Scrumbii cu sos englezesc - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 2 căni de zeamă (supă) de zarzavat (morcov, păstîrnac, rădăcină de pătrunjel, cea­pă), zeama unei lămîi, 1 linguriţă amidon alimentar, piper boabe, piper măcinat, sare, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă coajă rasă de lămîie.
Pentru garnitură: 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov).
Mod de preparare:
Mai întîi se curăţă scrumbiile, înlăturîndu-li-se capul şi golindu-se de intestine (nu se taie pe burtă). Se spa­lă şi se pun 10 minute în apă rece. Peştii se crestează cu două “x”-uri pe ambele părţi, se freacă apoi cu sare şi piper, după care se pun într-un vas termorezistent şi se toarnă peste ei o cană de zeamă de zarzavat. Se dă vasul la cup­tor, la foc mic, unde se lasă 20 de minute. Se scot peştii apoi pe platoul de servit şi se acoperă cu sos englezesc.
Sosul se pregăteşte astfel: se dizolvă amidonul într-o cană de zea­mă de zarzavat, se pune sare şi apoi se lasă pe foc să fiarbă în clocot 5 minute împreună cu o foaie de dafin, piper boabe şi puţină coajă rasă de lămâie. În tot acest timp se amestecă în cratiţă cu o lingură de lemn. Cînd sosul s-a îngroşat suficient se pune în el zeama unei lămîi.
Drept garnitură la scrumbie, se pot servi legume fierte, sotate ori pregătite la cuptor sau la grătar.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *