Sardine prăjite cu garnitură de orez - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg sardine, 300 g orez, 700 g rosii, 2 oua, 1 ceapa, faina, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, patrunjel, malai.
 Mod de preparare:
Sardinele se curata, se eviscereaza, se spala in apa rece si se pun intr-un castron. Se amesteca ouale cu sarea, piperul si faina pana cand rezulta o compozitie ca pentru clatite. Se trec sardinele prin acest amestec si se prajesc in ulei incins. Se scot cu o paleta si se asaza pe o farfurie.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Se caleste timp de cinci minute in ulei incins, se adauga orezul, un pahar cu apa, sarea si piperul, apoi se lasa sa fiarba. Se adauga apa de cate ori este nevoie ca sa fiarba orezul.
Rosiile se curata de pielita, se paseaza, se amesteca bine cu sare, piper si ulei, apoi se pun la fiert si se lasa pana cand sosul format scade un pic.
Se serveste totul presarat cu patrunjel tocat.
In loc de compozitia de clatite sardinele se pot trece prin malai.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *