Situatia economica a Romaniei este cauzata de criza internationala, statul roman ajungand in momentul de fata la faliment

Stiri Arges  |  0 comentarii

Statul roman este in faliment!

Situatia economica a Romaniei este cauzata de criza internationala in proportie de numai 20 la suta, statul roman ajungand in momentul de fata la faliment, a declarat, unul dintre cei mai apreciati analisti economici Ilie Serbanescu, la conferinta Coface Romania.
„Din intreaga situatie a tarii, 20 la suta este din cauza crizei. Este o chestiune politica. Nu exista o perspectiva. Daca e sa revenim la ce a fost, dracul e mai negru decat cel pe care ni-l putem inchipui. Criza internationala doar a accentuat nota de plata a Romaniei. Ravagiile facute nu mai pot fi recuperate. Avem 90 de miliarde de euro datorii. 60 - 70 de miliarde de euro oici nu sunt ale noastre, ci ale firmelor care au venit in Romania. Si-au finantat extinderea cu bani de la mamele lor. Cand a fost sa platim, a fost pus statul roman sa ia credit 20 miliarde de euro sa aduca pe piata bani pentru fiecare strain si in special pentru banci.
Statul roman e terminat, e in faliment. Toata incercarea care se face de catre FMI de a pune in carca statului si ceea ce nu a facut statul ... Statul a fost deposedat, nu mai are nimic", a declarat Serbanescu. Fostul ministru al Reformei si vicepresedintele Societatii Romane de Economie a estimat ca, si daca la anul Romania ar putea iesi din recesiune, cresterea economica va produce, paradoxal, tot criza, intrucat ar urma sa fie relaxate constrangerile prin care se fac reduceri de cheltuieli.

Sursa: ePitesti

28.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *