min sa se linisteasca si apoi se serveste. Se poate servi atat cald, cat si rece.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *