Somn marinat la grătar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
4 felii de somn, 1 lingura patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de la 1 lamaie, 6 linguri ulei de masline, 2 rosii tocate marunt, 6 masline negre taiate felii, 6 fire de ceapa verde taiate, 200 g salata verde asortata.
Mod de preparare:
Asezati feliile de somn intr-un bol si presarati patrunjel. Amestecati 1 lingura ulei de masline cu usturoiul si jumatate din sucul de lamaie si turnati marinata deasupra pestelui. Presarati sare si piper si lasati sa stea circa 20 de minute.
Pentru a pregati vinegreta, amestecati sucul de lamaie ramas cu uleiul de masline ramas. Adaugati rosiile, maslinele, ceapa si presarati sare si piper.
Frigeti pestele timp de 8-10 minute pe fiecare parte, pe gratarul incins la temperatura potrivita. Serviti-l apoi cu salata verde si cu vinegreta turnata deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *