Snitel cu carne de vita

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Snitel cu ceapa
Ingrediente:
500 g carne de vita sau vitel;  50 ml ulei; 500 g ceapa; piper;sare
Mod de preparare:
Carnea, dupa ce a fost taiata felii se bate ca pentru snitele,si se condimenteaza cu sare si piper.Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei.Apoi se pun feliile de carne peste ceapa,se acopera cu apa si se lasa la fiert.Cand carnea este fiarta si s-a format un sos gros,atunci este gata.
Mod de servire: Se serveste cu piure de cartofi si salata.


Snitel parizian
Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cite sint necesare), 2 felii subtiri de sunca slaba, 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime, faina, ou, sare, pesmet, untdelemn.
Mod de preparare:
Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pina cind capata o suprafata de 2 ori mai mare decit cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin. Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi;se vor indoi in jumatate si la mijloc se vor introduce o felie de sunca si una de cascaval, taiate in asa fel incit sa intre in intregime intre jumatatile de carne.Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc. Se servesc fierbinti, altfel cascavalul se va intari. Snitelul parizian se poate prepara, la fel din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjindu-le si prajindu-le la fel.Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau prajit. Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul.
Mod de servire: Aceste snitele se servesc cu lamiie si unt aromat deasupra


Snitel polonez
Ingrediente:
½ carne de vitel sau de porc, fara oase, 150 g unt, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, 1 cescuta de vin alb, ½ kg cartofi, gogosari
Mod de preparare:
Se bat bine snitelele, se da sare si piper si se prajesc in unt cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se scot apoi si se tin la cald. Se stinge sosul cu vin si se toarna peste snitele.
Mod de servire: Se servesc cu cartofi fierti si cu gogosari.


Snitele aburite
Ingrediente: 150 gr. carne de minzat, 10 gr. unt, 2-3 buc. cartofi, verdeata, sare
Mod de preparare:
Se taie carnea felii, se bate pe ambele parti ca sa ramina subtire si se fierbe in aburi pina se fragezeste. Se scoate si se serveste cu cartofi fierti in coaja, curatati si taiati felii. Peste snitel se pun untul si putina verdeata. Se serveste cu salata de sfecla fiarta sau coapta, agrementata cu suc de lamiie sau putin otet diluat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *