Sarbatoarea Sfintei Marii, intre evlavie, gratare si manele - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Sarbatoarea Sfintei Marii, intre evlavie, gratare si manele

Zeci de pelerini aflati la Manastirea Curtea de Arges si Manastirea Tismana au petrecut sambata noapte pana in zori in asteptarea slujbei de Sfanta Maria. In schimb , la Manastirea Necula credinciosii au asteptat ore in sir sa se inchine la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.
O parte din cei aproape 2.000 de credinciosi care au ramas sambata noapte langa zidurile Manastirii Curtea de Arges pentru a participa dimineata la slujba de Sfanta Maria au incins gratarele, au baut si au dansat ore in sir.
"Am venit sa ma rog la Maica Sfanta pentru sanatate, pentru mine si pentru copii. Am venit din judetul Satu Mare inca de joi, chiar daca sunt operata la ochi ", a spus o femeie care cara dupa ea un geamantan imens. In semn de penitenta, unii credinciosi au ocolit, in genunchi, vechea biserica din lemn adusa din satul Nasal in curtea manastirii. Pelerinii au fost ademeniti de comercianti cu un balci organizat langa manastire, unde se vindeau slapi chinezesti, pepeni, ceaune de fonta ori icoane.

Sursa: romanialibera.ro

16.08.2010
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *