Scolile din satele bihorene nu au autorizatie de functionare - Ziare Oradea

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Peste 700 de structuri de scoli din satele bihorene nu au autorizatie de functionare

E o boala veche a sistemului de educatie romanesc, insa pare ca nici intr-un an nu se schimba mare lucru: unitatile scolare din mediul rural nu sunt cele mai potrivite locuri in care copiii sa invete. Concluziile unor controale realizate in scolile din satele Bihorului releva ca din cele peste 2.100 de structuri de functionare ale scolilor, adica cladiri, deoarece o singura unitate de invatamant poate functiona in mai multe structuri, 719 nu au primit autorizatie sanitara de functionare.
La scolile unde se derulau lucrari de reparatii, cea mai frecvent intalnita problema a fost nefinalizarea acestor lucrari la termen, cum se intampla la Luncsoara (com. Auseu), Butan (com. Magesti), Meziad (com. Remetea) sau Uileacu de Beius.
O alta problema frecvent intalnita a fost cea a lipsei spatiilor de depozitare si a frigiderelor pentru produsele din cadrul programului "Lapte si corn". Scoli la care s-a identificat aceasta neregula sunt Cubulcut (comuna Sacueni), Cherechiu, Adoni (Tarcea), Cuzap, Bistra, Voivozi (Popesti), Valcele (Suplacu de Barcau), Sarbi, Ciutelec (Tauteu), Saniob (Ciuhoi), Chijic (Copacel).

Sursa: ebihoreanul.ro

07.09.2010

 Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *