Someri cu diploma si in Bacau - Ziare Bacau

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Someri cu diploma

Au terminat liceul si chiar o facultate, dar nu au loc pe piata muncii din Bacau. Vorbim despre someri. Despre somerii cu diploma care, desi au in mana o diploma de studii medii si/sau superioare, nu au reusit sa-si gaseasca un job. Mai ales acum, in perioada de criza economica.
Codrin Dumitrascu este absolĀ­vent de liceu. Si-a cautat un loc de munca iemdiat ce a terminat stuĀ­diile, dar degeaba. Familia lui nu-si permite sa-l intretina si la facultate asa ca acum incearca sa-si ia viata in propriile maini. "E greu. Aproape imposibil. Mi-am zis ca pot lucra eu vreo 2-3 ani, sa strang banii necesari si sa urmez apoi o facultate din munca mea. Dar mi-e imposibil. Nu e loc pentru mine, aici in Bacau. Toti vor vechime si experienta. De unde sa le obtin daca nimeni nu ma angajeaza", a declarat trist.
"Domeniile pentru care sunt specializati cei cu studii superioare, inregistrati in evidentele AJOFM Bacau, sunt economic, tehnic - in special ingineri, umanist. Din pacate pentru ei, oferta de locuri de munca este foarte scazuta. In prezent sunt doar 2 locuri de munca pentru ingineri", a precizat Daniela Balan, purtator de cuvant AJOFM Bacau.

Sursa: desteptarea.ro

17.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *