Scrumbii cu ciuperci (I) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeaţă tocată, 1 lămîie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper măcinat.
Mod de preparare:
Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine şi se spală cu apă rece. Se sărează şi pe dinăuntru şi pe dinafară, se lasă să stea cu sarea cîteva minute. Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se pun cu o lingură de unt să scadă pe foc mic, împreună cu sare şi piper măcinat. Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un păhărel de vin alb şi se lasă să fiarbă acoperit.
Scrumbiile se prăjesc în unt, se scot şi se aşează pe un platou adîncit. Se stoarce deasupra lor o lămîie şi se servesc calde, cu garnitura de ciuperci bine scăzute.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *