Scrumbii la tigaie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg scrumbie (2-4 peşti), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli).
Mod de preparare:
 
Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici, peştii se pot pre­gă­ti şi întregi, dar fără cap), se usucă folosindu-se un prosop de hârtie şi se freacă apoi cu sare şi piper.
Se pune pe foc o ti­gaie de teflon şi se lasă până se încinge bine, după care se unge doar cu puţin ulei (e de preferat să se folosească o pensulă) şi se pun bucăţile de scrumbie în ea. Nu este nevoie de mai mult ulei, deoarece peştele este foarte gras. Se prăjesc scrumbiile pe ambele părţi, după care se aşază pe platoul de servire şi se decorează cu pătrunjel tocat şi feliuţe de lămâie.

Se pot folosi, drept garnitură, cartofi natur sau legume la tigaie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *