Se încheie cel mai prost an din învatamânt

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

Se încheie cel mai prost an din învatamânt

Elevii din toata tara intra de astazi în vacanta de vara. O analiza a anului scolar 2009-2010 ne arata ca sistemul de învatamânt din toata tara merge din ce în ce mai prost. Cadrele didactice si sindicalistii prahoveni recunosc faptul ca aparatul educativ este în acest moment debusolat, haotic si incapabil.
Anul scolar 2009-2010 a avut o evolutie bolnavicioasa. Mai degraba sistemul educativ din tara a regresat în loc sa progreseze. O spun profesorii, o spun sindicalistii si o recunosc si elevii.
Sperantele profesorilor, potrivit carora anul scolar 2009-2010 va debuta cu legi clare si drepte pentru dascali, au fost în zadar. Dascalii din judet fac referire la promisiunile guvernantilor privind majorarile salariale promise de catre Guvern, care nici pâna astazi nu s-au materializat. Mai mult de atât, în loc sa creasca remuneratiile au scazut. „Bugetarii din învatamânt au fost presati si au suferit reduceri masive de salarii, de sporuri, iar decontarile pentru banii de transport nu au mai fost acordate. Cred ca nu am reusit nimic din punct de vedere sindical si datorita colegilor nostri care au fost speriati de ceea ce se spune din partea Ministerului Educatiei”, a adaugat Giurumescu.

sursa: telegrafuldeprahova.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *