Somn fript - retete culinare romanesti si internationale

Peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de somn (de 200 g fiecare), 1 ceapa tocata, 1 ardei iute, 1 lingurita sos de soia, 1 lingurita menta tocata, 1 lamaie, 1 lingurita praf de ghimbir.
Mod de preparare:
 
Intr-un bol, puneti 1 lingurita sos de soia, 1 ceapa tocata, 1 ardei iute, mic, taiat felii, 1 lingurita praf de ghimbir, 1 lingurita menta, tocata, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie. Amestecati.
Puneti intr-un castron, intr-un strat, 4 fileuri de somn (de 200 g fiecare), si turnati deasupra marinata. Acoperiti cu un capac si lasati deoparte minimum 30 minute. Ungeti cu ulei o tigaie neadeziva si incingeti-o.
Scoateti pestele din marinata si tamponati-l cu hartie absorbanta. Pastrati marinata deoparte. Frigeti pestele timp de 3 minute pe fiecare parte.
Serviti fierbinte, cu taietei si sote de legume, stropite cu marinata ramasa si presarate cu patrunjel proaspat, tocat.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *