Scrumbie afumată cu sos verde - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
800 g cartofi, sare, chimen, o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar), 2 cepe mici, 6 castraveciori murati, 200 g smantana acra, un borcan de iaurt, piper alb, o lingura zeama de lamaie, un varf de cutit coaja rasa de lamaie, 8 fileuri de scrumbie afumata.
Mod de preparare:
 
Se spala bine cartofii si se fierb in apa cu sare si chimen. Verdeata se toaca marunt (se lasa doar cateva frunzulite pentru garnisit). Se curata o ceapa si se taie rondele, iar doi castraveciori se taie cubulete. Se mixeaza verdeata cu doua linguri de smantana, apoi se adauga restul de smantana si iaurtul. Se incorporeaza rondelele de ceapa, cateva cubulete de castraveciori, piper, putina sare, zeama si coaja rasa de lamaie. Se baga fileurile de scrumbie sub un jet de apa, se zvanta, se introduc in sosul de smantana si se lasa sa se patrunda. Se servesc cu cartofi fierti si curatati, garnisite cu restul de ceapa, castraveciori si verdeata.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *