Saramură de peşte cu ardei capia - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
2 kg caras sau crap romanesc, 1 lingura ulei, sare, piper, 6-8 catei de usturoi (dupa gust), 5 ardei capia, 2 ardei grasi galbeni, citeva fire patrunjel tocat, citeva picaturi de otet, slaninuta, mamaliga.
Mod de preparare:
 
Pestele se curata, se spala, se portioneaza. Se frige pe gratar uns cu slaninuta. Se pune intr-un castron, alaturi de o mamaliguta calda.
Se face mujdei din usturoiul pisat, frecat cu putina sare si ulei, peste care se toarna o cescuta de apa.
Ardeii se coc pe tabla, se curata de coaja, de cotoare si simburi, se stropesc cu citeva picaturi de otet, se adauga patrunjelul, piperul, o ceasca de apa clocotita, se amesteca, se adauga mujdeiul. Toata saramura se pune peste pestele si mamaliguta din castron si se lasa citeva minute bune.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *