Scrumbii italiene - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
 
Se curăţă scrumbiile şi se spală cu apă rece. Se presară sare şi se lasă să stea 10 minute. Se curăţă morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subţiri, se pun într-o oală, se adaugă sare şi boabe de piper şi se acoperă cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., după care se pun scrumbiile întregi şi se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 min. Se scot şi se pun pe un platou usor adîncit şi se înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se prepară din ciuperci spălate bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper. Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar din supa în care a fiert peştele. Se scade totul pe foc mic, după care sosul de ciuperci se toarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeaţă tocată deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *