Sarmalute grecesti in foi de vita

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Ingrediente Sarmalute grecesti in foi de vita: 200 g frunze de vita, 2 cepe, 400 g carne de vita tocata, 100 g orez, sare, piper alb proaspat macinat, 1 crenguta de cimbru, 1/4 l vin, 1 lamaie.

Mod de preparare:
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara cimbru printre ele si se toarna deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apa. Lamaia se spala bine, se taie felii si se asaza peste sarmale. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, masline negre si un pahar de vin rosu.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *