Scoici cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
250 g scoici fierte, 50 g unt, 2 cepe nu prea mari, 150 g ciuperci, 2 rosii, o capatana mai mare de usturoi, 1/2 lingurita de praf de ardei dulce (paprika), o lingura de patrunjel taiat marunt, zeama de lamaie.
- sare si piper dupa gust
 Mod de preparare:
Se taie ceapa pestisori si de rumeneste in unt. Ciupercile se curata, se se taie in felii subtiri si se adauga peste ceapa (se rumenesc cateva minute). Intre timp, se curata rosiile de coaja, se curata de seminte, se taie in bucatele mici. Se adauga rosiile peste amestecul de ceapa si ciuperci. Se adauga sare, piper, praful de ardei si usturoiul presat (sau taiat foarte-foarte marunt). Se lasa amestecul sa fiarba incet, la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga scoicile fierte si se lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna cu amestecul pregatit ca mai sus.
Inainte de a se servi, se adauga patrunjelul si picaturi de zeama de lamaie (dupa gustul fiecaruia). Se serveste cu franzela.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *