Scrumbie în pergament - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg scrumbie (2-4 peşti), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
 Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două “x”-uri pe ambele părţi, după care se ung cu puţin ulei şi în interior, şi în exterior. Se înveleşte fiecare peşte într-o bucată de hîrtie pergament şi se aşează pe un grătar încins. Se lasă cîte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peştelui). Se scot apoi peştii din pergament şi se pun pe platoul de servire, lăsîndu-se să se ră­cească bine.
În acest timp, se pre­gă­teşte un sos din restul de ulei, zeama de lămîie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci şi se servesc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *