Sarlota de prune uscate cu crema

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente sarlota de prune uscate cu crema : - 2 pahare prune uscate - 3 linguri coaja de portocala zaharizita - 3 linguri rase amidon alimentar - 1/2 pahar zahar pudra - zeama de la o lamaie - 1/2 pahar nuci tocate marunt.

Mod de preparare:
Dupa ce se spala prunele se fierb un minut, apoi se lasa acoperite pana se racesc iar zeama in care au fiert se masoara (2 pahare de zeama daca nu ajunge se completeaza cu apa).Se adauga prunele taiate bucatele mici si coaja de portocala si se pune pe foc.Peste zahar si amidon se toarna zeama cu fructele,amastecand mereu,compozitia fierbandu-se in clocot un minut.Se adauga zeama de lamaie si nucile inainte de a se raci.Sarlota se toarna in farfurioare si se da la rece.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *