Scoici cu sos de roşii picant - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg scoici, 1 kg roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuş-cuş.
Mod de preparare:
 
Scoicile se curăţă bine cu o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt.
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, două linguri de pătrunjel tocat şi se călesc timp de cîteva minute.
Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă şi se lasă să se deschidă. Se ia cratiţa de pe foc, se scot scoicile şi se îndepărtează cochiliile.
Se pun din nou în cratiţă, se adaugă roşiile tocate, ardeiul iute tocat, vinul, sarea şi piperul după gust. Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă şi se mai fierbe două minute.
Se presară menta tocată, se amestecă şi se serveşte.
Se servesc alături de cuş-cuş, paste sau orez fiert.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *