Scrumbii cu ciuperci (II) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenuşuri, 120 g unt, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julien, iar ceapa verde se taie în bucăţi lungi de 2-3 cm. Scrum­biile se curăţă, înlăturîndu-li-se capul şi intestinele, se spală şi se usucă apoi cu un prosop de hîrtie. Se taie în bucăţi şi se ung cu sare şi piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată şi cea­pa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămîie, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute. Cînd este gata, se scot legu­me­le şi peştele şi se aşază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbe­nu­şuri şi restul de unt.
Se acoperă scrum­biile şi garnitura de legume cu sos şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *