Sarbatori spital premiu parc alba iulia certificat energetic psd aida ocna mures stiri ziare Alba Iulia

Stiri Alba  |  0 comentarii

Sarbatori sfirsite la spital

Perioada sarbatorilor de iarna a fost una extrem de incarcata pentru unitatile spitalicesti din judetul Alba. Pe linga victimele provocate de gheata de pe trotuare, la spitale au ajuns si multi soferi sau pasageri in masini implicate in accidente rutiere, dar si cei care au facut exces de mincare si bautura.

Premiu pentru creatorul parcului dendrologic din Alba Iulia

Custodele Parcului Dendrologic “dr. Ioan Vlad”, inginerul Nicolae Patrinjan, a adus la Alba Iulia unul din cele trei premii de excelenta acordate la nivel national de catre Societatea “Progresul Silvic” (SPS), asociatie profesionala a inginerilor silvici din toata tara, fondata in anul 1886. Anuntul a fost facut de presedintele Filialei Alba a SPS, Alexandrina Ilica.

Certificatul energetic pentru locuinţe va fi obligatoriu din 2011

Cei care vând sau închiriază locuinţe vor fi obligaţi să obţină certificatul de performanţă energetică. Fără acest act nu pot fi legalizate tranzacţiile la notar. Începând de anul acesta, orice locuinţă care va fi scoasă la vânzare sau la închiriere va trebui să fie însoţită de un certificat de performanţă energetică.

Social-democraţii în sprijinul familiilor sărace

În timp ce cei care au promis marea cu sarea realizau emisuni radiofonice, tinerii din Organizaţia PSD Sebeş au adus bucurie copiilor necăjiţi din oraş. Primul popas l-au făcut la Casa de copii din Cartierul Mihail Kogălniceanu, unde au adus zâmbete pe buzele celor 35 de copii, apoi a urmat Secţia de Pediatrie a Spitalului din Sebeş.

Localităţile care fac parte din AIDA au nevoie de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu

Proiectul “Strategia de dezvoltare socială a localităţilor membre în Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – AIDA” a ajuns la final, însă partea cea mai grea, cea practică, abia acum începe, au fost de părere reprezentanţii Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia care au organizat recent o conferinţă.

Primăria Ocna Mureş a primit 2 milioane de lei de la Guvern

În bugetul local al oraşului Ocna Mureş a fost virată suma de 2 milioane de lei provenită de la Guvern pentru refacerea zonei afectate de surparea terenului, care a distrus supermaketul Plus şi a avariat clădiri, infrastructura rutieră şi reţele de utilităţi publice, ne-a declarat primarul Augustin Drăguţ.

Încă 3 săptămâni bune de şcoală!

Mâine, 5 ianuarie, se reiau cursurile primului semestru al anului şcolar curent, după vacanţa de iarnă a elevilor. Primul semestru se va încheia vineri, 28 ianuarie, după mai puţin de o lună de şcoală, iar în perioada 29 ianuarie – 6 februarie copiii vor avea vacanţă intersemestrială.

Director nou la Finanţele Publice Alba

Conform recentului ordin semnat de Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, de ieri, 3 ianuarie, Marius Zinca ocupă funcţia de director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Alba, înlocuind-o de Maria Iacob. În perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2010, Marius Zinca a fost şef adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Alba Iulia. Anul trecut, Maria Iacob a pierdut procesul la ÎCCJ, pentru suspendarea ordinului ANAF prin care era trimisă la conducerea Direcţiei Vamale Alba, cu detaşare pentru 6 luni pe durata unui an.

Fermă solară de 14 milioane de euro pe terenul fostului Parc Industrial Blaj

Autorităţile judeţene intenţionează să construiască o “fermă solară” pe terenul fostului Parc Industrial Blaj, o investiţie care a înghiţit până acum peste 1,5 milioane de lei din bani publici şi care a rămas până la urmă doar la stadiul de proiect. Consiliul Judeţean Alba vrea să salveze ce se mai poate din această afacere, după ce Tribunalul Alba a dispus, la sfârşitul lui 2009, suspendarea pe 3 ani a activităţii S.C. PIB S.A.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *