Someri alba job aer arta biserica hot rromi fotbal divort casatorie armata caritas stiri ziare Alba

Stiri Alba  |  0 comentarii

Proiectul “Măsuri Integrate pentru Ocuparea Şomerilor”

SC LTL Documentary SRL a organizat ieri, 28 decembrie, la Hotelul “Cetate”, conferinţa de lansare a proiectului “MIOS – Măsuri Integrate pentru Ocuparea Şomerilor”. Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare “, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” şi are ca obiectiv creşterea ratei de ocupare a şomerilor de lungă durată, a şomerilor, a şomerilor tineri, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor inactive din Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu.

“Profilul aerului”, un nou volum semnat de Casandra Ion

Pe tânăra şi talentata poetă şi traducătoare aiudeană Casandra Ion am avut ocazia să o cunosc la una dintre ediţiile Taberei internaţionale de artă plastică Inter-Art, şi mi-a lăsat o amintire deosebit de frumoasă. Cu atât mai mult cu cât cea care a “girat” despre calităţile interdisciplinare ale tinerei aiudene a fost doamna Patricia Goodrich, din SUA, de ale cărei referinţe nu puteam să nu ţin seama. Prin urmare am fost bucuros să aflu că sub semnătura Casandrei a mai apărut, recent, un volum de versuri intitulat “Profilul aerului”, sub egida Editurii “Limes”, din Cluj Napoca.

Biserica Ortodoxă “Trei Ierarhi” din Cugir, prădată de hoţi a treia oară

Profitând de lipsa pazei pe timp de noapte a Bisericii “Trei Ierarhi” din Cugir, necunoscuţi fără frică de Dumnezeu sau legea umană au furat dintr-o magazie situată în apropierea lăcaşului de cult peste 300 mp de tablă din aluminiu. Acesta era rezultat din decopertarea vechii bisericuţe şi era păstrat cu scopul de a fi valorificat ca deşeu neferos, iar banii rezultaţi urmau să acopere unele cheltuieli făcute de parohie pentru modernizarea bisericii.

La Aiud, romii şi-au amenajat un parc şi un teren de fotbal

Este binecunoscut faptul că de multe ori romii aşteaptă să fie ajutaţi fără ca ei să depună vreun efort, dar în municipiul Aiud ei au demonstrat că se poate şi altfel. Aici, romii organizaţi sub umbrela Asociaţiei “Casa Nădejdei”, reprezentaţi de preşedintele Mircea Ciucur Rostaş, au reuşit o performanţă mai rar întâlnită în judeţul nostru. Copiii şi adulţii au fost încurajaţi să facă donaţii pentru amenajarea unui parc şi a unui teren de fotbal în apropierea sediului asociaţiei. Proiectul s-a dovedit a fi un succes şi un exemplu demn de urmat.

Cuplurile pot divorţa şi la starea civilă!

Prin intrarea în vigoare, în 27 decembrie 2010, a Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, căsătoria se poate desface prin divorţ fără a se mai apela la instanţele de judecată. Condiţiile de bază sunt ca ambii soţi să fie de acord cu divorţul şi să nu aibă copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi, ne-a informat Lucian Barboş, director executiv la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba.

Cu armata nu-i de glumă!

Un elev al Colegiului Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia, originar din satul Ungurei, comuna Roşia de Secaş, a fost examatriculat din liceu pentru încălcarea repetată a prevederilor regulamentelor şcolare, civile şi militare, fiind obligat la plata contravalorii anilor de şcolarizare, însumând aproximativ 20.900 lei (209 milioane lei vechi). Potrivit col. Marcel Domşa, comandantul liceului, până în clasa a XI-a, elevul a fost acuzat de comiterea unui furtişag, a continuat cu minciuni peste minciuni, a sărit gardul în oraş, a revenit băut în unitate, a fumat în şcoală, etc.

Caritas – locul I în topul filantropilor din România

Forbes Romania a realizat pentru al doilea an consecutiv topul filantropilor din România. La fundaţii, pe primele trei locuri s-au situat Caritas România (cu 12,97 milioane de euro buget în 2009), Fundaţia Dinu Patriciu (cu 5,4 milioane euro) şi Fundaţia World Vision (cu 5,1 milioane euro). Caritas ocupă primul loc raportat la bugetul alocat programelor sociale derulate în anul 2009, de 12,97 milioane de euro, beneficiind 55.632 de persoane. Toate organizaţiile Caritas au parteneriate cu autorităţile locale şi furnizează servicii copiilor din mediile defavorizate aflaţi în risc, persoanelor cu nevoi speciale, bătrânilor, familiilor numeroase şi cu venituri mici.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *