Snitel cu sos si smantana

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Snitel cu sos si smantana
Ingrediente:
1 kg carne pentru fripturi, -150 ml ulei, 200 g ceapa, - 50 g faină, -20 g boia de ardei, -100 g pasta de tomate, -300 g smantana, - 1 I supa, -sare.
Mod de preparare:
Carnea se spala, se zvinta, se portioneaza, se bate cu ciocanul de snitele si se sareaza. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei cu putina supa si se scot in alt vas. Ceapa si patrunjelu se curata, se spala si se taie marunt. In sosul format se inabusa ceapa si apoi se adauga boiaua si pasta de tomate dizolvata in putina supa. Cind ceapa s-a inabusit, se adauga restul de supa si se continua fierberea 30 minute. Sosul format se pune peste snitele inabusite si se fierb impreuna 20 minute. La sfarsit se adauga smintina si se amesteca usor componentele.


Snitel de curcan
Ingrediente:
carnea de la pieptul curcanului 1 pahar faina 1 ou condimente piper dupa gust 1 cana pesmet 250 g untura sau ulei.
Mod de preparare:
Se scoate carnea de pe pieptul curcanului, se taie in bucati potrivite, apoi se bate pt a se lati, cu un ciocan special pt snitele. Se dau bucatile de carne prin faina si ou batut in care s-a pus piper si un pic de condimente si apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in grasime sau ulei, pe ambele parti.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *